A Fradi edzője keményen kiosztotta a magyar labdarúgás fejeseit.

3-4 lehetőségünk kimaradt


Gratulálunk a Győr bajnoki címéhez. Nagyon nagy csalódás ez számunkra, az első félidőben volt 3-4 lehetőségünk, amiből gólt szerezhettünk volna, de ezek kimaradtak. Vagy az utolsó labdaérintés vagy a ziccerpassz nem sikerült. Enyhe mezőnyfölényben voltunk, de tudtuk, hogy a Győrnek veszélyesek a kontrái. Élvezetes meccs volt a közönségnek.

Nagyon fontos, hogy különösen a fiatalok támadó, kezdeményező csapatokat lássanak. A második félidőben is enyhe mezőnyfölényünk volt, de csak Leo volt igazán veszélyes, a két szélen Somalia és Martinus ne tudott a védők mögé kerülni, így nem tudtuk kihasználni Böde Dani legfőbb erényét, hogy jól érkezik a 16-oson belül. Besic és Cukic próbálkozott távolról. Besic lőtt is egy kapufát, de ezek se mentek be. Egy kontránál Alempijevic összehozott egy tizenegyest és kapott egy talán túl szigorú pirosat. Utána hamar 9 emberre fogyatkoztak és talán ez róható fel leginkább a csapatnak, hogy ezt nem használtuk ki.

3

Hagyták, hogy Leora vadásszanak.

Legszomorúbb, ami Leoval történik, mi egy olyan klub vagyunk, amelyik kreatív játékosokat próbál hozni, emelni a magyar labdarúgás színvonalát. Azt láthattuk az elmúlt mérkőzéseken, hogy vadásztak Leora és még ő kapott négy sárga lapot azután, hogy őt támadták. Nagy valószínűséggel eltörött a bokája. Látszott, hogy ez fog történni, ha nem ma, akkor legközelebb.

(Moniz itt nagyon keményen felemelte a hangját)

Nagyon szomorú, hogy edzők úgy hívták fel a figyelmet rá, hogy úgy kell ellene játszani, hogy provokálni kell, rugdalni kell. Ez elszomorító, ennek mindannyian vesztesei vagyunk. A Magyar foci elvesztette őt, egy időre legalábbis biztosan. Vajon tükörbe tudnak-e nézni azok a bírók, akik ezek után még neki adtak négy sárga lapot. Próbáltunk vele egy minőségi többletet adni a magyar focinak, de nem tudom, hogy hogyan kéne még felhívni a bíró figyelmét, hogy az ilyen játékosokat meg kell védeni. Mindenkinek a futballt kéne szolgálnia.


Az MLSZ-nek is megvan a felelőssége

A szövetségnek is megvan a felelőssége, ők nagyon sokmindent kérnek tőlünk, az lenne a jó, ha ők is tennék a dolgukat. Hiszen előfordult korábban, hogy játékvezetők provokálták a játékosainkat, hogy ők a Bajnokok Ligájába vezetnek és a mieink hol játszanak. [Nem nehéz kitalálni, hogy ki lehetett ez… – sherlock]

Nagyon fontos, hogy tanuljunk ezekből, hogy vonjuk le a tanulságokat. Reméljük a Győr sikeres lesz az európai fociban, mert ez a magyar focinak fontos. Számunkra nagy csalódás, hogy nem értünk oda, nagyon nagy veszteség. Én kritikus vagyok magammal szemben, ha nem érjük el az Európa Ligát, akkor nem végeztem jól a munkám, nagyon fontos, hogy mindenki őszintén nézzen a tükörbe legyen az edző, bíró vagy újságíró.