A korábbi beszélgetést itt olvashatjátok, a kommentek elküldési ideje javul mostantól.Minden ami nem Fradi: magyar és nemzetközi foci, politika, filmek, könyvek, zene, bármi más: társalgó.

Reklámok

1 301 hozzászólás to “OFF”

 1. Shaok Says:

  Kedves eagleeye1899. Meginspiráltál, úgyhogy írtam egy cikket felvetésed kapcsán, íme.

  “A víz arca

  Túrógombóc fénysebességgel. Így talán már mindenki olvasta. A Higgs-bozon beazonosítása sokak szerint a huszonegyedik század legnagyobb tudományos eredménye lehet. Az elemi részecskék lehetnek bozonok vagy fermionok, leegyszerűsítve utóbbiak anyagi természetűek, míg előbbiek közvetítőrészecskék, melyek az anyagi részecskéket tulajdonságokkal látják el. A Higgsnek igazából nincsen semmilyen tulajdonsága, kizárólag csak tömege van, a Higgs-mező adja a többi részecskének a tömegét. Sőt a spinje is nulla, így gyakorlatilag nem is bozon, de ez már legyen a nyelvészek gondja. S hogy ez nekünk miért jó? Nos, segíthet az univerzum megértésében, honnan kapja tömegét, de akár a csillagközi utazásokban is hasznosítható ezen tudás. A szomszéd Gizike pedig szintén megnyugodhat, hogy nem ő dagadt, nem, csak a Higgs-bozon, a rohadék az, az ad neki tömeget.

  Fejlődő világban élünk. Ahogy a piacolásból lett marketing, úgy lettek a kofákból pofák. Manapság mindennek van arca, hát a víznek miért ne lenne. Megkasztingoltam hát az ősi szellemeket, s sikerült is megfelelő jelöltet találnom. Az arc Pál ma. S ha már Párma: amennyiben azt hittétek, hogy a fentebb leírtak a legnagyobb jelenkori tudományos szenzáció, hát csalódnotok kell.

  Huszonegy válogatott tudós gyűlt össze fentebb említett városban, s három év megfeszített munkájával megdöbbentő következtetést vontak le. Az ivóvíz nem segít megelőzni a kiszáradást. Vagyis a dehidratációt. Még magyarabban a víz nem vizez. Mert az nem arra van. Hogy mire, az már nem képezte a tárgyát kutatásuknak, de ez nem is érdekel senkit.

  Mikor honfoglaló őseink átvágtattak a kietlen mongol sztyeppéken, fagyos tundrákon, s már a vér sem csillapította szomjukat, megérkeztek ide. Felkiáltván: Hé’víz, itt most megállunk, még nem sejthették, hogy adtak egy pofont a szarnak. Az rajtuk nem segít. Gondos, egészségünkért aggódó, ámde tudatlan vendéglátóink is hiába vizezték évszázadokon át italainkat, attól mi még kiszáradtunk volna. Mikor majd Palik a Párizs-Dakaron Argentína pampáin a déli naptól tikkadva szomjazik, legjobb lesz, ha elnyalogat egy aloé verás krémet, mert az, mint tudjuk hidratál.

  Két német nem orvos doktor fordult az EU-hoz, miszerint palackozott vizeiket szeretnék úgy reklámozni, hogy annak fogyasztása segíthet a dehidratáció megelőzésében. A három éves kutatás ezen állítás megalapozottságát hivatott vizsgálni, a fentebb olvasható eredménnyel. A konzervatív maoista Barroso már alá is írta a törvényt, miszerint a víz nem hidratál, s bárki, aki így reklámozza termékét, azon szerencsés országokban, mint például Hazánk is, fogyasztó tudatos megtévesztése miatt akár 2 év börtönnel is számolhat.

  Kérdés mi jön ezután, mit javasol nekünk mezei halandóknak az EU a meleg nyári napokon, hogy teljes biztonságban etethessük lakosztálynyi ketrecben tengődő csirkéinket, míg azok plazmatévéznek? Persze nem uborkával, hiszen azok nálunk sajnos megszegik a görbületi szabályokat. Nos, gondolom nyaljunk sót. De komolyan, a sók fontosak az emberi szervezet vízháztartásának kiegyensúlyozásában. A legvalószínűbb befutó a tengervíz, hiszen abban már megtalálható a só és víz is, s bár most már tudjuk, hogy utóbbi nem hidratál, legalább így könnyebben csúszik.

  Egy olyan világban, ahol a süketeket nem lehet süketnek nevezni, még akkor sem, ha úgysem hallják, ahol nemzetközi botrányt idéz elő, ha nyílt utcán zsidónak titulálnak egy zsidót, s ha egy cigány brutálisan meggyilkol egy magyar lányt, akkor az az igazi bűnös, aki erről egyáltalán tudomást mer venni. Ahol a takarítónő higiéniai menedzser-asszisztens, az ablakmosó pedig síküveg restaurátor, megélhetési gyilkosok pedig büntetlenül száz éves öregembereket hajszolnak koholt vádak alapján a halálba ezzel próbálván alátámasztva saját tevékenységük, s anyagi megélhetésük létjogosultságát, ráadásul mindezt az igazságszolgáltatás nevében, nos egy ilyen világban én már azon sem lepődök meg, ha kiderül, hogy az ivóvíz nem hidratál, nem oltja a szomjat, s aki mást állít, az mehet a börtönbe. Kérdés mit használjunk helyette? Mondjuk a termőföldeken. Legyen mondjuk Getorade. Hogy miért? Mert elektrolitokat tartalmaz.

  Érik már az a meteor.”

 2. fradista1899 Says:

  Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek. Olyan problémám lenne hogy a Kecskemét elleni szezonnyitóra szeretném fölvinni egy kedves barátomat a meccsre,de még nincs szurkolói kártyája. Az utazást Fradi busszal tervezzük. Az lenne a kérdésem hogy ha interneten megcsináljuk a szurkolói kártyát neki,és feljön velünk meccsre, lesz e még alkalmunk azt a shopban átvenni és jegyet vásárolni, mert nem szeretném ha feljönne velünk és nem tudna bejönni a meccsre a szurkolói kártya hiánya vagy a jegy hiánya miatt. Sajnos a pontos érkezés időpontját nem tudom. A Sátoraljaujhely-Budapest vonalról lenne szó. Borsod megyéből érkezünk.
  Hajrá Fradi!!!

  1. fradista1899 Says:

   Az esetleges helyesírási hibákért és szerkezethibákért előre is elnézést kérek.Még csak most ébredtem:)

  2. sherlock1977 Says:

   Kedves Fradista!

   A Fradi Busz szervezői segítenek nektek ebben és nem lesz ilyen gond, csak időben vegyétek fel velük a kapcsolatot. Szeretettel várunk titeket a stadionban!

  3. fradista1899 Says:

   Köszönöm Szépen! Felveszem akkor a kapcsolatot velük. Mi megyünk kb 15en. A Szentélyben találkozunk!!:)

 3. eagleeye1899 Says:

  Sziasztok!

  Most hallottam, hogy állítólag – több forrás megerősítette – hogy az európai parlament döntést hozott, hogy az “ivóvíz nem oltja a szomjúságot”…Ezt törvénybe fogják hozni és át kell vennie majd pl. Magyarországnak is.

  Remélem, hogy kacsa.Gondolkozzatok, ez mit jelent, ha igaz.

  1. Shaok Says:

   Azt jelenti, hogy Getorade-el fogjuk majd locsolni a termőföldeket.

  2. eagleeye1899 Says:

   :)

  3. sherlock1977 Says:

   Arról is hoztak már törvényt, hogy nincs Isten, de ő csak mosolygott a szakálla alatt… (Egyébként így biztosan nem igaz, az EP-nek elég kevés jogköre van.)

 4. FTC_Rocky Says:

  Off: tavalyi riválisunk, az Alesund – Jason Morrisonnal a soraiban – 1:1et ért el Tiranában.
  Hol van a tavalyi nyár, ilyenkor épp Győrben ittunk már nagyban, útban Norvégia felé

 5. Edekon Says:

  Testvér csapataink közül az egyik ma pályára lép:
  Sport1-en 19:30Labdarúgás (élő)Felkészülési mérkőzés, Bécs, Rapid Wien – Roma
  Amúgy lehet nagy baromság, de én szívesen olvasnék róluk cikkeket, akár külön fejléc alatt néha napján.Ebbe bele lehetne vonni a Zetét is, róluk is mehetne oda érdekesebb cikk.

  1. Edekon Says:

   h..ttp://onlinetvkeresre.eu/lejatszo.php?kozv=2

 6. Laci Says:

  Mély tiszteletem Serjnek!


 7. Helló
  Egy kis segitség kellene. Mérkőzés elemző programot tud valaki? Bármi jöhet

 8. lorinc82 Says:

  Na ezt mondjuk nálunk is megjátszhatnák…

  A Parma zseniális új meze

  Index

  2012. július 6., péntek 08:58

  Az összes bérlettulajdonos nevét rányomtatták az új Parma mezekre.

  Az olasz Parma FC egy szokatlan, de zseniális ötlettel állt elő a 2012/13-as szezonra. A fehér-fekete alapú mezre apró szürke betűkkel az összes bértlettulajdonos nevét ráíratták. A Parma klubvezetői ezáltal fejezik ki tiszteletüket a legelkötelezettebb rajongóik felé, és nem utolsó sorban rengeteg mezt adhatnak el.
  mez

  Ki ne akarná megvenni kedvenc klubjának mezét, amin a saját neve is szerepel? Egyelőre nem tudni, hány bérlettulajdonos van és mennyibe kerül egy mez, de biztosan sokan fogják megvenni és lázasan keresik majd nevüket. Talán még a barátoknak, rokonoknak is vásárolnak majd belőle.
  h ttp://sportgeza.hu/futball/hirek/2012/07/06/a_parma_ujitasa_az_uj_mezeken/

 9. Edekon Says:

  Székesfehérváron lakó Fradistáktól kérdezném, hogy ott milyen a közbiztonság?Sok a roma?Melyik részeken érdemes és nem érdemes lakást bérelni?Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!

