Súlyosan büntette klubunkat az MLSZ.

Lanzafame Davide (Honvéd), mint visszaeső 2, Jenner Julian (FTC) 3, Griffitsh Georges Henri Aboubacar (Lombard) 1 és Petrazzi Sass Pedro (Kaposvár) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.A ferencvárosi Julian Jenner a Videoton FC elleni mérkőzés 92. percében hátulról beleszállt Paraibába, ezért a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel neki. A holland légiós az elkövetett kirívóan súlyos sportszerűtlenség miatt kapott három mérkőzésre szóló eltiltást. Bíró Péter sportszakember (Lombard), mint visszaeső 200.000 Ft pénzbüntetést kapott.

A FEB az FTC – Videoton FC mérkőzésen rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére, továbbá a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartására kötelezi. Az utóbbi büntetés végrehajtását a FEB 2013. május 31-ig felfüggeszti. Az FEB a vendégszurkolók részéről tanúsított megbotránkoztató megnyilvánulások miatt a Fehérvárt, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.A már korábban is büntetéssel sújtott rasszista, gyűlöletkeltő és megbotránkoztató rigmusok ismét, többször és kórusban is felharsantak a Ferencváros vasárnapi, Videoton FC elleni mérkőzésén. Ezért a rendező klub, a Ferencváros 1,5 millió forintos büntetést és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést kapott. Ez utóbbi szankciót a FEB május 31-ig felfüggesztette. A Videoton FC ugyanakkor 100 ezer forint büntetést kapott, mert szurkolói egy csoportja visszatérően, megbotránkoztató rigmusokat skandált. (Ki nem ugrál sz.. fradista!)A mérkőzés szomorú krónikájához tartozik, hogy a lefújása után a stadion területén megtámadták az egyik ferencvárosi szurkolót, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét.

A garázda cselekmény miatt rendőrségi nyomozás indult. Az esettel kapcsolatban az szövetség hivatalos tájékoztatást kért az FTC-től. Az MLSZ mélységesen elítél minden erőszakos cselekedetet, így ezt a támadást is, és együttérzéséről biztosítja a súlyos sérülést szenvedett áldozatot.

A FEB a Kaposvár – Haladás mérkőzésen a vendégszurkolók megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Haladást, mint visszaesőt, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.A Szombathelyi Haladás szurkolói egy részének megbotránkoztató viselkedése miatt – visszaesőként – kapott 100 ezer forintos büntetést, mert szurkolóinak egy csoportja a Kaposvár elleni mérkőzésen a Zalaegerszeget mocskolta, gyalázta. 

A FEB az MTK –Diósgyőr mérkőzésen történt rendezési hiányosság miatt az MTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesíti.