A Fradi-Dózsa után, ismét kiemelkedő nézettségaránnyal bizonyították a nézők, hogy nem igaz, hogy nincs érdeklődés a magyar foci iránt.

Összesen 1,1 millióan néztek bele hosszabb-rövidebb időre az M1 szombati sportközvetítéseibe, ezzel a meccsek idején az M1 volt a legnézettebb csatorna – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóirodája hétfőn az MTI-t.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján az MTK Budapest-DVTK OTP Liga futballmérkőzést átlagosan 202 ezren nézték, míg az MKB Veszprém KC-THW Kiel BL-negyeddöntő visszavágó kézilabdameccs átlagos nézettsége 367 ezer volt.

A közönség nagyobb hányada a felnőtt férfiak köréből került ki: körükben a kézilabda mérkőzés közönségaránya például 26,7 százalék volt, azaz a tévéző férfiak több mint negyede választotta szombat délutáni kikapcsolódásul az M1 közvetítését, de a meccsek idején a teljes népesség körében is az M1 volt a legnézettebb csatorna.

Vasárnap délután a Ferencváros-Videoton OTP Bank Liga mérkőzés közvetítésére és az azt megelőző stúdióbeszélgetésre is csaknem 900 ezer néző kapcsolt oda.

A mérkőzés nézettsége 340 ezer fős volt, amellyel a saját idősávjában a teljes népesség körében a második legnézettebb műsor lett, a felnőtt férfiaknál pedig – akiknek több mint 21 szálazéka választotta a mérkőzést a vasárnap délutáni tévés műsorkínálatból – a legmagasabb eredményt érte el.

Mindez azért is érdekes, mert korábban az MLSZ és a SportTv közös sajtótájékoztatóján azt állították, hogy nincs jelentős nézettségbeli különbség a Fradi meccs és a többi NB1-es meccs között, itt egy független mérésnél a különbség több mint négyszeres, amit önmagában semmiképpen nem indokol kizárólag a közvetítések időpontja.

(hirado.hu nyomán)

Reklámok