  1. kristofff Says:

   azok akik miatt esetlegesen nem lenne Fehérváron lakást bérelni azok a cigányok, nem pedig a romák! :) a kettő között különbség van, legalábbis számomra! :)

  2. Edekon Says:

   Szalonképes akartam lenni.Egyébként a különbség nem jelentős.


  3. bocs hogy belebeszélek de a különbség ég és föld számomra is
   roma az a normálisan, tisztességesen élő magyar ember akinek sötétebb a bőre
   cigány az aki 200 forintért megkésel, vagy heccből összever
   érezni a különbséget?

 10. Freddy Says:

  Fiúk-Lányok van itt valaki aki játszott a topliga eb góltotó játékában?
  Ha igen akkor van akit már értesítettek, hogy nyert?

 11. 1234eaa Says:

  Bele akartam (mazochistaként:D) nézni a parlamenti ülésbe, de úgy látszik, műsorváltozás volt, mert valami lovat mutattak. 2 másodperc múlva megszólal a narrátor:
  “Az ÁLLATOK világa”
  Dehogy van itt műsorváltozás! :)

 12. TELEK Says:

  Ez szép ! Donyeck – Külön plakátot tettek ki a magyar bíróról, ahol ócsárolni lehet őt az angolok elleni mérkőzésen elkövetett hibájáért. Ráadásul ördögként ábrázolják…

 13. lorinc82 Says:

  Mindig is utáltam a vasast, és örültem, hogy kiesnek, de most egy kicsit sajnálom őket:

  vasas szurkolók nyílt levele:

  „Tisztelt Markovits László!
  A Vasas szurkolók egy csoportjának nevében azzal a kéréssel fordulunk Önhöz és a Vasas SC vezetőihez, hogy vizsgálják felül a megkötött szerződéseket, és akadályozzák meg, hogy a Fáy utcai és a Folyondár utcai létesítményben június 27. és július 1. között az Atlasz-Frigo által Budapestre szervezett 2012. évi rendezvényt, a 14. Euro Games 2012-t megrendezhessék.
  Nekünk, szurkolóknak nem feladatunk, hogy mások felett ítélkezzünk, mert a szexualitás mindenkinek a magánügye, de ez az esemény véleményünk szerint egy provokatív rendezvény. Olyan esemény, amelyen a korábban börtönnel büntethető homoszexuális életvitelű emberek mára eljutottak oda, hogy különböző jogokra hivatkozva kisebbségként a nagy többségben lévő egészséges embereket provokálják.
  Sajnos, a helyszín biztosításával mindehhez a Vasas SC a nevét adja a létesítményein kívül, és az emberek a rendezvényhez a 101 éves Vasas nevét, a volt és jelenlegi sportolókat, valamint a szurkolóit kapcsolják.
  Egy olyan rendezvényhez, amit még Tarlós István főpolgármester sem támogat. Mint írja:
  „Természetesen tudomásul veszem, hogy vannak a szervezőcsoport által képviselt életformával azonosan gondolkodó és érző embertársaink. Tiszteletben tartom jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről azonban főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom.„
  Hozzá csatlakozva mi is tiltakozunk a rendezvény ellen, főleg úgy, hogy ehhez a Vasas név is kapcsolható, hisz ennek következtében a sportolókon kívül minket, szurkolókat tesznek ki a megaláztatásnak és a gúnynak, ki tudja, mennyi időre. Nem értjük, hogy mit lehet azoknak a gyerekeknek és szüleiknek mondani a későbbiekben, akik nap, mint nap ezekben a létesítményekben sportolnak?
  Miközben azt látjuk, hogy a klub vezetése nagy erőfeszítéseket tesz arra, hogy a Vasas szerethető, családbarát egyesület képét mutassa kifelé az „Első a család ” szlogennel, akkor ebbe a törekvésbe vajon hogyan illeszkedik ez a rendezvény?
  Minden vezető biztos abban, hogy az a bevétel, amit rövidtávon hoz ez a rendezvény, hosszabb távon nem jelent nagyobb veszteséget szeretett csapatunknak?
  Kérjük, térjenek jobb belátásra, és ebben a nehéz helyzetben ne nehezítsék még sokkal jobban a sportolók, a szakosztályok és a szurkolók életét egy ilyen felelőtlen döntéssel!
  Tisztelettel: A Vasas hűséges szurkolóinak egy csoportja, akik maximálisan elhatárolódnak ettől a rendezvénytől.”

  1. Beer Says:

   Addig üsd a vasa(s)t amíg meleg…

 14. TELEK Says:

  Szóval! Ez már nem off topic! Ez már Ty topic.! Multkor jó volt a cim és igaz a tyék támadása!

 15. Gera Says:

  Nah az MTK és a Honvéd is jól megszívta….

  Az MTK ha továbbjut akkor az APOEL lesz az ellenfele,ha a Honvéd továbbjut akkor nekik az Anzsi…
  Mindkettő bukó,a fideszotonnak lesz egy elég kemény meccse a Slovan ellen…a kondások remélem mihamarabb búcsúznak! :)

  1. kristofff Says:

   remélem a vidi jól szétveri a tótokat, meg az MTK is! Sok sikert a magyar csapatoknak!!! hajrá Fradi!!!

  2. AdamBan Says:

   A videoton szerintem szégyenszemre kiesik, de az mtk simán továbbjut.

  3. Beer Says:

   Epp most mondtam hogy a Vidi-Slovan es az MTK-Inter parosnak 2 nem katolikus tovabbjutoja lesz

  4. Gera Says:

   Azért én nem mondanám simának..ezzel a csapattal játszottak most egy felkészülési meccset és kikaptak 3-2-re, egyik csapat sem teljes felállásban játszott,de szerintem nem lesz sima!Bár én is MTK továbbjutást várok!
   Ha meg innen továbbjutnak akkor az APOEL ellen tuti nem jutnak tovább…

  5. Albert Says:

   És akkor eljövé az igazság pillanata,és a mi jó honfitársaink tátott szájjal nézék, mivé silányították le ezt a játékot!
   És az igazság elől elkopik az I betű!

 16. ... Says:

  A hétvégi Ferencváros – Dunaszerdahely felkészülési mérkőzés ingyenes lesz?

 17. n0fuckingway Says:

  Egy kis OFF:
  h ttp://www.e-nyelv.hu/2008-02-21/szerb-c-%D1%9B-magyar-atirasa-cs-vagy-ty/

  1. Peti Says:

   Az OFF-ban nincs off :)))

   A lényeget kiemelem:
   “(a) Átírásra nincsen szükség, szerb neveknél a nyelv latin írásmódját, az ún. latinicát vehetjük alapul, akárcsak a többi latin írású európai nyelv.
   (b) Az „-ić” a szabályzat és más szerb–magyar, ill. magyar–szerb példák alapján inkább közelíthető „-ity”-tyel, mint „-ics”-csel.”

  2. oldboy Says:

   és, ha azt mondanám, hogy /bár szűkebb hazában, Bács-Kiskun megyében, helyesen “ty”-vel írandó a stb..stb/, de azt is mondhatnám, ez nem életszerű, ahogy “üllői” megköveteli?

  3. Shaok Says:

   Jó az összefoglaló :)

  4. Beer Says:

   Nezzetek meg hogy irja le a nevet az erste bank vezere. Gondoljatok hogy hulyet csinalna magabol es nem ugy irna ahogy kell?
   http://www.erstebank.hu/online/21010663.html
   az uriember neve Radovan Jelašić
   Tudom hogy nem relevans info, de itt a
   Kiejtés és írás reszben ugyanugy megvan hogy mit kell irni a ć helyett
   http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerb_nyelv

  5. sherlock1977 Says:

   oldboy,

   nem az van, hogy üllői követeli meg, hanem éppenhogy tőle követelik, hogy írjon úgy, amit nem akar, miközben amit ír pontos – bár megengedem szokatlan – sőt pontosabb, mint a csézés….
   Azt még megértem, ha valaki úgy gondolja, hogy ő nem így akarja írni, senki nem kényszeríti, de végképp nem értem, hogy miért akarják másra ráerőltetni.

  6. . .. Says:

   Mint írtam volt egyebütt, az angolok is cs-nek mondják, a ty hanggal meg sem próbálkoznak. Nekünk van ty hangunk, de a ć az nem az, mert az a cs és a ty között van. Tehát mehet mindkét irányba, kinek hogy jön a nyelvére…

   Hajrá Fradi!

  7. Shaok Says:

   Beer, remek ez a példa. Találtál egy balekot, akit sikerült behülyíteni. Mutassak cserébe pármillió szerbet, aki c-vel írja a nevét? Kezdve a mi játékosainkkal…

  8. Shaok Says:

   sherlock1977,

   mondod te. Mármint, hogy helyes :) Én meg azt mondom, hogy nyelvtanilag is inkorrekt a ty-zés, csakúgy, mint a cs-zés. Az írott forma a c. Nem csak én mondom ezt, de lásd a n0fuckingway által belinkelt cikket, de már annyira mozgatott a dolog, hogy csak megkérdeztem volt lingvisztika profjaimat is. Most miattatok pofán röhögtek:D….

   Szóval a szerb nyelvnek van elfogadott latin betűs verziója is. A szóban forgó betű írási módja pedig e szerint a ć. Amennyiben ilyen nincs adott ország nyelvének karakterkészletében, akkor szimplán c. Ilyen egyszerű a dolog. Ejteni, meg mindenki úgy ejti, ahogy akarja, főleg, hogy földrajzi elhelyezkedéstől is függ melyik irányba mozdul a cs és ty között a hang.

   Szóval összegezve nem csak idegőrlő, de nyelvtanilag helytelen is.

  9. Beer Says:

   Shaok,
   Abban azert megegyezhetunk, hogy a magyar helyesiras egy specifikus dolog, amit kulfoldi alapbol nem tud. Es merem allitani ahogy a csapatunkban levo magyar focistaink 80%-a sem…

  10. Shaok Says:

   Beer, az addig hagyján. Valószínűleg nem nyelvészeket igazoltunk, de szerintem mindent félretéve (bár továbbra is tartom, hogy nyelvtanilag helytelen a ty-zés) azért saját játékosainkat legalább megtisztelhetnénk azzal, hogy úgy írjuk a nevüket, ahogy ők saját maguk (pl facebookon).

