Tervekről beszélt a Fradi vezérigazgatója, aki biztos benne, hogy jövőre is Ricardo Moniz lesz az edzőnk.

– A nehéz sorsolás ellenére a Fradi kiharcolhatja a dobós helyezést?

– Amikor tavaly szerződtettük edzőnek Ricardo Monizt, azt a célt tűztük ki a csapat elé, hogy az első öt között végezzen. Evés közben jön meg az étvágy, csak három pont a hátrányunk a dobogóért folytatott harcban. Jó formában van a csapat, minden adott ahhoz, hogy felléphessünk a dobogó harmadik fokára.

– Mi lesz, ha nem sikerül?

– Akkor sem dől össze a világ, még többet fogunk dolgozni. Már most ki merem jelenteni, hogy jövőre szeretnénk megnyerni a bajnokságot, és indulni akarunk a Bajnokok Ligájában, ahol a csoportba kerülés a célunk. Az idén sem maradtunk trófea nélkül, a csapat megnyerte a Ligakupát, amelyért elég komoly pénzdíjat kaptunk. Ezt a játékosok között osztottuk szét az utolsó fillérig.

orosz_pal


– Ha már az anyagiaknál tartunk, valóban csúsznak a fizetések?

– Az az igazság, hogy három hét csúszásban voltunk. De ez nem a mi hibánk, hanem annak az oka, hogy a mai gazdasági helyzetben előfordul, hogy egy-egy utalás nem érkezik meg a megadott határidőig. Ezért kénytelenek voltunk a játékosok és a szakmai stáb türelmét kérni. Május 20-25. között már ott lesz minden futballista járandósága a számláján.

– Több futballistának lejár a szerződése. Mit lehet tudni az új keretről?

– A kiszemelt játékosok nevét természetesen nem árulhatom el, mert nem szeretném a konkurencia figyelmét felhívni rájuk. Azt viszont bátran állíthatom, hogy a Ferencváros kerete nem fog gyengülni, sőt erősebb lesz.

– Külföldi vagy magyar játékosok szerződtetésében gondolkodnak?

– Is. A mai magyar futballpiacon sokkal könnyebb minőségi külföldi játékost leszerződtetni, mint egy ugyanolyan képességű magyart. Nem titok, hogy góllövő csatárt keresünk, mert ha Böde Dani nem lő gólt, akkor nagyon bizonytalan a támadójátékunk. Ezen mindenképpen változtatni szeretnénk.

– Nem tartanak attól, hogy ha több játékos távozik a mai alapemberek közül, akkor Ricardo Moniznak megint új csapatot kell építenie?

– Nem, mert azt már látjuk, hogy nem lesz jelentős változás. Meg akarjuk erősíteni a keretünket, és így még nagyobb verseny lesz a csapatba kerülésért.

– Ricardo Moniz marad a vezető­edző?

– Igen. Mindenki nagyon elégedett a munkájával, és már biztos, hogy jövőre is ő lesz a Ferencváros vezetőedzője.

– Együttműködési megállapodást kötöttek a Kolozsvárral. Onnan várnak futballistákat?

– Pászkány Árpádnak, a Kolozsvár tulajdonosának vannak futballistái a portugál és a skandináv bajnokságokban. Ők olyan játékosok, akikre ha szükségünk lesz, mi is számolhatunk velük. A vezetőedző és stábja majd eldönti, hogy kit akar beilleszteni a csapatba, aki segíteni tud majd abban, hogy a merésznek tűnő céljainkat a következő idényben elérjük.

forrás: magyarhirlap.hu

Reklámok