Egy fontos lépésnek tartja a mai döntőt holland edzőnk.

A Fradi nagy célokkal vágott ennek az évadnak, de a tervekből nem sok minden valósult meg. A Magyar Kupa, majd később a bajnokság elúszott, így csak a Ligakupa maradt kárpótlásnak.

– Az volt a célunk, hogy mindhárom sorozatot megnyerjük. A Magyar Kupából korán kiestünk, a bajnokságban legfeljebb a dobogó elérésében reménykedhetünk, így a Ligakupa lehet az egyetlen trófea, amelyet begyűjthetünk –
mondta Józsi György (30), a zöldek csapatkapitánya. – Mindent megteszünk azért, hogy kupagyőzelemmel szolgáljuk ki szurkolóinkat.
Böde (fehérben) és a Fradi többi játékosa reméli, 2004 után ismét első lesz a klub egy sorozatban

A ferencvárosiak szívesen emlékeznek vissza a 2003-04-es évadra, hiszen akkor Garami József (73), valamint a kispadon őt szezon közben váltó Pintér Attila (46) irányításával mesterhármast értek el, május 5-én a Magyar Kupát hódították el, három héttel később behúzták a bajnoki címet, majd őket hirdették ki a Szuperkupa győztesének is.

A holland vezetőedző, Ricardo Moniz (48) tisztában van azzal, hogy a szurkolók nagyon várnak egy újabb sikerre.

– Még nem értük el azt a szintet, amelyet megcéloztunk, de jó úton járunk –
mondta Moniz. – Ezért is fontos, hogy újra egy díjért szállhat harcba együttesünk. Mindannyiunk számára sokat jelentene, ha meg tudnánk nyerni. A Ligakupa Magyarországon még nem túl népszerű, de szerintem nagyon hasznos sorozat, s ezért mindenkinek támogatni kellene.

A Ligakupa győztese nem szerez indulási jogot egyik európai kupasorozatban sem, viszont anyagi elismerésben részesül, ugyanis az első helyezettet a minden résztvevőnek járó kétmillió forintos alapdíjon felül 10 milliós különprémium is megilleti.

forrás: blikk.hu

Reklámok