A Fradi edzője nagyon büszke a ligakupa döntőbejutásra.

– Az egész szakmai stáb érdeme az, hogy ide jutott a csapat, megpróbáljuk visszahozni azt, amit régen játszott a Ferencváros, de még abszolút nem értük el azt, amit szeretnénk. Jól látható, hogy a védekezően fellépő csapatok ellen gondjaink vannak, ellenük jobb megoldásokat kell találnunk. Mindenképp próbálunk ezen az úton haladni.

A holland szakember sok ellentétes véleménnyel vitatkozva azt mondta, igenis van értelme és haszna a harmadik számú hazai sorozatnak, amelynek szerdán lesz a döntője a Sóstói Stadionban.

– Angliában tapasztaltam, hogy ott milyen rangot jelent egy Ligakupa-sorozat, 100 ezer néző előtt rendezik meg például a döntőt a Wembley-ben. Fantasztikus érzés, hogy eljutottunk a fináléba, hatalmas dolog a klub számára, hogy újra egy díjért szállhat harcba a klub. Fontos lenne, hogy nyerni tudjunk. Fontos sorozatnak tartom, jól illik bele a felkészülésbe, teljes csapatta játszottunk az elejétől kezdve, hiszen például a kondíció javítására is nagyszerű alkalom volt – tette hozzá.

Ami pedig az ellenfelet, a Videotont illeti, Moniz tiszteli elismeri a riválist, illetve legjobb játékosait, miközben úgy látja, a Vidinek is hasonló gondja van, mint az FTC-nek.

– Minden tiszteletet megérdemel a Videoton, hiszen ők is megpróbálnak látványosan játszani, meg is vannak ehhez a kreatív játékosai. Hasonló gondokkal küzdenek, mint mi, nekik is meggyűlik a bajuk a védekezőbb csapatokkal, nem mindig tudnak nyerni az ilyen csapatok ellen. Vannak játékosaik, akiknek nagy lehetőség szintén a Ligakupa a további fejlődésre, egy Paraiba, egy Kovács, egy Nikolics, egy Mitrovic, mind fantasztikus játékos.

forrás: pepsifoci.hu

Reklámok