Ma délután a Ferencváros sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei Pünkösdi tornáját a Telki edzőközpontban tartja. A férfi U16-os torna résztvevői (A-csoport) a Ferencváros, a Brugge, a Slavia Praha, valamint (B-csoport) a Nürnberg, az UTE és a Braga lesznek. Dragóner Attila, az utánpótlás vezetője elmondta, hogy a meghívottak közül néhánnyal (Nürnberg, Brugge) hosszabb távon is partneri kapcsolatra törekszünk. Fontos, mondta, hogy fiataljaink hozzászokjanak a nemzetközi meccsekhez, ezt Orosz Pál vezérigazgató azzal egészítette ki, hogy a Ferencvárosnál nem lehet a Barcelonától sem tartani, ahhoz, hogy ez meglegyen, kellenek az ilyen tornák már utánpótlás-korban is, ahol a fiatalok nagyobb figyelem előtt szerepelhetnek. Az U-16-os torna május 16 és 19 közt zajlik majd, a helyosztök pünkösd-vasárnap lesznek megtartva.

A női U18-as torna a hét elején, május 11-12 közt kerül megrendezésre, itt a Ferencváros mellett a legnagyobb név a Barcelona, de a Slavia Prahát sem kell bemutatni senkinek. A csapatok itt is két csoportba lesznek osztva, a mieink ellenfele az A-ban az Amasone Asker és a ZNK Agram lesz, míg a B-ben a Barca, a Slavia és a Duslo Sala mérkőzik meg.

A legjobb játékosnak járó díj Lipcsei Péterről, a gólkirályí címmel járó trófea Albert Flóriánról, míg a legjobb kapus jutalma egy Zsiborás Gábor kupa lesz.

Telkibe vagy autóval, vagy fél órás buszozással lehet kijutni (a Széna térről indul, mintegy 400 Ft a jegy), érdemes már a falu széli megállóban leszállni, majd a temetőt megkerülve mintegy kilométernyi séta után már ott is az ember az edzőközpontnál.

Reklámok