Lipcsei Péter csapat ketttős emberhátrányban szenvedett egy gólos vereséget Szolnokon.

NB II-es csapatunk ma délután a Szolnok otthonába látogatott. A mérkőzés eredetileg a szezon utolsó mérkőzése lett volna, azonban a találkozót előrehozták.

Lipcsei Péter nem volt könnyű helyzetben, mivel többen eltiltás, valamint sérülés miatt hiányoztak, így egy roppant fiatal gárdát küldött ki a rutinos játékosokból álló Szolnok ellen.

A találkozó első félideje ugyanakkor 1-1-gyel zárult: az 5. percben kölcsönjátékosunk, Busai Attila szerzett vezetést a Szolnoknak, de Nyilasi Bálint a 32. minutumban egyenlített.

A fordulást követően ismét Busai gólját követően jutott vezetéshez a Szolnok (2-1), majd az 56. minutumban Szepessy talált be (3-1). A játékvezető rövid időn belül két játékosunkat is kiállította: Kunságit az 55., Batikot a 60. percben. A két kiállítás érdekes körülmények között született. Egy kirúgásnál Kunsági kezében tartotta a labdát, amikor az ellenfél játékosa nem engedte elvégezni a kirúgást. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy kapusunk fizikailag próbált magának utat törni, így pirosat mutatott fel, és tizenegyest ítélt – amit aztán Szepessy értékesített…
Batik Bence kiállításánál a játékvezető egy felugrásnál úgy ítélte meg, hogy játékosunk ugyan nem ütött, de magasan volt a keze, így második sárgával kiszórta labdarúgónkat…

Fiataljaink kétfős emberhátrányban sem adták fel, és Holman révén a hajrában még szépíteni tudtak, de egyenlíteni már nem, így a Szolnok 3-2-re győzött.

NB II, Keleti csoport, 30. forduló (előrehozott mérkőzés)
Szolnok-FTC II 3-2
FTC II: Kunsági – Kárász, Batik, Vattai, Mauricius – Vass M., Csilus – Ionescu (Kónya), Nyilasi (Popgeorgiev), Papp M. (Hermány) – Holman
Piros: Kunsági (55.), Batik (60.)
G.: Busai (2), Szepessy ill. Nyilasi, Holman

Lipcsei Péter (FTC II, vezetőedző): – Annyi biztos, hogy nem érdemeltünk vereséget. A hatvanadik perctől kezdve kettős emberhátrányban voltunk. A kiállításoknál mindenki mást mond, kívülről nagyon nehéz megítélni, hogy pontosan mi is történt. A csapat ugyanakkor harciasságból ismét jelesre vizsgázott. Sajnos rengeteg sérültünk van, Birtalan és Nehéz a Honvéd II ellen sérült meg. Nem izomsérülést szenvedtek, de meg kell őket műteni. Emiatt a rutinos játékosokat foglalkoztató Szolnok ellen hat U19-es játékossal a keretben vágtunk neki a mérkőzésnek. Egy ilyen Szolnok ellen ki lehet kapni, de úgy nem, hogy két kiállításunk van, és hat ifistánk, akik közül páran tegnap meccset játszottak. Akik fennmaradtak a pályán, azokat dicséret illeti, mert harminc percen keresztül az életükért hajtottak.

Fradi.hu