Vezetőedzőnk és két légiósunk nyilatkozott.


Moniz:
A Videoton ellen a bajnokin is megvoltak, csak ott nem rúgtuk be őket, ellentétben a Ligakupával. Nem cserélném el a Ligakupát a bajnoki meccsre, hiszen az előbbit kiérdemeltük és az már a miénk, a bajnokságban még tudunk javítani és meg is fogjuk tenni.

Az lenne jó, ha magyar játékosokat igazolnánk vagy saját fiatalokat építenénk be, de nem biztos, hogy ez menni fog. Most Bödére hárul a teher és nekünk úgy kell megszervezni a játékot, hogy a körülötte játszók is betalálhassanak, ez az edzőnek is feladat, hiszen ha 4-5 meccs sikertelen az ő utódját is lehet elkezdik keresni. Megtisztelő, hogy sokan úgy gondolják nagy dolgokra lehetünk képesek, az a célunk, hogy sok helyzetből sok gólt lőjünk és ez néha már sikerült.

Célunk továbbra is az Európa Liga és erre meg is van az esélyünk. Ezt akkor érhetjük el, ha merünk játszani és csapatként funkcionálunk, ha a Bayern-Barca párharcra gondolunk ott sem az a csapat nyert, amelyik tehetségesebb játékosokból állt, hanem amelyik csapatként jobban működött és többet tett a sikerért.

Besic:
más a játék itt, mint a Bundesligában, ott inkább a játék dominál, itt inkább a harc. A csapattal az a gond, hogy hullámzó a teljesítményünk, nem hozunk egy jó átlagot.

Moniz személyében remek edzőnk van, sokaknak ő az első igazán jó edzője, de kell idő, hogy úgy tudjunk játszani, ahogy elvárják tőlünk. Most még nem férnénk oda a Bundesligába, elsősorban taktikailag kell fejlődni és akkor 1-2 éven belül azon a szinten lehet a Ferencváros.

DSC_3260

Bönig:
a Videoton elleni vereség nagyon bosszantó, tudtuk milyen fontos ez a meccs, a lehetőségeink is megvoltak, az elején kaptuk a gólt, lett volna idő fordítani, ha belőjük a helyzeteinket. Kemény harc lesz a dobogóért, de képesek leszünk elérni.

Jobb a magyar bajnokság, mint vártam. Sok a jó támadó és a védelmek is masszívak, a helyzeteink persze megvannak ellenük, de ezeket be kell lőnünk, hogy jobbak legyünk. Ez a támadó foci jó itt Magyarországon, ahol a legtöbb csapat védekezik ellenünk, a Bundesligában az apró hibákat is büntetik, de azt gondolom megállnánk a helyünket összességében a Bundesligában. De mint már mondtam a helyzetkihasználáson javítanunk kell, ha megnézzük a Bayern-Barca párharcot, ha a Bayern helyzetbe került abból szinte mindig gól lett, ebből kell tanulnunk.

forrás: SportTv

Reklámok