  11. Beer Says:

   Mondjuk engem a magyar nyelv tisztelete jobban izgat mint holmi legiosoke :D

  12. Shaok Says:

   Remek Beer, akkor ha már a focistáinkat nem, akkor legalább a magyar nyelv szabályait tisztelve lehetne c-vel írni a ty helyett, merthogy úgy helyes (helyesírás tekintetében). Mert az egy dolog, hogy nagyrészt nevetséges a ty-zés, sokakat irritál, de hogy még valaki meg is akarja magyarázni, hogy az helyes, miközben nagy piros aláhúzásos hiba, azért az már sok :)

 18. TELEK Says:

  Szerkesztők! Várható ma hir az edzésről és külföldiekről akik jönnek? Köszke!

 19. Shaok Says:

  Értettem, off topic :)

  Akkor nézzük nyelvtani szempontból, hiszen ezzel érveltek.

  A vonatkozó szabály szerint a cirill betűs neveket kiejtés szerint írjuk. Amiben mindenki egyetért, hogy az említett ć betű valahol a cs és ty betűk között helyezkedik el kiejtésben. Vagyis gyengébbek kedvéért: egyik sem. Így tehát ugyanolyan helytelen ty-nek írni, mint cs-nek. Ebben az esetben tehát egy másik szabályhoz kell nyúlnunk, miszerint a cirill betűknek létezik szabályos átírása latin betűre. A szóban forgó ћ betűnek az átírása konkrétan c.

  Összegezve tehát nem csak nevetséges, de nyelvtanilag is helytelen sajnos a ty-zés.

  Ez volt a nyelvtani rész. Kicsit más megközelítésből ráadásul óriási tiszteletlenségnek érzem, ráadásul saját játékosainkkal szemben, hogy a nevüket nem úgy írjuk le, ahogy saját maguk. Szabicsot sem írják osztrákiában Sabitschnak, pedig se sz, se cs betű nem létezik a német nyelvben (Igen, az egy betű, hiába két karakter, csakúgy, mint a ty). Megtisztelik azzal, hogy elfogadják, hogy valószínűleg a saját nevét le tudja írni helyesen.

  1. Toti Says:

   Nem egyik sem. A nem latin betűs ábécét használó nyelveknél kiejtés szerint kell írni. A ћ latin betűs átírása ć, de a magyarban nincs ilyen betű, ty-hez áll a legközelebb, ty-nek kell írni (ellenben a horvát ć-vel, amit – mivel latin betűs ábécét használnak – a mellékjelek elhagyását kell alkalmazni, így c lesz).
   Na most ha a c, ć, č mindegyike c-jelölést kapna a magyar nyelvben, két hangtól elbúcsúzhatnánk.

   A szerbjeink meg lehet, hogy le tudják írni a nevüket latin betűs átírással, sőt, biztos, de valószínűleg magyarul nem tudják.

   Hogy a másik irányban is legyen példa: nincs az orosz ábécében olyan betű, amivel a DZS-t le tudnák írni. Ezért D+ZS-t alkalmazták Dzsudzsák esetében.

  2. Shaok Says:

   Toti, pedig bizony c-nek kell írni a c minden formáját, amennyiben adott nyelv karakterkészletében az adott aposztrófos betű nem fellelhető, igaz ez a portugálra, a szerbre, a horvátra, de még a csehszlovák nyelvre is példának okán. Tehát ћ latin átírása ć. Innentől kezdve ugyanúgy viszonyul a dolog, mint mondjuk a portugál aposztrófos n, amit szimplán n-nek írunk magyarban, hiszen alakilag történik az átírás.

  3. Toti Says:

   Nem. A ћ átírása ty, a ć-é c.

  4. Shaok Says:

   Toti, ebbe nagyon belenéztél. A ћ az cirill betű. Annak az átírása a ć. A ć-nek nincs átírása, merthogy az latin betű. Formailag tehát így c. A ty az semminek sem az átírása.

  5. Toti Says:

   Latin ábécéből latin ábécébe is van átírás, ha olyan jeleket használ az egyik nyelv, amit a másik nem. Így lett Dárdaiból Dardai a németeknél.

  6. Shaok Says:

   Így van Toti, mint fentebb írtam, lemarad az aposztróf. Köszönöm a megerősítést. Így lesz á-ból a, és ć-ből c.

 20. Beer Says:

  Igen, megcsinálták… a rozsdásék pályáján lesz a buziolimpia…

 21. Edekon Says:

  h.ttp://mifocink.blog.hu/2012/05/23/hoppa_tenyleg

  1. AdamBan Says:

   Ki lehet az a “Z”?

 22. Edekon Says:

  Tisztelt szerkesztők!
  Egyszerűen felháborító, hogy egy Fradival kapcsolatos oldalon, egy igazi Fradistának intézett jókívánságot lehúznak többen.(Ezért cserélték le Balogot című cikk)Miféle emberek járnak ide?Elképesztő komolyan mondom.Beírom, hogy jobbulást, Bézé és érkezik rá 3 down?(eddig a percig, míg ezt a kommentet írom, azóta már lehet több van)Tudom nem látjátok ki mire nyom, de számomra végtelenül elkeserítő jelenség ez.De már máskor is láttam hasonlót, mikor egy születésnapos cikk kommentjeit húzzák le, vagy hasonlóan jó kívánságot egy megsérült játékosunk esetében.Ha ellenséges férgek teszik, az is zavaró, de szerintem ez nem mindig van így…
  Megint eljutok abba a frázisba, hogy nem fogok írni.(biztos van aki ennek a hírnek most örül, csókoltatom nyomban egy vízilóval)Nekem erre nincs szükségem.Nem elég, hogy az embernek a magánéletében sok gondja baja van, meg itt van a csapatot érintő sok gond, baj, de még ezt is viseljem el?Hát nem.Pedig szerettem ide kommentelni, beszélgetni.De hát ez van.

  1. Sly Says:

   Anno nekem is volt olyan időszakom, hogy nem írtam. Az a troll bandának volt köszönhető, akik megállás nélkül romboltak itt mindent. Szerkesztőknek hála elpusztultak innen a rákba. Az a pár nyomi, aki maradt csak nyomkodni tud kínjában. Személyes véleményem szerint kár begurulnod néhány idiótán, de a döntés természetesen szíved joga. Azt ne feledd mindenhol vannak idióták, attól még ez egy család!

  2. sherlock1977 Says:

   Kedves Edekon!

   Mindenekelőtt nem örülnék, ha nem írnál többet. A downokkal kapcsolatban, megváltunk jónéhány olyan kommentelőtől, akik trollkodtak. (kubika, berki tc stb.) Próbálnak visszatérni, de nem megy, ezért a downokat nyomogatják, mint a majom, amikor rázza a ketrecet. Szerintem ne törődj velük, még mindig jobb, mintha engednénk, hogy írjanak, nem igaz?

  3. Edekon Says:

   Kedves, Sherlock!
   Köszönöm a reagálást és a kedves szavakat, de most megint nagyon kiábrándultam ebből az egészből.Néha biztos írtam helytelen dolgokat, meg indulatból is(a jelenlegi szakmai stáb finoman szólva sem nyűgöz le)ezekért elnézést kérek.Véleményemet viszont tartom a labdarúgásunk helyzetét és állapotát illetően a továbbiakban is.
   Szóval elég volt egy jó időre megint.Marad a cikkek olvasása.Sok sikert kívánok az oldalhoz, én nagyon szeretem!Sokkal jobb mint bármelyik másik Fradis oldal!
   Sly tudom hogy egy időben te sem írtál.De örültem, hogy visszajöttél.Köztünk sose volt nézeteltérés úgy érzem.Illetve nem is nagyon vesztem én össze itt senkivel, akivel meg igen az meg már olyan is volt.Na mindegy.Jó fórumozást!

  4. Sly Says:

   Amúgy erre lenne megoldás Bockor kolléga javaslata, ha kivitelezhető lenne, a csak up gomb. Az hitelesebben jelezné egy-egy hsz elfogadottságát, mert a down sokszor névre megy. Megjegyzem ha ez megtörténne, egy-két szegény troll alighanem eret vágna magán. :D

  5. mz/y Says:

   azé mostanság ede is gyakran fogalmaz irritálóan.
   pl. a Dömével kapcsolatos jelzők…

 23. Edekon Says:

  Lehetne csinálni egy külön topikot, aminek lehetne a címe:”Te kiket igazolnál nyáron?”,vagy hasonló.Szerintem feldobná az oldalt, sok komment érkezne rá.Jó és reális ötleteket is kaphatnának a vezetők.
  Én nagyon bízom benne, hogy normális koncepciót találnak ki a csapatépítésre nézve, mert ami télen zajlott nálunk ezen a címen, az egy vicc volt.És nagyon nem tetszik, hogy már megint dobálják a hangzatos(és egyben vicces)kijelentéseke, hogy magyar fiatalokat igazolunk csak…Nonszensz.

  1. Laci Says:

   Kanta Józsit elhoznám bármi áron, hogy legyen Józsi mellé egy jó játékosunk a pálya közepére. Mögöttük Klein-Otten belső párossal meg is van oldva a pálya közepe.
   Dudás Ádám szerződése lejár, érte komoly árat kéne fizetni, de Oláh, Rósa, és Lisztes fizetéséből biztosan ide lehetne csábítani-előszerződés vele. Cseréje lenne Jovanovics-minőségi alternatíva.
   Lovrencsicsot leigazolhatnánk a csatársorba, bár neki nem jár le tudtommal a szerződése, ám tehetséges, lendületes futballista.
   És végül egy jó befejezőcsatár kellene, külföldről (nem tudok elérhető, minőségi magyar csatárról…)

 24. machine Says:

  Újabban minden bejegyzésről kommentről email értesítést kapok, bedig sehol nem változtattam semmin. Hol a herébe lehetne módosítani, mert amilyen ütemben posztoltok és kommentelek betelik az email fiókom egy nap alatt:)
  Szóval he?

