A portugál edző úgy érzi már kijavították a hibákat.

José Gomes a Ferencváros ellen 5-1-re elveszített Ligakupa-döntőt követően úgy fogalmazott, hogy meg kell keresni a súlyos vereség és a hibák okát. A portugál szerint ezt sikerült is, de nem csak a taktika tekintetében kellett a játékosokkal foglalkoznia – minderről a tréner a Magyar Televízió “Ma Reggel” című műsorában beszélt.

Gomes úgy látja, az ilyen pofonok is szükségesek ahhoz, hogy igazi győztes csapatot formáljon Székesfehérváron.

– Az okokat kibeszéltük a játékosokkal. Ezt követően már át tudjuk vinni a gyakorlatba a hibák kiküszöbölését, készen állunk arra, hogy már a következő mérkőzésen kijavítsuk azokat. Nehéz a dolog, mert rövid időnk van erre, de nem a semmiből kezdünk, hiszen fantasztikus meccseket sikerült már játszanunk, és azokat a gólhelyzeteket, amelyeket eddig ki tudtunk használni, most is ki fogjuk tudni használni, ha egy nehéz és kemény ellenféllel szemben megtaláljuk a nyugalmat. A sportban is szükséges az a lelki szenvedés és fájdalom, ami az igazi bajnokok ismérve. Szerintem egy olyan csapatom van, amelyben igazi bajnokok játszanak, de az ilyen pillanatokban derül ki, milyen sportemberek és személyiségek igazán. A meccs után szinte kedvem lett volna elfenekelni néhány játékost azokért a gyermeki hibákért, amiket elkövettek. A jó dolgokat kell megragadnunk, abból kell építkeznünk, de a bajnokoknak szenvedniük is kell –
mondta a szakember a köztévé stúdiójában.

Gomes a Videotonhoz érkezését követően egyértelműen megfogalmazta, hogy támadásban kell előre lépnie a fehérvári csapatnak. Az eredményesség tekintetében vegyes a kép, mert bár a Vidi a dobogón tanyázik jelenleg, az ETO vagy az FTC elleni meccseket is elveszítette az utóbbi időben.

A portugál szerint a vereségek nincsenek azzal összefüggésben, hogy nyíltabb focit játszanak, inkább a védekezési hibákban keresendőek az okok.

– Egyik elszenvedett gól esetében sem arról volt szó, hogy a támadóbb felfogás miatt kaptuk volna. Apró hibákat követtünk el, amik az erős csapatok ellen sokszor eredményt befolyásolóak voltak. De nem a támadóbb felállás miatt szenvedett kárt a hátsó alakzatunk. Jó úton járunk, amellett, hogy vannak kijavításra váró dolgok. Jó és látványos meccseket kell, hogy játsszon a Videoton, a magyar focinak is erre van szüksége, hiszen ez hozza a több nézőt is a stadionokba. Erre építem mindazt, amit tervezek.

És ami a védelmet illeti, Juhász Roland érkezésével sokak szerint az NB I talán legjobb védőpárosát (Vinícius és Caneira )kellett olykor megbontania Gomesnek, de mint kiderült, az eredeti terve az volt az edzőnek, hogy hármukat egyszerre játszatja majd, ám ez a terv elmondása szerint “nem jött be” végül.

– A döntés, hogy három középső emberrel játsszunk, azt a célt szolgálta, hogy felszabadítsuk a szélső hátvédjeinket, akik így a támadásokat tudják segíteni, ez volt a taktikai része a dolognak. Ez az elképzelés nem jött be igazán, az ilyen előfordul a futballban. Nem abban a formában lettünk támadóbbak, mint ahogy azt korábban gondoltam –
tette hozzá a portugál.

forrás: csakfoci.hu