Leonardo beszélt a sérüléséről, a szerződésről és hogy hogyan élte meg Fradisták reakcióját.

– Megbocsátott?

– Nem – vágta rá Leonardo Vitor Santiago, a Ferencváros harmincéves brazil támadója, akinek a vasárnapi Győri ETO elleni bajnokin tört el a szárkapocscsontja, miután Marek Strestík hátulról rácsúszott.


– Miért nem?

– Visszanéztem az esetet százszor, ezerszer, és semmi nem indokolta a megmozdulást. A labda még csak a közelben sem volt. Rettentően haragszom, rendkívül mérges vagyok Marek Strestíkre, nagyot csalódtam benne. Egyetlen célja lehetett, hogy „kivégezzen”. Sikerült.

– Mit szólt a győri futballista bocsánatkéréséhez?
– Azt, hogy előbb kellett volna gondolkodnia. Vajon belegondolt-e abba, hogy mindketten a lábunkkal, a futballal keressük a kenyerünket? Vajon belegondolt-e abba, hogy ha durván rám csúszik hátulról, sérülést okozhat, a következő fél évben mankóval járhatok, kórházról kórházra mehetek különféle kezelésekre? Nem hinném.

– Vigasztalhatatlan?

– Marek Strestík elvette tőlem a legnagyobb boldogságot az életben. A labdarúgást.

640_1max-leonardo

Az interjú további részéből kiderül, hogy Leo-t kedden műtik Hollandiában. Brazil játékosunk azt mondja erős lelkiekben és a kedvesére is mindenben számíthat. Elmondta, hogy nagyon jólesett neki:” Kubatov Gábor, az egyesület és a szurkolók törődése. Annyi szeretet kaptam az elmúlt napokban, hogy bízhatok benne: gyorsabb lesz a gyógyulásom. A szezon végén lejár a szerződésem, de a Fradi elnöke szóban már ajánlatot tett. Boldoggá tesz, hogy foglalkoznak velem, nem írnak le egyből a sérülésem miatt.”

A Fradi orvosa dr. Pánics Gergely elmondta nehéz megmondani, hogy milyen súlyos az ilyen sérülés, hiszen rengeteg körülmény befolyásolja a szárkapocscsonttörésnél a gyógyulást, de nagyjából műtét után 6 héttel lehet a hétköznapi mozgásokat elkezdeni és 3-4 hónap múlva a sportolást.

forrás: NS