  1. sherlock1977 Says:

   Amikor beírsz, akkor van egy kis négyzet alul, a hozzászólás küldése gomb mellett baloldalon, lehet hogy azt nyomtad be véletlenül.

  2. machine Says:

   Notify me of follow-up comments via email. ?

   Pedig ez nincs kipipálva… vagy egyszer benyomtam és azóta jön csőstül?

 25. Laci Says:

  Lenne egy nagyon fontos kérdésem: fogadtam apámmal, hogy volt-e olyan Fradi-meccs az NB2-es szereplésünk során, mikkor többen voltunk egy hazai bajnokin, mint egy teljes NB1-es fordulón összesen. Nagyon fontos lenne, én a neten semmilyen infót nem találtam erről. Aki tudna segíteni, hol lehet részletes statisztikákat találni, vagy tud küldeni egy linket, azt nagyon megköszönném!

  1. AdamBan Says:

   Nekem úgy rémlik, lehet, hogy volt. Az első nb2-es év őszén végig többen voltunk a stadionban, mint előtte tavasszal az nb1-ben. Szerintem az akkori adatoknak nézz utána.

  2. Laci Says:

   Rendben van. Köszönöm!

 26. Sly Says:

  “A női nem, nem más, mint az Isten fénye
  Örök szépség s öröm örökös reménye
  Nem létezne a Világ a Női nem nélkül
  Hiszen minden érzés a Női nemre épül”

  Boldog nőnapot a hölgyeknek! :)

 27. Peti Says:

  Janny, köszi a jelzést, korán volt még :)

 28. Edekon Says:

  Mi a helyzet az új weblappal?Lesz, vagy maradtok itt?Ha maradtok, akkor szerintem jó lenne, hogyha a focit, és a többi egyéb hírt, külön fejléc alatt lehetne olvasni.Mert nem mindenkit érdekel a labdarúgáson kívül más sportág szerintem.

  1. ............... Says:

   Kedves Edekon!

   Fogalmam sincs, mi van az új honlappal, ez nem az én kompetenciám.

   De honnan a csomós harangvirágból veszed, hogy nem érdemelnek meg főoldalas cikkeket a többi szakosztály sportolói????
   Egy KEK győztes kézilabda csapat? Egy rekorder jégkorongszakosztály? És most a többit fel sem sorolom, elég hosszú lenne.

   Téged nem érdekel más szakosztály, de nagy vagyont tennék arra, hogyha bármelyik másik szakosztály nemzetközi porondon szerepelne, bajnoki döntőt játszana, ott tapsikolnál nagy büszkén az első sorban.

   Ez a Ferencváros, nem egy futball csapat, annál sokkal több.
   Igenis megérdemli mindegyik Fradi címeres sportoló, hogy foglalkozzunk vele.
   Neked is jót tenne, ha művelődnél és utána olvasnál történelmünknek, hagyományainknak.

   Hajrá, Fradi!

  2. Edekon Says:

   Rendezettség akkor sem ártana, még ha ez egy blog is.És képzeld engem valóban nem érdekel a többi sportág bármennyire is fáj ez neked.És nem fogok az első sorban tapsikolni, így ne tegyél rá sok pénzt szerintem.Nem vagyok álszent féreg.:-)
   Még annyit hozzátennék, hogy látva a kommentek számát, egy-egy más sportággal foglalkozó cikknél, az több mint beszédes kedves, sok-pont.
   Kézilabda semmilyen szinten nem érdekel.Jégkorongban a válogatott meccseit megnézem, és szeretem.Európai klub jégkorong nem érdekel, ahogy Európai kosárlabda sem.Vízilabda is unalmas már rég fel kellett volna gyorsítani.Nem hiába kardozik emellett sok tiszteletreméltó ember.Tehát mondanom se kell, ezt se követem nyomon.Tartsd tiszteletben ha kérhetném, hogy számomra a Fradi foci az első, és a szent.

  3. Peti Says:

   Ez nem egy labdarúgással, hanem az FTC-vel foglalkozó oldal. Amennyire időnk/erőnk engedi, teret biztosítunk minden szakosztálynak. Rendezettség van, aszerint, hogy tesszük ki a cikket (“hírfolyam” az elnevezése ennek a formátumnak). Mellesleg a napi ~20 cikk nem okozhat igazán nagy káoszt.

   Ha nem érdekel, akkor nem kattintasz rá, ilyen egyszerű. Szerencsére vannak, akiket érdekel, még ha nem is szólnak hozzá.

  4. Edekon Says:

   Kedves, Péter!Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy foci blog.Én csupán felvetettem egy kérdést, nem-e lehetne külön fejlécek alatt olvasni a sportágakat.Az, hogy engem nem érdekel, és nem is olvasom el, mellékes.Örülök, hogy van, akit érdekel, meg minden.Attól még engem nem kell, hogy érdekeljen szerintem.
   És nem kötekedésből tettem fel a kérdést, csak megjegyeztem.

  5. ............... Says:

   “Tartsd tiszteletben ha kérhetném, hogy számomra a Fradi foci az első, és a szent.”

   Te meg tartsd tiszteletben, hogy másnak a Ferencváros az első, nem a (Fradi) futball.

   (sok) pont.

  6. Edekon Says:

   De most mivel nem tartottam tiszteletben áruld már el?Azzal, hogy engem nem érdekel, nem olvasom, nem figyelem?Az a tiszteletlenség?Én csupán felvetettem, nem-e lehetne rendezetten fejléc szerint látni a híreket.Lenne külön labdarúgás, jégkorong, kézilabda, vízilabda, stb-stb.Ebbe hol van a tiszteletlenség?Örülök, hogy téged érdekel az egész klub, de ha szabadna élnem a jogaimmal, akkor én megmaradnék a labdarúgásnál…:-)És szerintem ezzel vagyunk még jó páran így.Bár lehet csak én vagyok ezen az oldalon az egyetlen tiszteletlen foci hírvadász…


  1. A kancsó cigggó 1:22-töl igazi jellem.

 29. Beer Says:

  Kubika barátunk már hála Istennek a nyúzon garázdálkodik… Elvileg nem kéne törődnöm vele, csak marha kíváncsi vagyok hogy s. segget-e csinál a szájából, és kivágja őt, vagy pedig az általa annyira hirdetett szólásszabadság jegyében hagyja-e hogy Kubika szétbaxxa az ottani kis közösséget, lebuzizva, lehülyézve mindenkit.
  Azt hiszem hogy nála is hamar be fog telni a pohár, és annak ellenére hogy a szerkesztőtársa(-i) az én moderálási módszereimet fikázza (-ák), hasonló lépésre kell hogy szánja el magát…

  1. machine Says:

   Pont most olvastam a hsz-eket ott már mindenki utálja lassan… vagy ott kis kúbatov fizetett segg nyalói vannak? :D
   basszus, jósszétb.aszta azt az oldalt is. Jó, hogy már itt nincs. Azóta jobb a levegő, meg visszatért pár arc. Köszi Beer.

  2. machine Says:

   … ott is kúbatov…

  3. Maflaa Says:

   Az az igazság, hogy pont azon gondolkodom néhány perce, hogy egy búcsú hozzászólást írjak annak a “közösségnek” mert nekem arra, hogy unintelligens barmok (pl. h.gábor) felcsesszék az agyamat a kulturálatlan, bunkó, és uszító hozzászólásaikkal, semmi szükségem :)

  4. Sly Says:

   Mekkora egy seg.gfej, mindehol a Fradi közösség rombolása a célja.

 30. tiby1899 Says:

  most nézem az ajax-mu meccset.Bemondó meg az ajaxról dumál,hogy hányszor volt az ELbe és az elődjében a VVKban,ahol 1965ben a Fraditól kikapott a döntőben :)))!!! Az a Juve volt baxameg!!


 31. Szoppppjon le a mindenkori aktuális kormány, hogy ez lett a NEMZETI légitársaság sorsa!!! Ja, meg a brüsszeli és jeruzsálemi kifosztóink is!!!

  1. Beer Says:

   Mifelenk azt csiripelik a verebek, hogy mar keszen all minden az uj tarsasag beinditasahoz, valamint hogy a mostani ugyben a wizzairnak volt nagyon nagy szerepe hogy becsodolt a malev…


  2. 17-töl a ryanair megszámlálhatatlan járatot indit Peströl. Akciós árak pl.: London, Bacelona oda-vissza 20font! Olvastam a wizz cikket. Nem rajtuk mulott. F@sz politikusok…

  3. Head Says:

   h ttp://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424730_358928277452524_100000060655639_1451653_935305511_n.jpg

 32. kisii Says:

  Sziasztok!

  Volt egy videó youtube-on, (sajnos már leszedték), az Édes Anyám, kedves Anyám című Fradi nóta volt lakodalmas, sramli zenére énekelve.
  Ha valakinek megvan a szám, legyen szíves töltse fel újra :)
  Köszönöm szépen!

 33. Laci Says:

  Dudás Ádám szerződése a nyáron lejár, csak úgy mint Kanta Józsi, Szakály Péteré,vagy Dusan Vasiljevicé. Közülük egyet megcsípnénk, akkor a támadó-szekciónk erősödne. Érdemes lenne odafigyelni bizonyos Gruborovics Tamásra, aki a finn élvonalban 16 gólt szerzett idén! Két, az észt bajnokságban játszó csatár nevére bukkantam rá: Neemelo, és Cekulajevs. Előbbi 22, utóbbi 46 góllal bír. Szerintem komoly erősítés lenne mindkettőjük.

