Kiköltözött a Zrt. a székházból.

Fájó szívvel intettek búcsút az Üllői úti székháznak az FTC dolgozói. Az Albert stadion irodáiban napok óta dobozoltak a zöld-fehérek, hétfőn pedig kamionokba pakolták a csomagokat, hogy átköltözzenek a népligeti központba.

Amíg fel nem épül az NB I-ben jelenleg hatodik helyen álló együttes új arénája, addig a Fradistáknak ez lesz az otthonuk.

– Nagyon fáj a szívem, hogy itt hagyjuk ezt –
sóhajtott Orosz Pál (45), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, miközben irodája ablakából a lebontott Albert stadion, a munkagépek látványa tárult elé.

11_o_2246_Budapest_FTC_stadion_bontasa

Így néz ki most a Fradi-pálya. A lelátók bontása után hamarosan a klubházat is földig rombolják, hogy épülhessen az új stadion

– Nem jó így látni, de sokszor megnézem az új stadionról szóló kisfilmet, és akkor felderül a kedvem, hiszen tudom, hogy 2014 őszére Európa egyik legmodernebb arénája lesz a miénk.

A stadionbontással a tervezetthez képest gyorsabban haladnak a munkások. A lelátóból már alig látszik valami, s hamarosan hozzálátnak a székház elbontásához is. Az építkezés is zajlik, az új aréna alapja készül. A munkálatok ideje alatt kiváló otthonuk lesz a Fradi dolgozóinak, a népligeti centrum nem ismeretlen terep számukra, hiszen nemcsak az utánpótláscsapatok, hanem a felnőttegyüttes is számtalan edzőmérkőzést játszott már ott, Ricardo Moniz (48) pedig hetek óta azon a pályán tartja az edzéseket. Az irodaház a régi szállodába költözik, tegnap rengeteg dobozt és a klubmúzeum ereklyéit szállították át a kamionok.

11_o_20130426_1-PZ_8260

A Fradi Nagy Béla múzeumbában őrzött kupákat, emlékeket és értéktárgyakat is bedobozolták és a Népligetbe költöztették

– Csodálatos környezet vár minket a Népligetben. A munkások hetek óta dolgoznak azon, hogy minél otthonosabbá tegyék az irodákat. A focicsapattal pedig ott is együtt leszünk –
mondta Orosz, miközben az 1965-ben nyert Vásárvárosok Kupája-serleg másolatát tartotta.
11_o_20130426_1-PZ_8258
– Ezt nem adom ki a kezemből, a trófeát nemrég a Barcelona küldte el nekünk. A csapatnak, amely a döntőben legyőzte a Juventust, édesapám is tagja volt. Ez a kupa irodám legféltettebb kincse, én magam viszem át a Népligetbe, ahol szintén nagyon jó helye lesz.

(blikk.hu nyomán)

Reklámok