Banános Dzsó barátunk hihetetlen türelemmel végig követte az eseményt és beszámolt nekünk.

 Megtartotta küldöttgyűlését az MLSZ Telkiben.

Telkiben tartotta az MLSZ 2013 évi küldöttgyűlését. Csányi Sándor méltatta az MLSZ tevékenységét, új szponzorokat emlegetett, valamint kijelentette szerinte emelkedett a bajnokság színvonal. A pénzügyi tájékoztató száraz adatai után  – ahol kiderült 1,6 Milliárd nyereséget termel a szervezet – a Bozsik program méltatása következett. Megtudhattuk , hogy mintegy 2000 új pálya kerül átadásra, majd a Tao program ismertetésére került sor. Itt Csányi Sándor elnök kérte, hogy akinek tudomása van visszaélésekről az jelentse, mert különböző mendemondák szólnak arról, hogy bizonyos vállakozói körök pénzeket kérnek vissza a Tao pénzekből – ez persze csak mendemonda.

Az MLSZ gondoskodott róla, hogy ne legyenek kellemetlenségek mert a sajtó munkatársait 10 perc után udvariasan kiterelték a gyűlésről és a földszinti sajtószobában kivetítőn nézhettük a beszámolókat. Ez azért érdekes mert a Tao visszaélések említésénél, valahogy minden sajtómunkatársnak egyszerre szaladt a torkára a “pogácsa”…néhányan pedig hangosan felröhögtek.

Az MLSZ elnök beszédében méltatta a rasszizmus elleni kampányt, és megemlítette milyen nehéz dolguk is van. Néhány egyesület nem átalotta szurkolói kérését az MLSZ elé vinni, mondván a nagyobb utazó szurkolótáborok kapjanak nagyobb figyelemet, megbecsülést, néha időpontelcserélést. Sajnos mondta Csányi, ilyenkor nehéz az MLSZ-nek objektívnak lenni hiszen a klubvezetések sem azok, mégha  az önmagát legnagyobbnak táborral rendelkezőnek gondoló Ferencváros is a kérvényező. Később kompenzációként azért megemlítete, hogy milyen nagy szerepet is játszik az említett FTC a rasszizmus elleni harcban.

A játékvezetői testület védelmében Csányi Sándor megjegyezte, hogy mindenki hibázik: a játélos a kapu előtt, a kapus a kapuban, a szakvezető a taktikánál, így a bíró is. Ezért nem lehet őket szídni mert ők is emberek. – Itt azért megjegyezném ezen lehetne segíteni technikai magoldásokkal, pl amikor a játékos fetreng a vélt vagy valós szabálytalanság után addig a bíró játszva visszanézhetné az esetet okostelefonon. Ennek a technikai feltételei mindenhol adottak az első osztályban, vagy a licenc részévé lehetne tenni. Egyébként az MLSZ büdzséből telne  a telepítésre mindenhová.

2014-től felmerül annak a lehetősége hogy csökkentsék az NB1 létszámát ami a bajnokság kiírásának átalakításával járhat.A továbbiakban a bajnok ETO méltatása következett, majd bejelentésre került, hogy a 2020 Eb helyszíneként pályázunk néhány mérkőzésre.

A továbbiakban elfogadásra került néhány alapszabály és fegyelmi szabály módosítás, majd végül kihirdetésre került, hogy továbbiakban is kiemelten figyelik az ellenőrök a szurkolók viselkedését, márpedig azért, hogy akik televízióban nézik a meccseket ne ordenáré bekiabálásokat legyenek kénytelen hallgatni, mert ez is rosz fényt vet a labadúgásra ( nem tudom engem speciel jobban zavar a szétrúgott kreatív játékosok látványa, meg néhány játékvezető ripacskodása… szerk.)

További szankciókat léptetnek életbe a nemfizető clubbokal, és a nem megfelelően nyilatkozó szakvezetőkkel szemben.

A Csányi Sándorral, és Orosz Pállal készített interjút a későbbiekben láthatjátok. Köszönjük a közlésben segítséget nyújtó partnerünk az ulloi129.hu segítségét.

Forrás: eaglesmag.hu