 34. Laci Says:

  OFF:
  Keresgéltem a neten olyan játékosokat, kiket meg lehetne környékezni,próbajátékra lehetne hívni:
  http:/ /www. transfermarkt.de/de/peter-kopteff/leistungsdaten/spieler_17319.html
  A játékos szerepelt a holland élvonalban, EL/BL-ben összesen 11-szer, félig magyar!!! 400.000 eurót ér, támadó.
  http:// http://www.transfermarkt. de/de/tamas-gruborovics/leistungsdaten/spieler_47691.html
  Ő is csatár, a finn bajnokság góllövőlistájának második helyezettje, idén 16 gólt lőtt, értéke 650.000 euró.
  http://www. transfermarkt. de/de/nathan-junior/profil/spieler_84970.html
  22 éves brazil támadó, idén majdnem minden meccsen betalált a lett bajnokságban. Láttam róla videót, ígéretesnek tűnik, egy próbát megéne.

 35. Beer Says:

  Egy kis szolgalati titok, Balika 2-3 napja ketsegbeesetten irja a hozzaszolasait es a rendszer automatikusan kimoderalja… En meg beszarok a rohogestol az erofesziteseit latva…

  1. балика Says:

   GONOSZ VAGY!

  2. Beer Says:

   Figyelj Balika…
   Neked is felajanlom, ha megigered nekem hogy nem fogod megserteni a szurkolotarsaid, es a politikai dolgokat az erre megfelelo forumokon fogod megtargyalni, akkor karacsonyi ajandekkent visszaengedem az eredeti nicked…
   Ki tudlak vegleg is tiltani, de nem celom az hogy az ellenvelemenyt elnyomjam, hanem az hogy normalis hangnem maradjon a forumon. Ez egy sport forum, igy nem erdekel, es nem is celunk politikai vitaknak teret adni….

  3. sztaking Says:

   Bali menj bele….sok provokátor bereggel ide igazándiból Te nem vagy az…

  4. балика Says:

   Ne politizáljak, mikor Gyurcsány a diktatúra börtönében sínylödik?!

  5. Sly Says:

   “Isten” vagy Beer. :)

  6. sztaking Says:

   Igazad van Bali már rég lógnia kéne….

  7. Beer Says:

   Jézuska este olvassa a postáját. Ma éjfélig várom a válaszod…

  8. @kil@b Says:

   Most engedtek csak ki, sajnálom.
   LMP hooligans!

 36. Takács Ferenc Says:

  Keresek olyan FTC szurkolót holnap vagy holnapután szeretné megvenni tavaszi bérletét és már rendelkezett őszivel is!!! Kérlek priviben írjatok!!

 37. tomi9046 Says:

  Idén is megrendezésre került a Metro Photo Challenge és idén is feltöltöttem a fotóimat. Kattintsatok a linkre és nézzétek meg a képeimet, ha elnyerte tetszéseteket valamelyik kép, akkor kattintsatok a kép alatt a “Tetszik” fülre. :)

  h ttp://metrophotochallenge.com/hu2011/users/profile/112850

 38. kkandris Says:

  Sziasztok, naracs mezt vennék L méretben!!!

  kkandrasKUKACfreemailponthu

 39. dafid7 Says:

  Valaki megtudná mondani, hogy mennyibe kerül kb egy eredeti zöld mez a Shopban? egy barátom szülinapjára lenne és vidéki vagyok. előre is köszi!

 40. Trenton Says:

  Ezúton is szeretnék köszönetet mondani azoknak a végtelenül türelmes és hatalmas empátiával megáldott fővárosi autóstársaimnak, akik a ma reggeli négyes karambolunk (ebből kettő totálkár) helyszínén mutogatással és kiszólogatással hozták tudomásunkra, hogy feltartjuk őket reggeli bokros teendőik közepette.

  Bár személyesen is megtettem, de azúton is kívánok nekik a miénkhez hasonló kellemes élményeket, hasonló embertársi megnyilvánulásokat, és 2 órás rendőrségi helyszínelést. A hölgyeknek üzenem, nem, nem Horatio Caine hadnagy fog kiszállni a helyszínre.

