Kapusunk a mai meccsről, pályafutásáról is beszélt.
Szerdán remek játékkal, sok gólt szerezve elhódítottátok a Ligakupát. Meddig ünnepeltetek?

– Nem volt semmi dínom-dánom, mert tudtuk, hogy vasárnap ismét komoly feladat vár ránk, hiszen nagyon fontos céljaink vannak a bajnokságban. Ricardo Moniz is hangsúlyozta, hogy még őrületesen nehéz hetek előtt áll a csapat, ha ezen túl vagyunk, és olyan helyen végzünk – lehetőleg dobogón -, akkor majd lehet ünnepelni.

– Kilenc év után ismét trófeának örülhetett a klub és a csapat szurkolótábora. Te akkor csak tizenkét éves voltál. Emlékszel még, hogy milyen terveid voltak a futballban?

– Békéscsabán fociztam, és arról álmodoztam, hogy egyszer majd felkerülök a fővárosba, a Fradi kapuját védem, ami szerencsére valóra is vált, így mindennap az álmaimat élhetem meg. 

 – Egy sikeres karrierhez olykor szerencse is kell. Neked ez mikor jött el, ha volt ilyen?

– Az is a csabai időszakhoz köthető. Behívtak az U15-ös válogatottba, és a tatai edzőtáborban felfigyeltek rám, így kerültem az MTK-hoz, majd mikor lejárt a szerződésem a kék-fehéreknél, ahol megfeledkeztek erről, a Ferencvároshoz igazoltam. Szerencse is kell a futballhoz, eddig úgy érzem, nem panaszkodhatom.

– Jelenleg viszont kirobbanthatatlan vagy a Fradi kezdőjéből, idén minden bajnoki mérkőzésen veled kezdődött a csapat összeállítása. Huszonegy évesen a legsikeresebb magyar klub első számú kapusa vagy. Hogy sikerült ezt ilyen fiatalon elérned? Mi a titkod?

– Nincs semmilyen titok. Alázattal kell az edzésekre járni, minden tréning egy háború. Ugyanúgy meg kell nyerni, mint egy bajnoki vagy kupamérkőzést. Emellett úgy érzem, hogy jól tudom kezelni a szurkolói nyomást, illetve a negatív kritikákat igyekszem a helyükön kezelni, ha kell, leperegnek rólam. A Ferencvárosban védeni teljesen más kategória, hiszen ha nyersz, akkor az egekig magasztalnak, ha veszítesz, a sárba tipornak. Itt csak menny és pokol van, nincs köztes állapot.

– A nagyszerű tavaszi kezdet után pici megtorpanás a Honvéd és a DVTK ellen. Elmondható, hogy a Videoton elleni siker a legjobbkor érkezett?

– Úgy gondolom, igen. Személy szerint én mélyponton voltam, de a Ligakupa-győzelem átlendített ezen a helyzeten. A Diósgyőr ellen nyerhettünk volna, de a helyzeteinket kihagytuk, és figyelmetlenségeink miatt kaptunk két elkerülhető gólt, de úgy érzem, ismét visszarázódtunk a helyes irányba.

– A hétközi “randevú” után a hét utolsó napján ismét a Videoton lesz az ellenfeletek. Előny ez vagy hátrány?

– Ebben már rutinosak vagyunk, mert hasonló szituációban játszottunk korábban a Pápa és az Eger ellen is. Biztos vagyok benne, hogy teljesen más mérkőzés lesz a vasárnapi Vidi elleni összecsapás, mint amilyen a szerdai volt, de az előnyei és a hátrányai mindkét csapatra egyformán hatással lesznek.

– Igazi hatpontos meccs. Szerinted is?

– Nagyon fontos mérkőzés lesz, hiszen a Ferencvárosnak és a Videotonnak hasonlóak a céljai. Ráadásul mindkét csapat a támadó futball híve, így valószínű, hogy ismét jó meccset látnak a nézők.

– Rengeteg jó támadója van a Vidinek. Van olyan, akiből külön felkészültél?

– Mindig az aktuális ellenfél erősségeire fókuszálunk a kapusedzéseken. A Videotonnak sok klasszis játékosa van, akik képesek akár távolról is gólt szerezni, így ezekre fokozottan figyelni fogok. Arturo Alvareznek nagyon veszélyesek a lövései, ahogy szoktuk mondani, remek bal lába van.

– Sokan azt mondják, hogy a Fradinak a védekezés a gyenge pontja, azon belül is a nemrég még támadót játszó Somalia. Te hogy látod, csapattársad beilleszkedett már a védelembe?

– Nagyon gyors játékosról van szó, akit kevesen tudnak „megfutni” a magyar mezőnyben. Nyilván kell még fejlődnie az új posztján, de jó úton halad, és szerintem maximálisan beépült a csapat szerkezetébe.

– Mindkét egylet a támadófoci híve.
Mekkora esélyt látsz arra, hogy vasárnap újra egy gólzáporos Ferencváros-Videoton meccset lát a közönség?

– Biztos, hogy lesz némi óvatosság is a játékban, de egyik félnek sem az a taktikája, hogy beálljon a saját kapuja elé, és gólnélküli döntetlenre törekedjen, sőt, ellenkezőleg, a cél az, hogy több gólt rúgj, mint az ellenfeled. Egy biztos, a szerdai eredményt előre aláírnám.

forrás : nb1.hu

Reklámok