A Zrt. vezére a fizetések mellet arról is beszélt, hogy milyen Monizzal együtt dolgozni.

Több fórumon is olvasni lehetett, hogy a Ferencváros vezetői több hónapot csúsznak a játékosok fizetéseivel. Orosz Pál a Sport TV Mai helyzet című műsorában megszólalt a témában. “Ami szárnyra kelt, hogy két hónapot nem fizetünk, az nem igaz, mindenki megkapta a fizetését, mind az irodaházban dolgozók, mind a játékosok, ezután is meg fogják kapni. Ezt elmondtam Ricardónak, hogy most két-három hetet fogunk késni, de a következő havi fizetést már mindenki időben fogja kapni. Nem elbagatellizálva, de a mai világban, ha 2-3 hetet csúszik a fizetés, azért nem dől össze a világ – árulta el Orosz, és hozzátette, hogy normál esetben 25-ig szoktak fizetni. Az ok, hogy a befolyó összegek lassabban érkeznek meg a klubhoz, de szerinte ez a jelen gazdasági helyzetben elfogadható. Tudja, hogy a klub fókuszban van, de arra büszke, hogy a játékosok a prémiumokat megkapták, és minden fizetés törvényesen zajlik a klubnál. – Ezért jó, hogy mi vagyunk a Fradi, mi mindenkit érdeklünk. Ha körülnéznénk, más sportágakban vagy azonos sportágban más csapatoknál, hogy történik, azért kíváncsi lennék.”

A beszélgetés után a Ferencváros megnyerte a Ligakupa döntőjét a Videoton ellen, így 2004 után ismét nyertek valamit a zöld–fehérek. Orosz Pál elmondta, hogy jövőre a bajnoki címet és a Bajnokok Ligája főtábláját veszik célba. A tréner pedig biztosan Ricardo Moniz lesz, akivel egyszerre nagyon könnyű és nagyon nehéz is együtt dolgozni. „Ha ő valamit a fejébe vesz, annak úgy kell lenni, hála istennek! – nyilatkozta a vezérigazgató, aki azt is elárulta, hogy a holland szakember nem könnyű ember, de komoly nemzetközi rutinra és nagy kapcsolatrendszerre tett szert. – Nem véletlen, hogy olyan játékosok, mint Besic, Jenner vagy Leonardo idejöttek a Ferencvároshoz. Ha Ricardo nincs itt, ők nem jönnek ide.”

Orosz Pál szerint Ricardo Moniz keze alatt kiváló szellemiségű, egységes csapat állt össze, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el. Bár a kondíció és a játékoskeret jelentősége is megkérdőjelezhetetlen. „Kondícióval a magyar bajnokságban nagyon sok mindent le lehet érni. Olyan játékosok érkezetek, Jenner, Besic, Leonardo, Böde és sorolhatnám, akik meghatározó játékosok a Fradiban és akkor is meghatározóak lesznek, ha kijutunk az Európa-ligába” – állítja Orosz, aki nem titkolja, evés közben jött meg az étvágy, és ma már a dobogó a cél az idei bajnokságban.

forrás: 442.hu

Reklámok