  Szeretettel
  Trenton


 41. Már a Fradit is kilakoltatják? – Izraeli lakópark kerülhet az FTC pálya helyére…
  Riport |
  Aki a legtöbbet tudhatta és mert beszélni, rövidesen váratlanul befejezte a földi életét
  Korábbi botrányokban jól ismert nevek a kulisszák mögött. Az érdekek, összefonódások miatt kevés eset került napvilágra. De itt van például, az Üllői út 129.-es, hat plusz kettő hektáros terület „összefonódási játéka”, ami óriási ködösítések közepette bő három és fél esztendeje zajlik a kulisszák mögött. Az értékes terület megkaparintása ugyanakkor nem egyszerű: itt található a honi legsikeresebb, és legeredményesebb futballcsapatnak, a Fradinak a stadionja.
  Üllői út: spekulációk, szélhámoskodás, eltűnt százmilliók, megvezetett drukkerek, megvett fősodratú média… – Hogyan lehetett lezülleszteni a legsikeresebb, legnépszerűbb honi klubot, a Ferencvárost?
  A nagy magyar valóság közepette, ahol erkölcs, morális értékek szinte már semmit nem számítanak, az elmúlt bő két évtizedben az FTC háza táján is történtek hajmeresztő dolgok. Különféle mutyizásokat, spekulációkat próbáltak meg a Ferencvárosnál az asztal alá söpörni.
  1. A kizárásnál indult a móka?
  De kezdjük az elején: 2006. februárjában választották meg az FTC elnökének a sportban addig ismeretlennek számító – a klub teke szakosztályánál hirtelen feltűnő – Ináncsy Miklóst. A magyar szavakat furcsán, és némi nehézséggel formáló nagyvállalkozó a Budapesti Hús Nagykereskedelmi Közös vállalat vezérigazgatójaként az Üllői úti beiktatása után büszkén jelentette ki, hogy családja négy hajdúszoboszlói hotelt is igazgat, emellett szőlőbirtokokkal is rendelkezik. Azt viszont nem verte nagydobra, hogy még néhány bírósági ügye is húzódik.
  Még a kilencvenes évek közepén keveredett bele egy házvételi ügybe. A történet lényege röviden: Ináncsy Miklós megvásárolta Kassa György budafoki villáját, ám az adásvétel jogi útra került, mivel az eladó nem kapta meg a vételárat. A pereskedés odáig fajult, hogy Kassa Györgyöt a végrehajtók – akiknek az áldozat elmondása szerint több marcona „hentes” is besegített (Ináncsy Miklós a Vágóhídon is nagyúrnak számított) – kilakoltatták a villájából, miközben az ügy a Legfelsőbb Bíróságig jutott. Szinte minden szinten Kassa Györgynek adott igazat a bíróság, vagyis Ináncsy Miklós és társai színlelt szerződéssel jutottak a budafoki házhoz, ám a „kitett lakó” hiába küzdött a „hatalom” ellen. Miután a furcsa „gazdacsere” a tudomásunkra jutott a villa környékén járva, az utcabeliek szerint, nem volt ritka, hogy odabent a „politikai” elit még orgiákat is rendezett…
  Ináncsy Miklós az FTC történetébe (is) beírta magát. Fekete betűkkel. A Ferencváros első embereként csak „asszisztált” ahhoz, hogy a futballcsapat története során először nem indulhatott az NB I-ben. 2006 nyarán nem kiesett a Fradi, hanem kizárták az élvonalból. Az indok a labdarúgás világát (is) ismerők szerint, eléggé nevetséges volt: a labdarúgó szövetség szerint a Fradi nem felelt meg a “licenszfeltételeknek”.
  Azóta viszont egyértelműen kiderült: nem csak a zöld-fehérek, hanem hozzájuk hasonlóan több klub sem felelt meg a szubjektívnek is nevezhető feltételeknek, ám mégis csak a Ferencvárost zárták ki.
  Miközben Európában talán csak a Bayern München és a BL címvédő Barcelona futballvállalkozása nyereséges, addig itthon a „mérlegek” szerint szinte a összes klub veszteséges. Mindenesetre akik átláttak a szitán, halkan megjegyezték: az FTC futballcsapatát 2006. július 26-án vélhetően politikai nyomásra – a Fővárosi Bíróság ítélete szerint is törvénytelenül – a másodosztályba száműzte az MLSZ anyagi okokra hivatkozva, tovább nehezítve, szinte ellehetetlenítve ezzel a Ferencváros helyzetét…
  Szó, mi szó: az MLSZ akkori elnöke, Kisteleki István nem igazán állt a helyzet magaslatán. Mint a magyar futball első emberének a sportágat, abban is a legnépszerűbb csapat, az FTC érdekeit kellett volna képviselnie, ennek ellenére inkább jókora lendülettel belerúgott a Ferencvárosba. Talán a kulisszák mögött már tudott valamit a közelgő „bizniszről”? Arról, hogy jobb, ha a csapat, és ez által az Üllői-úti létesítmény „áruba bocsátandó” területe elértéktelenedik.
  Megjegyeznénk, hogy a Fradi történetének első NB II-es mérkőzésén, 2006. augusztusának közepén a Jászapáti vendégszereplésekor – ennek a csapatnak pedig a politikai palettán (is) kétes hírnevet szerző Szekeres Imre volt a „titkos” mecénása – 17.000 néző volt jelen az Üllői úti stadionban (ott ült a lelátón Orbán Viktor is, aki állítólag arra az idényre bérletet vásárolt). Azóta sem volt ennyi néző magyar bajnoki mérkőzésen.
  2. A spekulánsok előtt nincs lehetetlen
  Ám a sikeres másodosztályú bemutatkozás után tovább folytatódott az FTC szomorú története. A háttérben megbújók feladata viszont korántsem volt könnyű. Úgy kellett észrevétlenül birtokba venni, „lemutyizni” a stadiont is magába foglaló telket, hogy közben a folyamat minden lépése több millió sportbarát, valamint a fősodrású média szeme előtt zajlott. Persze előbbieket megvezetve, utóbbiakat megfizetve, minden lehetséges módon.
  Még Furulyás János volt a klubelnök, amikor 2004-ben jött az ötlet, hogy az FTC stadionját, mely egy állami tulajdonban lévő 6+2 hektáros területen fekszik, hasznosítani kellene más célra. De erre a területre a klubnak 2016-ig tartó használati joga volt. A terv tehát úgy szólt, hogy a Ferencváros és a magyar állam közös pályázatot ír ki, mely során értékesíti a teljes terület használati jogát, ellenszolgáltatásként pedig – az anyagiakon kívül – egy új stadion építését követeli meg a befektetőtől, melyet a Fradi további 49 évig használhat.
  Az egyeztetések sikerrel zárultak, az állam és az FTC 2005. novemberében nyílt pályázatot írt ki, amelyről azt hangoztatták, hogy a klub a megmenekülését, az állam pedig jelentős bevételeket várnak. Ám a pályázatokon nem tolongtak a befektető jelöltek, a tenderek pedig eredménytelenül zárultak. Többen tudni vélték, a „nagyhalak” azért nem éltek a lehetőséggel, mert az idő haladásával a Ferencváros egyre nehezebb helyzetbe sodródott. Számtalan játékosának s üzleti partnerének tartozott már, így a spekulánsok arra számítottak, hogy még kedvezőbb feltételekkel juthatnak majd az értékes terület birtokába. Pláne, amikor – mint fentebb jeleztük – az FTC kizárták az NB I-ből…
  3. Bokszmenedzser, motoros cég irányítója és az „angol” vonal
  2006. szeptemberében a klub új elnököt választott, a posztot Dámosy Zsolt sportmenedzser, Kovács István bokszvilágbajnok korábbi pártfogója nyerte el.
  Az elnökségbe pedig bekerült Rieb György üzletember, akiről bőven fogunk még szót ejteni, hiszen szintén érdekes szereplője a történetnek. Dámosy Zsolt és csapata több befektetőjelölttel tárgyalt az FTC megmentése érdekében, ám próbálkozásaik nem jártak sikerrel. Így kénytelenek voltak ugyanazzal próbálkozni, mint elődeik: újabb pályázatot írtak ki a területre, ám ezúttal már nem a használati jogot, hanem a tulajdonjogot bocsátottak áruba, a labdarúgó Zrt többségi tulajdonrésze mellett.
  Dámosy 2007. január közepén bedobja a köztudatba az angolokat. A világhírű Four Four Two című futballmagazin cikkében keresett befektetőt a Ferencvárosnak a klub akkori elnöke:
  “Ha van valahol egy kövér angol nagybácsi nagy szivarral, örömmel várjuk” – nyilatkozta az angol havi lapban Dámosy Zsolt, majd megjegyezte a cikkben: az FTC-ben óriási lehetőségek vannak, értékesebb, mint mondjuk a WBA vagy a Crystal Palace. Reális esélye van, hogy bejusson a Bajnokok Ligájába. Majd így folytatta:
  “Minden esztendőben csupán két meccsre vagy a BL-től. Először macedónok vagy albánok ellen kell játszanod, utána persze lehet, hogy a Manchester Uniteddel, de az is lehet, hogy a Sparta Prahával. De ha már benn vagy a BL-ben, lehetetlenség nem nagy pénzt kasszálni. Beleteszel évente 2,5 milliót, és a messze legjobb magyar csapatot szerzed meg.”
  Az álmodozó klubvezetőt 2007. júniusában az a Rieb György követte a FTC elnöki székében, aki az Aprilia cég vezetőjeként korábban a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál tevékenykedett. Az alapszabály szerint az elnökség tagjai maguk közül választották ki az elnököt a szavazáson, egy vokson múlt Rieb György győzelme, és állítólag ő maga – nem tartózkodott -, hanem saját magára szavazott…. Apró adalék még: ekkor a Sheffield United, amelynek tulajdonosa Kevin McCabe volt, kiesett az angol élvonalból, azóta sem sikerült visszakerülniük. Hogy miért említjük Kevin McCabet? Nos, mert ahogy később látható lesz, az egyik kulcsszereplővé válik a a Ferencváros körüli „sötét” ügyben.
  – A Scarborough Property Holdings nevű cég tulajdonosa érdeklődik az Üllői úti ingatlanok, valamint a futballcsapat iránt – mindezt Rieb György, a Ferencváros elnöke jelentette ki MTI-nek, nem sokkal megválasztása után, majd az FTC elnöke a távirati irodának hozzátette: szándéknyilatkozatot írtak alá a jövőbeni együttműködésről, vagyis egy jelentkező már biztosan lesz a legújabb pályázatra…
  4. Ingatlanok, pályák eladását tartották az erősségének, erről mit sem tudtak a megvezetett tüntetők
  Ezután „azon melegében” érdeklődésünkre egy angol kolléga a következőképpen jellemezte Kevin McCabe-t:
  – A Ferencváros iránt érdeklődő Kevin McCabe-t afféle rutinos problémamegoldónak tartják. Nagy tapasztalata van a gyengélkedő vállalkozások átszervezésében és hitelkötelezettségeik újratárgyalásában – jegyezte meg a sheffieldi újságíró. McCabe nevéhez fűződik azon üzleti fogás is, hogy a klubokat ingatlanjaik, például a pályáik eladására ösztönzi. Az így tőkéhez jutó klubok fennmaradásukat és stadionjaik megőrzését ezek után hosszú bérleti és haszonélvezeti szerződések aláírásával biztosítják.
  Ezután pedig jött a cirkusz a népnek: 2008. január közepén a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ötödik alkalommal írt ki pályázatot az FTC Üllői úti hat plusz kéthektáros ingatlan együttesének értékesítésére, ám a tendert elutasították.
  Pár nap múlva a háttérben zajló szervezésnek köszönhetően több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. Az állítólagos szimpatizánsok azért tüntettek, mert a nemzeti vagyonkezelő (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft tett. A helyszínen tartózkodva testközelből láthattam, ahogy az FTC korábbi ismert többszörös olimpiai bajnok vízilabdázói – a szakosztály támogatója volt korábban Rieb György – közül ketten, Gyarmati Dezső és Kárpáti György a tüntetésen élesen kritizálták az államot: miért utasítják el Kevin McCabe-t…
  Ma ezek a személyek, a közismert pólósok (is) síri csendben vannak. Persze lehet nem tudták, nem tudhatták, mit cselekszenek. Mint oly sok mindenkit, őket is megvezették…
  5. Kulcsár, Postabank, orosz államadósság ügy után az Üllői úton
  Az „érdekes” tüntetés után az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft-ről az oknyomozásaink során sok-sok érdekesség kiderült. Például az is, hogy a pályázó Esplanade Kft-re azért volt szükség, mert külföldi cég hivatalosan nem indulhatott a tenderen. Vezetője Szász András, akiről korábban az Élet és Irodalom című hetilap a következőket írta:
  „Neve felbukkant a nagy port felvert Nádor-, a Postabank-, és a Kulcsár- ügyben. A nyolcvanas években az Intranszmasnak, majd egy magyar-osztrák elektronikai vegyes vállalatnak dolgozott, a rendszerváltás után pedig Máté Lászlóval, az MSZP akkori pénztárnokával részt vett az orosz államadósság lebontásában.”
  Később 2009. nyarán az Index beszámolt arról az ügyletről is, mely során az MSZP-s Kapolyi László cégének segítségével, közel tízmilliárd forint került egy Szász András képviselte luxemburgi székhelyű offshore vállalkozáshoz a Magyar Villamos Művektől. Ami történetünk szempontjából még érdekes, hogy Rieb György FTC-elnök már számos korábbi ügy során kapcsolatban állt Szász Andrással – az orosz államadósság lebontásában együtt vettek részt, és a 90-es években a Rieb György fémjelezte Bertinus Kft.-nek is Szász András teremtett importlehetőséget.
  Egyértelművé vált, hogy a régi barátság újabb sikeresnek vélt üzlet megkötéséhez vezethet, hiszen a Ferencváros tulajdonosa a közhiedelemmel ellentétben nem Kevin McCabe, hanem az elviekben őt képviselő, Szász András vezette Esplanade Kft. Az is kiderült, hogy a Scaborough Ltd hatalmas adóssággal küszködik, a tenderre szánt pénzt – 400 millió forintot – pedig állítólag egy szomszédos ország bankjából felvett kölcsönből rendezte az Esplanade, amelynek a cégkivonata szerint az alaptőkéje 3 millió forint volt. Ezeket a tényeket valami oknál fogva sehol sem engedték megszellőztetni, sőt az egyik kolléga azt tanácsolta: jobb nektek, ha hagyjátok nyerni az „angolokat”.
