A csapat a kupagyőzelemről.

Ricardo Moniz: – Fantasztikus érzés, hogy elhódítottuk a Ligakupát, különösen úgy, hogy egy rendkívül erős Videoton ellen kellett játszanunk, és többgólos győzelmet sikerült aratnunk – kezdte Moniz. – A futballban mindig nagyon kicsi a különbség győzelem és vereség között. Így volt ez most is, ám ezúttal jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket, ennek volt köszönhető a sikerünk. A közönség is remek mérkőzést láthatott, hiszen két támadó szellemű együttes játszott, amiből most mi jöttünk ki jobban. A mai napot ki kell élvezni, de holnaptól már a vasárnapi, szintén rendkívül fontos hazai összecsapásra készülünk.

Józsi György: – A siker kulcsát abban látom, hogy nem hagytuk kibontakozni a Videotont. Úgy fogtuk fel a mai mérkőzést, hogy nincs mit veszítenünk. Mindenki élvezte a játékot, ez talán kívülről is látszott. Folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, és ma sok gólt is szereztünk ezekből.

Böde Dániel: – Öt gólt rúgni mindig nagy dolog, különösen így van ez egy Videoton ellen. Nem azzal foglalkoztunk, hogy hol játsszuk a finálét, kizárólag a győzelemre koncentráltunk. Igazi csapatként működtünk együtt, így kell ezt folytatnunk a bajnokságban is.

Jova Levente: – Nagyon jól játszott ma a csapat, és nagyon örülök, hogy elhódítottuk a Ligakupát. Az élet azonban nem állt meg. Nagy ünneplést nem tervezünk most, ráérünk ezzel akkor, ha a szezon végén sikerül jól teljesítenünk. Vasárnap kemény meccs vár ránk, így már arra a találkozóra kell koncentrálnunk.

Philipp Bönig: – Fantasztikus érzés ez, az egész csapat és a klub számára is. Minden játékos hozzátette a részét a sikerhez, amely rendkívül fontos volt, hiszen régóta nem nyert kupát a Fradi. Az egész meccs alatt nagyon agresszívek voltunk, irányítottuk a találkozót, ez vezetett a trófeához.

Vladan Cukic: – Hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, az természetesen külön öröm a számomra, hogy góllal tudtam hozzájárulni a sikerhez. A klub számára is roppant fontos ez a siker, hiszen korábban még soha nem hódította el a Ligakupa serlegét. Szuper meccs volt, így kell folytatnunk a továbbiakban is.

Máté Csaba (másodedző): – Nagyszerű érzés megnyerni a Ligakupát, ráadásul úgy, hogy egy igazán kiváló ellenfél ellen remekül játszottunk. Ma még élvezni kell ezt a sikert, de holnaptól kezdve már a vasárnapi mérkőzésre kell koncentrálnunk. A bajnoki mindkét csapat számára roppant fontos lesz, de úgy érzem, számunkra különleges jelentőséggel bír majd az az összecsapás.

Eisemann László (masszőr): – Nagyon sok időt kellett várnunk arra, hogy újra elhódítsunk valamilyen kupát. Természetesen nagyon boldog vagyok, de azt mondom, hogy helyén kell kezelni a sikert. Már a spanyolországi edzőtáborban megnyert Impact Cup után is érezni lehetett, hogy nagyon jó a csapategység. A sok ehhez hasonló győzelem egyre jobban összekovácsolja a gárdát. Nagyon pozitívnak értékelem a mostani döntőt, tényleg nagyon boldog vagyok!

Fradi.hu