A Győrt az MK döntőbe rugó játékos természetesen beszél az elődöntőről és hogy szerinte ki játssza a legszebb focit Magyarországon.

– Megünnepelték a vereséget?

– Így ki lehet kapni… – mosolygott Tarmo Kink a Nemzeti Sportnak adott válasza közben. – A továbbjutásnak, persze, jobban örültünk, mint a vereségnek. Minden elismerésem a Videotoné, hogy Győrben legyőzött minket, de a három kettes összesítés azt mutatja, ebben a párharcban mi voltunk a jobbak. A sikerünket a székesfehérvári mérkőzésen alapoztuk meg, ha ott nem nyerünk kettő nullára, nem biztos, hogy most a döntőre készülhetnénk.

– Vagy ha a visszavágó kilencvenkettedik percében nem jár túl Mladen Bozsovics eszén…

– Jó lövés volt, ám elismerem, a kapus hibája is kellett hozzá, hogy a labda a kapuban kössön ki. Azt hitte, beadom, tett is egy lépést kifelé, és amikor ezt észleltem, gondoltam, egy próbát megér. Szerencsém volt.

– Addig a pillanatig nem aggódott a továbbjutás elmaradása miatt?

– Gyors volt a tempó, nem volt időm azon gondolkodni, hogy kieshetünk… Megkockáztatom, Magyarországon ma a Videoton játssza a legszebb futballt, ennek megfelelően több helyzetet is kialakított, viszont az is nyilvánvalóvá vált, hogy az ETO ellentámadásai életveszélyesek. De variálhatom én bárhogy ezt a történetet, a lényeg az, hogy az elődöntő nem nekünk jelezte a végállomást.

– „Volt olyan, aki már nem szerette volna a pályán látni Tarmo Kinket, de mi másképp döntöttünk” – nyilatkozta Pintér Attila az összecsapás után. A vezetőedző a nézőkre célzott?

– Nem tudom. A szurkolók kiabáltak ezt-azt, ám nem értettem, hogy mit. Ha kritizáltak, megvolt hozzá a joguk. Ha támadóként nem vagyok eredményes, az a teljesítményemet minősíti. Még akkor is, ha az első perctől fogva az utolsóig igyekszem tisztességgel tenni a dolgomat. Ráadásul van az úgy, hogy az embernek csak a kilencvenkettedik percben sikerül az, amire addig vágyott…

– Kellemetlenebb téma: mit szól a lefújást követő eseményekhez?

– Mivel nem az én tisztem, bővebben nem szeretném kommentálni.

– A vasárnapi ütközetről viszont beszélhet hosszabban. Mire számít a Ferencváros ellen?

– Nagy meccs lesz! A Fradi hétről hétre fejlődik, mi meg listavezetők vagyunk, ezért nincs kétségem afelől, hogy a közönség remekül szórakozik majd. Amiként a győztes csapat tagjai is…

– Bajnokok lesznek a hétvégén?

– Lehetséges. Ehhez ugyebár az szükséges, hogy a Videoton vereséget szenvedjen Debrecenben, mi pedig győzzünk. Noha látok arra esélyt, hogy mindkét feltétel teljesül, a fehérváriakkal nem szeretnék foglalkozni. Eddig bevált, hogy kizárólag a magunk dolgával törődtünk, a hátralevő négy fordulóra már kár lenne ezen változtatni.

forrás: nso.hu

Reklámok