Ráadásul tudjuk, hogy számos esetben néma maradt a síp.

Leonardo, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros brazil támadója pályafutása során túl van már két súlyos sérülésen, de a vasárnap az ETO elleni idegenbeli bajnokin (1–0) szárkapocscsonttörést szenvedő légiósra újabb hosszú kényszerpihenő vár. Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője szerint a legkreatívabb játékosára szándékosan vadásznak az NB I-ben a védők – megvizsgáltuk, hogy milyen sűrűn szabálytalankodtak ellene az ellenfél futballistái.Táblázat megtekintése „A Ferencváros számára Leo lábtörése drámai – ő a magyar bajnokság legkreatívabb játékosa. Lenyűgöző a hatékonysága, különösen azt figyelembe véve, hogy hosszú kihagyás után szállt be. Sajnos hetek óta vadásznak a lábára – most végzetes következményekkel…” – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz a Győr elleni, 1–0-ra elveszített vasárnapi bajnokit követően, miután brazil támadója megsérült.

A Magyar Labdarúgó-szövetség és az UEFA által is használt InStat Football elemzőrendszer statisztikái szerint Leonardo kilenc mérkőzésen összesen 681 percet töltött a pályán az NB I-ben, és ezeken a találkozókon 35-ször szabálytalankodtak ellene, ami azt jelenti, hogy 19.5 percenként állították meg szabálytalanul a tavasszal.Csak viszonyításképpen: a legutóbbi kilenc meccsenBöde Dániellel 25-ször (ez a második legtöbb),Somáliával 21-szer, míg Stanley Aborah-val 20-szor szabálytalankodtak a Ferencvárosból.

Az, hogy mennyire védték Leonardo testi épségét a játékvezetők, nehéz megítélni, de az ellene elkövetett 35 szabálytalanság során mindössze négyszer kaptak sárga lapot az ellenfelek játékosai, és egyszer egyből piros lapot – utóbbi, vagyis Marek Strestík szabálytalan becsúszása nyomán szenvedett szárkapocscsonttörést a légiós.

A szabálytalan eszközök sokszor kifizetődőek, ugyanis a Leonardo ellen elkövetett és a Fradi javára megítélt szabálytalanságok után közvetlenül mindössze egyszer tudott csak büntetni a zöld-fehér együttes – érdekesség, hogy ekkor maga a sértett volt eredményes szabadrúgásból az MVM Pakssal szemben.

A legtöbb szabálytalanságot sorrendben a Haladás(kilenc), a DVTK (hét), a Honvéd, a Paks és a Győr(négy) labdarúgói követték el a 30 éves támadóval szemben.Leonardónak a pályafutása során korábban is volt már súlyos sérülése, az Ajax játékosaként 2007-ben például keresztszalag-szakadás miatt kellett kilenc hónapot kihagynia. Most az előzetes jóslatok szerint öt hónapos kényszerpihenő vár majd rá.

Forrás : nso.hu