  Mindenesetre a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács az Esplanade Kft. ajánlatát végül érvényesnek és eredményesnek nyilvánította. Csak halkan tesszük hozzá, az MNV Zrt. akkori elnöke, Tátrai Miklós ellen több vizsgálat indult az elmúlt hónapokban. Ahogy a vagyongazdálkodásnál a tűz közelében lévő Benedek Fülöp ellen is, aki egyébként korábban a kilencvenes évek közepén az FTC labdarúgó szakosztályának az elnöke volt…
  6. Honnan jött a pénz és mikor?
  2008. április 9-én aláírták az Üllői úti létesítmény és a hozzá kapcsolódó ingatlan együttes, továbbá a létesítményhez kötődő használati jogokat tartalmazó, valamint az FTC Labdarúgó Zrt. értékesítésével kapcsolatos szerződéseket. A megállapodásokat Rieb György (FTC-elnök), Szász András (Esplanade Kft.) és Tátrai Miklós (MNV Zrt.) látták el kézjegyükkel, közben kijelentették: a vásárló cégnek egy hónap áll rendelkezésére, hogy az előírt összeget megfizesse az FTC és az állam részére. A sajtótájékoztatón azon kérdésünkre, hogy honnan érkezik majd a több milliárd, a felek egyike sem kívánt válaszolni, üzleti titoknak tekintették. Rieb György pedig hozzátette: később bemutatják a hivatalos dokumentumokat. Nos, erre soha nem került sor…
  (Állítólag egy komoly pénzintézet nyújtott hitelt, amit a telek későbbi eladásából fizettek volna vissza.)
  2008. augusztusában pedig nagy titokban új név került a telekkönyvi kivonatra, az Üllői út 129. alatt található nyolchektáros terület már Esplanade Kft. nevén volt. Alig pár nap múlva pedig az ingatlanberkekben már azt rebesgették, hogy árulják a területet. A bulvársajtó arról számol be: költözhet az FTC új létesítménye. Éspedig 300 méterrel odébb, az Üllői út túloldalára, az eladott Zrínyi Miklós Műszaki Főiskola területére, ahol azután egyébként lebontották az épületeket…
  7. Az év hazugsága, s közben a költözés további lebegtetése
  A 2009. esztendő az év hazugságával kezdődött. Az FTC tulajdonosai azt nyilatkozták, azért kell a stadiont elforgatni, mert az UEFA előírásai alapján a pályákat úgy kell építeni, hogy ne süssön a kapus szemébe a nap. (Ezt Szász András is kijelentette: egy reggeli tévés műsorban). Azonban gyorsan kiderült: az európai szövetséget nem érdekli milyen irányban építik a Fradi a pályát. Nincs ilyen szabály! (Az elfordítási „hazugságra” igen nagy valószínűséggel azért volt szükség, hogy a felszabadult a terület majd a legjobban eladható, üzleti célokra leginkább hasznosítható része lesz. Azaz ismét kiderült: a “buli” elsősorban ingatlanról, nem pedig futballról szól.) Ezután a sajátos módon jól értesült (értesített) Nemzeti Sport arról számolt be, hogy a „Kevin McCabe érdekeltségek közül az FTC számíthat a legnagyobb volumenű beruházásra a következő években. 2013-ra mintegy hatvanmillió euróból épül meg az Albert stadion.”
  Az Index pedig többek között a következőket írta:” A nemrég a Fradi angol befektető jelöltje képviseletében felbukkant Száz András korábban Princz Gábor Postabank vezért is próbálta már megmenteni úgy, hogy angol befektetőt akart hozni – azt is az orosz-magyar államadósság lebontásába bevonva. Azonban a „befektetőjelöltről” hamar kiderült, hogy nem saját nevében akart eljárni, a megbízóit azonban nem fedte fel. Az ügylet meghiúsult. De elsősorban nem az ötlet abszurditása miatt, hanem az idő rövidsége miatt. A cég egyébként felbukkant később más magyarországi tenderen.”
  2009. június elején a Fradi magabiztosan megnyerte a másodosztályú bajnokságot, a szurkolók pedig optimistán néztek az élvonalbeli szezon elé. Hiszen a vezetők ismét hangzatos ígéretet tettek a csapat megerősítésére, és arra, hogy a Ferencváros múltjához méltóan fog szerepelni a bajnokságban. Csalódniuk kellett. Közben (ismét) terjedni kezdtek a pletykák, melyek szerint Szász Andrásék eltérve a pályázati kiírástól nem az Üllői út 129. telken szeretnék felépíteni az új stadiont, hanem egy új helyet keresnek annak, hogy az értékes területet teljes egészében hasznosítani tudják. Számtalan forrás megerősítette, hogy rengeteg olcsóbb fővárosi telekért jelentkeztek be ekkoriban, ám sikeres tárgyalásokat nem sikerült lebonyolítaniuk. Az új stadion terveit ennek ellenére látványos sajtótájékoztató keretében bemutatták. A híresztelések szerint azokat egy egyetemista készítette az utolsó pillanatban, kétszázezer forintért.
  8. Kiderül: a Fradi kicsit angol, ausztrál, belga, és holland is!
  Kevin McCabe pedig, aki közel egy év után ismét Budapesten járt, interjút adott a Sport Extrának. A cikkből megtudhattuk, hogy a Fradit közelről-távolról számos országhoz fűzi kapcsolat. A pályázatát az Esplanade Real Estate nyerte meg, amelyik magyar cég, ám magyarországi dokumentumok szerint ez két holland cégnek a leányvállalata. E két holland cég az eredeti ajánlattévő a Scarborough cégcsoporthoz kapcsolódik, amelyik ausztrál tulajdonba került. E cégcsoportban jelentős befolyással bíró Kevin McCabe átette székhelyét Brüsszelbe, és időközben az Esplanade kft.-nek is vezető tisztségviselője lett. Tehát a Fradi kicsit angol, ausztrál, belga, holland, de szerintünk azért még mindig leginkább magyar!…
  Majd jött 2010. eleje, és még a hűséges Fradi szurkolók is mosolyogtak kínjukban: látássérült futballista került a futballcsapat keretbe. Bár az őszi szezon után a vezetőség ismét komoly, válogatott szintű játékosok leigazolását és a keret megerősítését ígérte a szurkolóknak, ám csak egy angol ötöd-osztályú csatár és egy látássérülése miatt egy éve már visszavonult negyedik ligás védő állt közel a megállapodáshoz. Aztán az év februárjában (ismét) nyugtatni próbálták a talán nem véletlenül kételkedő FTC szimpatizánsokat.
  „Megvannak a bontási engedélyek az Albert-stadion lebontásához. Már nyáron (2010. nyara, a szerkesztő megjegyzése…) elkezdhetik építeni az új 50 milliárdos stadiont és a hozzá tartozó többfunkciós létesítményt” – jelentette ki Berki Krisztián, az FTC Zrt. akkori vezérigazgatója, majd hozzátette: az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal fellebbezése ellenére, a nyáron rövidesen elkezdődhetnek a munkák.
  9. Alpári sajtómunkás, szomorú McCabe, lakópark a FTC pálya helyére
  2010. április 30., az Üllői úton: FTC-Újpest 0-1. A csapatok bevonulásánál a bulvármédiát képviselő újságíró-hölgyike, amúgy a Fradi ügyek „felelőse”, a sajtóhelyen felállva, habzó szájjal és trágár savakkal szidta a újpestieket. A látottak felkavarták a jó érzésű embereket, miközben a helyszínen nem csak az eredmény miatt lehetett szomorú Kevin McCabe, hanem egy fontos egyeztetés miatt is. Az országgyűlési választásokon fölényesen új párt került hatalomra, amelynek egyes köreivel a mérkőzés előtt találkozott az üzletember. És a FIDESZ vezetői, és az ahhoz közel állók állítólag nem sok jóval biztatták… Vajon miért?
  – Szerkesztő úr! A szemfényvesztők korát érjük. Sokszor, jobban hiszünk annak, aki ügyesen kavar, mint akit a legtisztább szándék vezérel. Vagy csak abban hiszünk, amiben hinni akarunk. Milliárdokkal sokkal jobban megéri játszani, mint ezrekkel. Valahogy minél nagyobb a pénz, ami körül folyik a „játék”, annál hitelesebbnek tűnik az ügylet. – mindezt a Fradi ügyekben igen otthonosan mozgó informátorunk mesélte, majd azt is hozzátette: valamelyest otthonosan mozog a pénzügyi világban, és úgy vélte „forró pénzek is vannak” a színfalak mögött, azt is sejtette, ki hol, mit rejteget.
  Aztán azt is elárulta, információi szerint a Fradi-pálya helyére a „hódítóknak” akarnak lakóparkokat építeni. Közel a reptér, a metró, és a buszpályaudvar. Azonban még mielőtt a további titkait is megosztotta volna velem, 2010. tavaszán egyik napról a másikra váratlanul nagyon beteg lett. Azt is suttogták, mindez nem véletlen, tény egy hónap alatt elvitte korunk népbetegsége, a rák. Varga Zoltánnak – aki szintén azt hangoztatta, hogy az egész Üllői úti játék nem más, mint szemfényvesztés –, a tragikus halála után pár nappal, a Fradi-ügyben a mozaik kockák helyrerakásában segítséget nyújtó informátorunk a kórházban, öntudatlan állapotban befejezte földi életét. A sírba vitte néhány titkát, pedig ha valaki, ő igazán tudta: mi a különbség a kamu és a valóság között…
  10. „Üzleti haver” a vezetésben
  És ezután is jöttek a megvezetések. Szép számmal. Tavaly augusztus elején – azóta a többször feljelentett Berki Krisztián helyett, akinek még a haja szála sem görbült – Gerstl Alexander lett az FTC Zrt. új vezérigazgatója. Hogy kicsoda ő? Nos, aki belülről is ismerte a Fradi projektet, annak nem volt ismeretlen a személye.
  ”Szász András manapság a Ferencváros angol befektetőjét, Kevin McCabe-et képviseli az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-ben vezető tisztségviselőjeként, és az Esplanade Hungary Tanácsadó Kft. felügyelő bizottságának tagjaként. Mindkét Esplanade-cégben cégjegyzésre jogosult vezető tisztségviselő a bécsi illetőségű Alexander Gerstl is. Szász és Gerstl kapcsolata hosszú időre tekint vissza: Gerstl felügyelő bizottsági tag volt a Száz-féle Nádor’95 Rt.-ben, amelynek működése botrányba fulladt a titkosszolgálati berendezések az orosz államadósság terhére történő behozatalával. Szintén felügyelő bizottsági tag volt abban a Dovinvest Kft-ben, amely a Rózsakert bevásárlóközpontot építette, és amelyet egy időben az a bécsi BCL Trading GmBH tulajdonolt, amelynek tulajdonosa a Magyarországon a Postabank-Nádor-ügy kapcsán elhíresült Barak Alon. A Princz Gábor által vezetett Postabank 1998-ban 12 millió dollárral hitelezte meg a Nádor’95 és BCL Trading acélügyletét, amely később fiktívnek bizonyult, és a nyomozás során kiderült az is, hogy a BCL éppen akkora összeggel szándékozott tőkét emelni a Princz-féle Postabankban, amennyit a raktárjegyeken keresett.” – írták mindezt az Index internetes üzleti híreiben.
  2010. novemberében az FTC kézilabdacsarnokában megtartott közgyűlésen – amelyen 256-an szavaztak – az újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg (újra) Kovács Miklóst elnöknek. Az alelnök Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester lett. A vezetőségbe bekerült egy másik kormánypárti politikus, Kubatov Gábor. Aztán a Fidesz országos pártigazgatóját idei év februárjának végén a lemondott Kovács Miklós helyett megválasztották a Ferencváros elnökének.
  11. Kubatov Gábor (is) a régi hangszeren játszik, eddig csak ígérni tudott
  Beiktatása után nem sokkal Kubatov Gábor kijelentette: rendet tesz a Ferencvárosban. A legmélyebb szintig kidobál minden csontvázat a szekrényből. Május környékén tiszta víz lesz a pohárban.
  Erre az egyik legismertebb ferencvárosi megjegyezte:
  “Bízunk a FIDESZ pártigazgatójában, csak a harcmezőn nehogy olyan aknát találjon, amely még élesítve van…”
  Hát kérem, már benne vagyunk a őszben, és még semmi és senki nem robbant… De Kubatov Gábor az átvilágításra a milliókat (ismét) a legatyásodott néptől, a Fradi szimpatizánsoktól várta. Az általa remélt „összekalapozni” kívánt pénznek viszont csak a mintegy fele érkezett be, azonban hivatalos válasz nincs arra, hogy kik a felelősek százmilliók elúszásáért. Meg, hogy a tervezett új stadionnak miért csak a makettja van meg? Miközben Kevin McCabe – akiről még annyi apróságot megjegyeznénk, hogy Angliában az egyik legnagyobb hitelfelvevőnek tartottak – az év eleje óta már messze jár, a hazai „üzlettársai” pedig vele együtt talán még nevetnek is a markukba. Nyugodtan tehetik: az sem tudni, hogy a nyolchektáros területtel mi lesz?
  Esetleg egy-két „látványos” bírósági per, mesterkélt időhúzás, közben pedig lehet tovább ‘mutyizni’…
  12. Kieső hely, és még a kilakoltatási veszély sem múlt el
  Az FTC csapata – a „bivalyerős” honi bajnokságban – jó ideje kieső helyen szégyenkezik. Nemrégen azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a közel egy esztendeje tétmeccset nem játszó játékost szerződtetett a klub: a cseh Martin Kleint. Erre mondta egy ötven éve – azonban az utóbbi években egyre ritkábban, ferencvárosi meccsekre járó ismerős: Te Jó Isten! Lassan megéljük, hogy Grün meg Kohn is zöld-fehérben játszik. Ott, ahol egyszer a magyarságáról valamint közismert ferencvárosi szívéről és klubszeretetéről ismert Kispéter Mihály vagy Dalnoki Jenő futballozott….
  Vajon mi jöhet még?
  Alapos aknamunkával a NÉP egykori csapatát már-már teljesen szétverték, és ahogy bemutattuk, az Üllői úti stadion jövője is jó ideje veszélyben forog…
  És akár nagyobb is lehet a baj. Mert ha a magukat „hatalomnak” képzelők, no meg a „bűnsegédeik” a MAGYAR családok tízezreit teheti otthontalanná, akkor a Ferencvárost is ki lehet majd lakoltatni…
  Pláne, ha szégyenszemre kiesik a Fradi…
  Gyalu – Szabad Riport Tudósító Iroda

