Zsuzsa és Vérten Orsi se léphet pályára a bajnoki döntő holnapi második felvonásán.

„A bajnoki döntő előtt úgy gondoltam, hogy az ETO-val még játszunk egy jó oda-vissza meccset és meglátjuk, hogy mit hozunk ki belőle. Győrben azonban rosszul estem, és eltört a könyököm, ami azért bosszantó, mert a Magyar Kupával együtt már csak három meccsünk volt hátra a szezonból.” – válaszolt kérdésünkre Zsuzsi, aki örül, hogy végül nem lett súlyosabb sérülés belőle.

„Szerencsére, nem komoly dolog, csak egy törés. A lövő kezemmel történt a baj és az nagyobb gond lett volna, ha műteni kellene. Örülök, hogy nem így alakult. Egy hónapig gipszben lesz és utána másfél-két hónap gyógytorna következik. Mire ez az idő eltelik, már kezdődik is az alapozás. Tehát a nyaram rámegy majd a felépülésre, de a lényeg hogy rendbe jöjjön a kezem.” – folytatta a Bajnokok Ligája sorozatban 95 gólig jutó klasszis.

A Fradi átlövőjének esete nagy port kavart a vele szemben védekező francia játékossal szemben, de a jelenlegi legjobb magyar női kézilabdázó egyáltalán nem neheztel emiatt senkire. „A sérülés sajnos benne van a sportban. Elvesztettem az egyensúlyom és rosszul estem a kezemre. Nem hibáztatok emiatt senkit. Nincs bennem düh senkivel szemben. Szerencsétlen szituáció volt. Ez benne van a kézilabdában. Csak remélni tudom, hogy többször nem fordul elő ilyen.” Hasonlóan vélekedik valamennyi ferencvárosi szurkoló és magyar sportszimpatizáns is.

Szombaton Vérten Orsolya is kisebb sérülést szenvedett, így egyhetes pihenő vár rá. Remélhetőleg a Ferencváros női kézilabdacsapatában idén végigsöprő sérüléshullám megszűnik, és a jövőben elkerülik a zöld-fehéreket a hasonló szerencsétlen esetek.

Fradi.hu