A Blikk járt a nyomában az ügynek.

Székesfehérvár — Ricardo Moniz (48) ezer fokon ég a mérkőzéseken – a Ferencváros futballedzője együtt él a játékkal, gyakran mutogat, hangosan magyaráz, a góloknál euforikus állapotba kerül, ráadásul legyen akármilyen időjárás, kabátban áll a kispad előtt.

A decemberi, Pécs elleni bajnokin az alig 2 Celsius-fokos hidegben még érthető volt, hogy a pufidzsekijére pulóvert húzott – igaz, fordítva hétköznapibb lett volna… –, de az már jókora feltűnést kelt, hogy a hirtelen beköszöntött tavaszi melegben is kabátban, állig felhúzott cipzárral dirigál.

Ennyire fázós a szerdai Ligakupa-döntőben a Videotont 5-1-re kiütő FTC holland trénere, vagy babonából öltözik be?

Julian Jenner (balra) félmeztelen ünnepelte a Ligakupa-győzelmet, Ricardo Moniz viszont felöltözve

14_o_moniz_videotonCZ


– Erről nem szeretnék beszélni
– titokzatoskodott a szakember, ám azt megtudtuk, egyfajta kabala számára, hogy dzsekiben irányítja a labdarúgócsapatát.

Moniznak és együttesének mindenesetre eddig szerencsét hozott az időjáráshoz képest szokatlan viselet. A Fradi ugyanis remekel, amióta az edző tavaly augusztusban elkezdett dolgozni az Üllői úton. A ferencvárosiak öt ponttal mindössze kilencedikek voltak az NB I-es tabellán, míg jelenleg harminckilenc ponttal negyedik a gárda, komoly esélye van az Európa-liga-indulást érő dobogóra felkapaszkodni, ráadásul hosszú szünet után újra trófeát nyert.


– A klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is nagyon fontos volt, hogy kilenc esztendőt követően ismét az élen végezzen valamelyik hazai sorozatban a csapat –
örült Moniz a zöld-fehérek székesfehérvári Ligakupa-diadalának, amelyet „természetesen” úgy értek el a vendégek, hogy a tréner szokásához híven kabátot viselt, holott a hőmérő higanyszála 25 Celsius-fokig kúszott. – Remek ellenfelet múltunk felül, a két gólt szerző Stanley Aborah nagyszerű teljesítményt nyújtott, de mindenki átérezte a meccs súlyát.

Vasárnap az élvonalbeli bajnokságban csap össze az FTC és a második helyen álló Videoton – a meteorológiai előrejelzések szerint akár 24 fok is lehet.

forrás: blikk.hu