  1. Albert Camus Says:

   Ez a történet az mszp és holdudvara rémtörténeteiről szól, mégis a végső konkluzió a fideszt sározza be és Kubatovot!
   Hogy is van ez?


 42. Tiborc panasza

  “Egyszer egy EMBER elő állt a tömegből és azt találta mondani : ” EMBER – MAGYAR EMBER MERJ NAGYOT ÁLMODNI ! ” Nos én ennek az EMBERNEK kicsit piros szemekkel és táskás szemekkel azt üzenem szerényen álmodni csak az tud aki ALSZIK – ki keveset ki sokat – de ALSZIK ! S hogy eközben kicsit vagy nagyot mer álmodni az már csak nézőpont kérdése ! Én ezen a héten hétfőtől péntekig összesen 14 órát aludtam!- Na ja a szükség az nagy ÚR ! A SÁRGA CSEKKEK országának egyszerű állampolgára mire az első csekket ami szükség befizetem már ott sorjázik a következő és még ki sem veszem az utolsót a posta ládából már ott a következő ( már kinyitni sem merem ) ! Mert hittem az EMBERNEK ( Olyan HAZÁT – ORSZÁGOT AKAROK AHOL KÉT SZOBA – 3 GYEREK , NÉGY KERÉK JUT MINDENKINEK!) Mert a két gyerekemből az egyik elvitte a pénzemet ezért a BANK elvitte a KÉT SZOBÁMAT meg a NÉGY KEREKEMET ( ez persze máig a kutyát sem érdekli!) Azért örülök mert bár nincs már két gyerekem nincs már két szobám és a négy kerék sem az enyém ( bérlem!), azért van munkám! Kicit óccó kicit kevész kicit fárasztó , kicit veszélyesz kicit harcosz kicit karcosz de MUNKA !!! Betesznek jobbról betesznek balról adó adó hátán Áfa emelés( persze tarifa emelés az nem!!)De mi mind a hatezren kint strihhelünk nap mint nap az utcán ha esik ha fúj ha +40 van ha mínusz 20 ! Mert ez a MUNKÁNK !Kérünk pirostól – kérünk sárgától kérünk bárkitől elhajtanak mint a magzat vizet! Pedig tőlünk amikor azt kérték merjünk nagyot álmodni – hát megtettük amikor azt kérték legyen 3 gyerekünk 2 szobánk 4 kerekünk megtettük! Amikor meg azt kérték ide meg oda tegyük az – X – et hát oda tettük !! Erre most elvesznek kicsit a nyugdíjból a minimálbérből a fizetésekből az iskolákból a kórházaktól a színházaktól a gyermekektől( akik még tudnak nagyot álmodni!) az életterünkből Férfiaktól az önbecslésüket , Apáktól a büszkeségüket, Anyáktól az Anyaságot, gyermekektől a Család érzést ! Beborultam magamba, mert bár 20 órákat dolgozok nem jutok nulláról a fél egyre sem!Én akarom én teszem néha mondják – JÓL TESZEM ! De nem tudok a Kedvesem szemébe nézni mert nem tudok neki állást szerezni mert nem tudom legalább egy hónapban egyszer elvinni színházba , moziba ,múzeumba vagy egy gyertyafényes vacsorára mert ennyi munkával sem telik rá!! Mert vagy szórakozok , mulatok vagy csekket fizetek , benzint veszek mert csak akkor tudok PÉNZT keresni! És az ördögi kör bezárult! Én hittem a két mondatban hittem azok erejében azt hittem az azok akik mondták és akik most azt mondják unos untalan AZ ORSZÁG NAGYOBBIK FELE DÖNTÖTT !- felhatalmazást kaptunk!! Akkor tessék csak FELELŐSEN dönteni akkor tessék a NÉP FENSÉGET meghallgatni akkor tessék a NÉP érdekében dönteni és nem avval törődni ki fia – borjának nem tetszik MERT HA A NÉP MOSOLYOG AZ A FRÁNYA – X – IS ODA KERÜL AHOVA KELL!! MERT ÖKŐLBESZORULT ARCÚ ÉHES KISEMMIZETT lenullázott emberekkel nemhogy háborút , de még csatát sem lehet nyerni! Na most lefekszem a földre a kezemet összekulcsolom a fejemen ha jön a kommandó ne csapjanak nagy zajt hátha a KEDVESEM azon álom szakaszban van ahol NAGYOT ÁLMODIK !! Egyébként ez is csak egy sehova sem halló fáradt TIBORC panasza….”

 43. tomi9046 Says:

  Sziasztok!

  Szeretném megmutatni nektek a legújabb kis irományomat, majd véleményeket kérnék.

  h t t p://9046.blog.hu/2011/09/20/egy_regen_vart_gyozelem_margojara


 44. ‎20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája…

  Magyarország népessége :
  1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
  2009-ben: 10 millió 016 ezer fő

  Magyarország külső adóssága :(bruttó)
  1989-ben: 21 milliárd USD
  2009-ben: 225 milliárd USD

  Nyilvántartott munkanélküliek száma :
  1989-ben: mintegy 30 ezer fő
  2009-ben: mintegy 470 ezer fő

  Létminimum alatt élők száma :
  1989-ben: mintegy 900 ezer fő
  2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

  Hajléktalanok száma :
  (becsült adat)
  1989-ben: 5-10 ezer fő
  2009-ben: 50-70 ezer fő

  Újépítésű lakások száma :
  1989-ben: 51 ezer 500 db.
  2009-ben: 28 ezer 400 db.

  Házasságkötések száma :
  1989-ben: mintegy 70 ezer
  2009-ben: mintegy 42 ezer

  Válások száma :
  1980-as évek: 1000 házasságkötésből 350 válás

  2000-es évek: 1000 házasságkötésből 590 válás

  Élve születések száma :
  1989-ben: mintegy 127 ezer
  2009-ben: mintegy 96 ezer

  Házasságon kívül született gyermekek száma :
  1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
  2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

  Összes bűncselekmények száma :
  1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
  2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset

  1. Laci Says:

   Bocs, de ez egy szar.
   “Nyilvántartott munkanélküliek száma :
   1989-ben: mintegy 30 ezer fő
   2009-ben: mintegy 470 ezer fő”
   És ezt a sok hülye meg is kajolja…

  2. jano76 Says:

   így van! SOKKAL TÖBB a munkanélküli, csak nem megy mindenki a munkaügyi központba! Itt Borsodban van legalább 200 ezer fő…

  3. jano76 Says:

   Azt azért megnézném, hogy bejelentve, adót fizetve hány ember is melózik ebben az országban. Mert ha levonom a 18 év alattiakat (az alatt “fehér” ember ritkán megy melózni, mert legalább érettségizik), a nyugdíjasokat, a rokkant nyugdíjasokat, a munkanélkülieket, a feketén dolgozókat, akkor bizony nem sok ember marad… Viszont ennek a kevésnek kell eltartania a fenti összes embert. Ezért ugatom már mióta, hogy ne legyen segély, hanem legyen helyette adókedvezmény. A sok nem idén barnult helyett mi fizetjük az adót, a TB-t, a nyugdíjat, a segélyrevalót és még a majom FIDESZ gyermekekre is ki akarja terjeszteni a szavazati jogot… Na akkor lesz Magyarországból Cigányország… De én ezt nem akarom…

Neked mi a véleményed?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s