Így várják a Fradistákat a rend őrei.

„Megfelelő erőkkel” – közölte a megyei rendőr-főkapitányság arra a kérdésünkre, hogyan készül a rendőrség a vasárnapi DVTK-FTC labdarúgó mérkőzésre. Az összecsapást a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette, ezért a rendőrség „megfelelő módon” biztosítani fogja a szurkolók kísérését – olvasható még a közleményben.A korábbi alkalmak tapasztalatai szerint ez annyit tesz, hogy a vasútállomáson robotzsarunak öltöztetett egyenruhások várják majd a Budapest-Miskolc útvonalon magukat már sportemberré ivott vendégszurkolókat, majd zárt sorokban a rájuk várakozó, bontásra érett autóbuszokhoz terelik őket, aztán konvojban szállítják a stadionig, ahová szintén rendőrsorfal között vonulnak be. A DVTK sporttelepe körül ekkor már egy másik rendőri egység vigyáz a hazai szurkolókra, majd együttes erővel igyekeznek távol tartani egymástól a két csapat szurkolótáborát, akik már ekkor már kreatív rigmusokkal gyalázzák egymást és a közéjük ékelődött rendőröket.

Fokozott ellenőrzések

A szurkolók többsége személyautóval és béreltbuszokkal érkezik Miskolcra, őket a rendőrség Miskolc határában feltartóztatja, majd konvojban kíséri a stadionhoz. Szintén rendőrségi felvezetéssel haladnak majd át a városon azok az autóbuszok is, amelyek a városba vonattal érkező Fradi-szurkolókat szállítja Diósgyőrbe. A megye közútjain a mérkőzés napján jelentős forgalomnövekedésre számít a rendőrség, ezért – és a szurkolók utazásának biztosítása érdekében – Miskolc területén fokozott ellenőrzéseket hajtanak végre. A rangadó kezdete előtt és befejezése után folyamatosan ellenőrzik majd Miskolcon a Tiszai pályaudvar, valamint a Búza téri buszpályaudvarkörnyékét.

Időben érkezzenek

Kecskés Csaba, a DVTK biztonsági főnöke munkatársunk kérdésére elmondta: az átlagosnál nagyobb biztonsági létszámmal készülnek a rangadóra, míg a Fradi-szurkolókat a ferencvárosi klub saját biztonsági személyzete is elkíséri. A vendégszurkolók számára elkülönített lelátói részt a szomszédos szektoroktól hatméter magas hálók választják majd el, hogy megakadályozzák az átdobálást. Kecskés Csaba arra kérte a vendég és a hazai szurkolókat, hogy időben menjenek ki a stadionhoz, mert a beléptetés és a biztonsági átvizsgálás időigényes. A 16.30-as kezdés előtt két és fél órával, tehát 14 órakor már nyitják a kapukat, így a jeggyel, bérlettel rendelkezők megkezdhetik a stadionbeli helyeik elfoglalását.

Forrás : boon.hu

Reklámok