A haladas.hu írásából kiderül, hogy Kenesei ezúttal nem játszik ellenünk.

Az NB I. 22. fordulójában szombaton 16 órakor (Sport1) a 10. Szombathelyi Haladás a 4. helyen álló, dobogóra pályázó FTC-t fogadja. A két csapat között nyolc pont a különbség. Tavaly emlékezetes meccsen Kenesei duplájával 2:1-re vertük a fővárosi zöld-fehéreket.

Az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkező csapat látogat szombaton a Rohonci útra, az FTC kerete ugyanis hemzseg a valóban kiváló képességű légiósoktól. Ilyen például a bosnyák Besic, a szerb Csukics, a brazil Somalia, a holland Martinus, Jenner, Leonardo és Aborah. A magyarok közül említhetnénk Gyömbért, Józsit és a friss válogatott Bödét, vagy éppen az U21-es válogatott kapust, Jovát. A fővárosiak tavasszal eddig mindhárom bajnokijukat megnyerték, Pápán 3:1-re győztek, a derbin az Üllői úton 2:1-re verték az Újpestet, legutóbb pedig hazai pályán – immáron a Puskás Ferenc stadionban – 4:0-ra intézték el az Egert. Szóval remek passzban vannak Svábék, bár nem árt figyelni az egykori ferencváros kiválóság, Ebedli Zoltán a Nemzeti Sportban elejtett mondatára. Ebedli azt nyilatkozta, hogy elismeri, tavasszal jól szerepel a Fradi, de igazán akkor derül ki mennyire erősek, ha egy igazán jó csapattal játszanak majd. Nos, szombaton itt a lehetőség…

A két csapat között jelenleg nyolc pont a különbség, a 10. helyen álló Haladás 26, a 4. FTC 34 pontot gyűjtött.

Ami a Halit illeti: Artner Tamás csapata jól teljesít tavasszal, az “otthon győzni kell, idegenben jó az iksz” alapigazságot eddig betartva 5 pontot gyűjtöttek. A Rohonci úton 2:1-re nyertünk a Siófok ellen, Diósgyőrben 1:1-et, Pakson 0:0-át játszottunk. Érdemes tudni: az FTC 2004. áprilisába nyert utoljára Szombathelyen, igaz közben mindkét csapat néhány évet lehúzott az NB II-ben. Legutóbb emlékezetes mérkőzésen Kulcsár Dávid góljával a 86. percig vezetett a Fradi Szombathelyen, ám Kenesei 86. (11-esből) és 92. percben szerzett találatával 2:1-re nyertünk.

– Egy nagyon stabil anyagi háttérrel, stabil vezetéssel, jó edzővel és rengeteg jó játékossal rendelkező csapatot fogadunk – jelezte Artner Tamás. – Ha így fejlődik, hamarosan az utóbbi 5-10 év legjobb magyar csapatává válik a Fradi. Egyelőre még nincs kész a csapatuk, de egyénileg roppant erősek. Különösen Somalia, Csukics, Józsi, Martinus, Jenner, Leonardo és Böde játékára érdemes figyelni, de majdhogynem valamennyi futballistájukat felsorolhatnám. Roppant offenzívak idegenben is, edzőjük, Ricardo Moniz vegyíti a holland stílust az osztrákkal, ez többek között azt jelenti, hogy nagyon erőteljes futballal rukkolnak elő, agresszívak, dinamikusak. Ugyanakkor mivel nagy hangsúlyt fektetnek a támadásokra, védelmük nem túl acélos, és nem is kimondott védők futballoznak hátul.

2012. március 25-én Kenesei 86. és 92. percben szerzett duplájával 2:1-vertük az FTC-t

– Ami minket illet: maximálisan elégedett vagyok játékosaim eddigi hozzáállásával, játékával, nagyon masszív, alázatos futballt mutattak be eddig tavasszal –
folytatta Artner Tamás. – Abszolút háromesélyes a mérkőzés, megjósolhatatlan előre az eredménye. Mindenesetre mi győzni szeretnénk, ez biztos. Ha pénteken és szombaton nem esik, játékra alkalmas lesz a pálya, az más kérdés, hogy így is úgy is mély talajon futballozunk. Kemény, harcos meccsre számítok, ahol nem a játék, hanem a küzdelem dominál. Sem sérültem, sem eltiltottam nincs. A korábban sérült Kenesei Krisztián szólt, hogy egy félidőt futballozni szeretne, ezért az NB II-es csapatban játszik majd.

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Tóth P. – Simon Á., Iszlai – Kalász, Nagy G., Halmosi – Radó.

Cserék: Gőcze, Devecseri, Búrány, Gyurján, Szakály, Andorka, Ugrai.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Horváth Róbert, L. Tóth Lajos. Tartalékjátékvezető Szilasi Szabolcs.

forrás: haladas.hu