A paksiak edzője odaszúrt egy aprót Ricardo Moniznak is.

Győrben olyan sikert értünk el, amire felkapta a fejét az egész ország. De volt már velünk hasonló szituáció, megvertük a DVSC-t Debrecenben, az Újpestet hat-nullára a Megyeri úton, majd mindkét következő hazai mérkőzésen kikaptunk. Nem tartasz attól, hogy ez újból bekövetkezik?
Remélem nem így lesz, de ez is benne van a pakliban. Ha ez harmadszorra is előfordul, akkor nagy a baj. Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy jó meccset játsszunk a Fradival, és ahogy a Győr ellen, úgy most ellenük is igyekeztünk kitalálni valamit.

Tehát, a legutóbbi bravúrt akkor a helyén tudjuk kezelni?

Úgy gondolom, hogy igen. Kétszer már eljátszottuk ezt, harmadszor már csak nem fogjuk. Persze nem mondom azt, hogy biztosan nyerünk, de azt, hogy jól fogunk játszani, azt biztosra veszem. Hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül.

Múlt hét pénteken játszottunk Győrben, most vasárnap lépünk pályára. Ez a szokottnál kicsit hosszabb szünet jó, vagy sem?

Nem, egyáltalán nem. Máshol fix ritmusban játsszák a bajnoki meccseket, itthon pedig hol öt, hol tíz nap múlva következik az újabb mérkőzés. Ezt nem tartom jónak, mert így jóval nehezebb kiszámolni a terhelést, sokszor kell improvizálni, kitalálni, hogy mikor mit csináljunk. Ez nehezíti a dolgunkat.

A Ferencvárost vendégül látni kisebb örömünnep. Osztod ezt az állítást?

Igen, az FTC a magyar labdarúgás egyik legjobb „márkája”. Le a kalappal előttük. Talán az Újpest még ilyen. Mindkét klub nagy múltra tekinthet vissza, és ellenük játszani mindig nagy öröm, minden csapat számára.

Ellenfelünk legjobbja az a Böde Dániel, aki nálunk nevelkedett, és igazi sztárrá nőtte ki magát.

Valóban jó játékos, aki meghatározó lett a Ferencvárosnál. Ricardo Moniz is azt nyilatkozta róla nemrég, hogy náluk csak ő rúgja a gólokat, a többiek nem törik magukat. Megnéztem én is a mi statisztikánkat, amiből kitűnik, hogy Báló Tamás 2008-ban lőtt utoljára gólt. De én mégis szeretem őt, és tisztelem a játékát.

Várható kezdő:

Csernyánszki Norbert – Kovács Gábor, Éger László, Fiola Attila – Heffler Tibor, Sifter Tamás, Báló Tamás, Szabó János – Bartha László, Lázok János, Tököli Attila

Várható cserék
:
Németh Gábor – Heffler Norbert, Juhász Dániel, Könyves Norbert, Mészáros István, Eppel Márton, Vayer Gábor

(paksifc.hu nyomán)

Reklámok