A handball.hu kérdezte az (megkockáztatom – Peti) idei Bajnokok Ligája sorozat gólkirálynőjét.

handball.hu: Mi újság a sérüléseddel, hogy vagy?
Tomori Zsuzsanna: Könyöktörés, de örülök, hogy szimplán törés, nem kellett megműteni. Lemezek, csavarok, komolyabb műtét is várhatott volna rám, aggódtam volna, hogy nem lesz a régi a lövőkezem. Négy hétig lesz összesen gipszben, másfél-két hónap a fizikoterápia, utána nyújtani, erősíteni kell.

handball.hu: Bár még egy találkozó hátravan, ám akkora az előnyöd a vetélytársaidhoz képest, hogy szinte ki is jelenthetjük: az idei BL-szezon gólkirálynője lettél. Mit jelent számodra ez a díj? Számos legendás játékoshoz csatlakoztál, ha a listát nézzük!
Tomori: Ennek csak örülni tud az ember, pozitív dolog a pályafutásomban. Remélem, hogy el tudtam jutni már egy olyan szintre, hogy meghatározó játékos lehetek a klubomban. Örülök, hogy BL-szinten is kiemelkedőt tudtam nyújtani, ebből tud építkezni az ember. Önbizalmat ad, büszke vagyok rá, s bízom benne, hogy lesz lehetőségem ezt megismételni!

handball.hu: Hogy látod, mikor kerülhet be a gyűjteményedbe egy BL-serleg is?
Tomori: Ha elcserélhetném, elcserélném ezt a díjat arra! Ahogy ez a díj mutatja, azon vagyok, hogy az is bekerüljön emellé, ezért is építkezünk. Ha így folytatjuk, két-három éven belül akár elérhető közelségbe is kerülhet. A német válogatott balátlövőnk, Laura Steinbach érkezésével tovább erősödünk ehhez.

handball.hu: Mi történt a Fradival a középdöntő-csoport 3. fordulója után?
Tomori: Megsérült Pena, ez a csapatot is megfogta. Amúgy is kevesen voltunk Zácsik és Deáki sérülését követően. Abszurd helyzet volt: hárman-négyen maradtunk a belső posztokra, s nem bírtuk ennyi játékossal, teljesen elfogytunk. A BL-főtáblán való indulásunk elsőre jól sikerült, magasra tettük a mércét. Jó lenne jövőre is így szerepelni. Ez a sorsolástól is függ, jövőre is lesznek nagy klubok, melyeket csoda lenne megverni, de több perspektívával, és kevesebb sérülttel más lenne a taktikánk. Meglátjuk, mire lesz ez majd elég. Ha odáig eljutunk, akkor a középdöntőben derül majd ki minden.

handball.hu: Volt csapatod, a Győr hatalmas lehetőség kapujában áll most…
Tomori: Imádom a győrieket, ott játszottam, szeretném, hogy végre megnyerjék a Bajnokok Ligáját. Most úgy látom, hogy ők vannak azon a szinten, amin két-három éve a norvégok. Nem hiszem, hogy sokat kell izgulni a visszavágón!

handball.hu: Mi fogja eldönteni a finálét?
Tomori: A védekezés. Az első meccs második félidejében a Győr jól védekezett: megfordította a meccset, s vagy tíz percig nem lőtt gólt a Larvik. Ha összeáll a védelem, Lunde hatalmas erőt tud adni, és gyors indításokkal nyerni tud az ETO. A győrieknek ugyanezt kell megakadályozni, hogy a norvégok ne indítsák le őket, ne szerezzenek önbizalmat, bár biztosan nehéz lesz megállítani őket. Az első meccsen jól megoldották ezt, hiszen három-négy leindításgólt kaptak csak. Előre is gratulálok az idei győztesnek!

handball.hu: Mik a terveitek a szezon további részére? Képes lehet legyőzni a Fradi az ETO-t a Magyar Kupában, hogy megszakítsa a győzelmi sorozatát?
Tomori: Sajnos ezek az esélyeink elszálltak, amikor Nerea és én is megsérültünk. A Győrt a Larvik sem tudja hatvan percen keresztül megszorongatni. Ehhez idén mi is kevesek vagyunk. Jövőre meglátjuk, mennyit fejlődtünk!

handball.hu