A játékosokat és a stábot tájékoztatták a helyzetről, akik elfogadták ezt.

Magyarországon nem megszokott, hogy egy klub vállalja a nyilvánosságot financiális kérdésekben, ám a mai DVTK elleni rangadóra készülő együttes vezetői ezt is megteszik.

Leonardo (30), a zöld-fehérek februárban érkezett brazil labdarúgója ugyanis az egyik közösségi portálon azt írta nemrég, két hónapja nem kapott fizetést. A meglepett szurkolók különböző fórumokon kétségbeesetten szegezték a kérdést Kubatov Gábor (47) FTC-elnöknek, hogy mi az igazság, ő pedig igyekezett megnyugtatni a drukkereket. A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál (45) sem keresett kibúvót.

„Az FTC Labdarúgó Zrt. minden hónap huszadika és huszonötödike között utalja az előző havi fizetést a labdarúgók és az alkalmazottak számára. Márciusban mindenki megkapta a bérét, nem tartozunk senkinek, így Leonardónak sem” – kezdte Orosz, hozzátéve, a prémiumokat is mindig időben megkapták a focisták.

A következő utalás is hamarosan esedékes lenne, ám Orosz elismeri, ezúttal tényleg lehet némi elmaradás. Erről azonban a csapat tagjai is tudnak.

„Előfordulhat, a klubba befolyó pénzek nem érkeznek időben, így két-három hetet csúszunk a fizetéssel. Erről azonban tájékoztattuk Ricardo Moniz vezetőedzőt és a játékosokat is, akik tudomásul vették ezt. Az áprilisi béreket pedig megkapják majd május 20-25. között” – mondta Orosz, kiemelve, ennek köszönhetően a következő hónapban kétszer is pénznek örülhetnek majd a labdarúgók, felszámolván az elmaradást.

Az igazgató bízik benne, Leonardo azóta eltávolított bejegyzése nem okoz problémát a DVTK elleni rangadó előtt.

„Az üzleti élet szereplőjeként nem tartom szenzációnak, ha a mai gazdasági viszonyok közepette egy cégnél évente egyszer-kétszer késnek a kifizetések – jelentette ki Orosz. – Csak mi a Fradi vagyunk és a nálunk történő dolgok szerencsére mindenkit érdekelnek, ami egyben pozicionál is minket a piacon.”

Pataki Nóra – Blikk