A DVTK edzője szerint van párhuzam közte és Ricardo Moniz között.

– Sok bíztatást kaptam, sok energiát, de nem csak az ismerőseimtől, a családtól, hanem szurkolóktól is. Úgy érzem, mögöttünk van a város, sőt, a régió is – nyilatkozta Kovac Zoltán, aki ezután így folytatta: – Felhívtam arra a csapat figyelmét, hogy nagy a felelősségünk a velünk szimpatizálók felé. Csütörtökön és pénteken inkább az érzésre, az érzelemre mentünk rá, szombaton tartunk még egy rövid edzést, és átvesszük a taktikát.
Hét meccsük van

A beszélgetés során szóba került a „harci kedv”, amiből a keddi, siófoki pótláson nem sok minden látszódott…

– Harcosnak lenni nem elég, kell még figyelem, fegyelem, játékintelligencia, hogy helyesen olvassák a játékosok a játékot is –
szögezte le Kovac Zoltán. – Minden részlet fontos, bármi eldönthet egy mérkőzést. Lehet csak annyi, hogy teszel-e egy lépést jobbra, vagy balra, hogy jól lezárod-e szöget, vagy sem. Elhangzott kérdésként, hogy „Nem tart-e attól, hogy megég?” – hiszen bár Szentes Lázár felelőssége volt a hét eleji fiaskó, a pályán mégsem ő volt… Erre a vezetőedző ennyit mondott:

– Nem tartok ettől. Két nap sok mindenhez kevés, de azt remélem, hogy jobban fogunk játszani, mint Siófokon. Hozzáállásban és amint azt már említettem, fegyelemben lépnünk kell előre, különben nem érjük el a kitűzött célt. A játékosoknak hét mérkőzésük van arra, hogy bebizonyítsák, megérdemlik a diósgyőri mezt…

Kovac Zoltánnak azt is vázolta az egyik újságíró, hogy ez a vezetőedzőség a magyar NB I-ben nagy lehetőség az életében…

– Nem tekintek ennyire előre… Gondoljunk először csak a vasárnapi meccsre. Adott egy puzzle, amit szeretnénk nyugodtan kirakni.

A következő felvetés egy párhuzam volt, a tréner és a Ferencváros irányítója, Ricardo Moniz között. Kovac Zoltán ugyanis sokat dolgozott – sikeresen – Belgiumban, jól beszél hollandul, vagyis németalföldi kollégájával akár ilyen nyelven is vitatkozhat majd az edzői zónában…

– A személyiségünk és a filozófiánk egyforma –
húzta alá a DVTK trénere. – A különbség az kettőnk között, hogy amíg Ricardo Moniz hónapok óta dolgozik a Ferencvárossal, én csak két napja vettem át a Diósgyőrt.

A szituációtól függ

A DVTK alapfelállása – elhangzott korábban, hogy ez a nemzetközi trend – a 4-2-3-1. Ezen lehet, vagy kell változtatni? – tettük fel ezt a kérdést is Kovac Zoltánnak.

– Ez nem azt jelenti, hogy egy mérkőzés folyamán mindig így játszik egy csapat… Akár három-négy variációt is ki lehet próbálni kilencven perc alatt. Mozoghatnak úgyis az emberek, hogy ez közben 4-3-3 lesz, de ha az eredmény megkívánja, akkor át lehet állni a 3-5-2-es rendszerre is. Ez a szituációtól függ.

Milyen együttes a Ferencváros? – erről is faggattuk a Diósgyőr vezetőedzőjét.

– Most mondhatnám, hogy erősek vagy gyengék, de nem teszem. Tisztelem Ricardo Monizt és a Ferencvárost is, de nem félünk tőlük. Végül is tizenegyen jönnek, ahogy mi is tizenegyen leszünk a pályán.

Milyen eredménnyel lenne elégedett? – szólt még ez is Kovac Zoltánnak.

– Öt nullával… Aztán lehet, hogy ezzel sem, mert még hat nagy helyzetet elrontunk… – fogalmazott a mester.

A csapat
Szentes Lázár korábban sosem adott meg várható kezdőcsapatot, az újságírók ebben a témában Kovac Zoltánnál is ,,kopogtattak”.– Szívesen megtenném, de sajnos most nem tudok megadni kezdő tizenegyet. Nem azért, mert nem szeretnék, hanem mert tényleg nem tudok – fogalmazott az edző.

Csirszki rehabilitációs edzéseket végez, Abdouraman pedig műtét után van, így rájuk biztosan nem számíthat a Diósgyőr mestere.

Ez alapján a várható kezdő tizenegy: Rybansky – Vági, Vadász (Hanek), Kádár, Gohér – Takács (Fernando), Elek – Gosztonyi (Gallardo), Tisza, Luque – Rudolf (Seydi).

forrás: boon.hu

Reklámok