Akciós a pogácsa a madaras teszkóban…

A FEB a Diósgyőr – FTC mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő, megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 200.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Diósgyőri VTK szurkolói megbotránkoztató, gyűlölködő módon viselkedtek („Ki nem ugrál szar fradista”) a Ferencváros elleni mérkőzés során, ezért a FEB a hazai csapatot 200.000 pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Ferencváros 500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére köteles, szintén szurkolói viselkedése miatt. A Diósgyőrbe szép számmal érkező Fradi-szurkolók nagy része hangosan, szenvedélyesen bíztatta csapatát, ám egy részük szurkolóhoz méltatlan módon összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált. A röviden, de tömegesen felhangzó sportszerűtlen, megbotránkoztató, gyűlöletkeltő skandálások között volt kirekesztő jellegű (cigányozás), és gyalázkodó jellegű is (pl.: „mocskos, piszkos Diósgyőr). Egyik sem való labdarúgó mérkőzésre, különösen azért nem, mert ezen súlyosan sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulások miatt az utóbbi fordulók mindegyikében komoly anyagi kárt okoztak a Ferencváros labdarúgó csapatának.

MLSZ