Az FSZSZ-ből múlt héten kilépett csoportok vezetőinek közleménye a tovább mögött olvasható.

2010. február 21-én a http://ullosi129.wordpress.com/ honlapon eredetileg tizenhat személy aláírásával közlemény jelent meg.

A Ferencváros Szurkolók Szövetségével kapcsolatban megjelentek számos valótlanságot tartalmaztak, amelyek tisztázására az FSZSZ-ből 2010. február 18-án kilépett csoportok (Cannibals, Green Monsters, Seven Side, Stormy Scamps) az alábbiakat jelentik ki:

1. 2009. szeptember 9-én közlemény jelent meg, amely deklarálta a ‘Fradizmus Őrzői’ nevet viselő szervezet megalakítását, egyben kijelentette, hogy a “16-os szektor, Aryan Greens, Party Brigád, Új Generáció, 7side, Ligeti Egység, Rats, Pumukli Hools, valamint Green Monsters egy része”kilépett a Ferencváros Szurkolók Szövetségéből. A tény az, hogy sem a Seven Side, sem pedig a Green Monsters nem hagyta el az FSZSZ-t, így 2009. szeptember 9. és 2010. február 19. között kizárólag az alábbi csoportok alkották a Szövetséget: Cannibals, Green Monsters, Seven Side, Stormy Scamps.

2. Valótlanok azok az állítások, hogy az FSZSZ-t alkotó csoportok “új vezetőséget akartak”és, hogy úgy döntöttek volna, hogy “leváltják az FSZSZ vezetőségét”.

3. Valótlan az az állítás, hogy az FSZSZ-nek valaha is Szabó Ferenc vagy bármilyen hasonló nevű személy alelnöke vagy bármilyen vezetője lett volna.

4. Valótlan az az állítás, hogy az FSZSZ megbízta volna Boros Bánk Leventét a http://www.fradidrukker.hu honlap kezelésével. Ezzel szemben a hivatkozott honlapot egy több tucat emberből álló közösség üzemeltette.

5. Nem igaz, hogy Boros Bánk Levente “felhatalmazás nélkül jelentette be az FSZSZ megszűnését”, valamint a “csoportok tudta nélkül”vagy “törvénytelenül”tette volna ezt, hiszen az FSZSZ-ből való kilépésről 2010. február 18-án este az FSZSZ-t alkotó szurkolói csoportok (Cannibals, Green Monsters, Seven Side, Stormy Scamps) vezetői döntöttek. Ezzel az FSZSZ de facto megszűnt – ahogy az FSZSZ közleménye is fogalmazott.

6. A szurkolói csoportok kijelentik továbbá, hogy a közeljövőben semmilyen formában nem kívánnak csatlakozni akár egy Ferencváros Szurkolók Szövetségeként újjáalakuló, akár ettől eltérő néven megalakuló szervezethez.

Jelen nyilatkozattal is kifejezzük egységünket, a csoportjaink közötti összetartást, és a társainkkal vállalt szolidaritást. A nemtelen támadásokat visszautasítjuk, és ezúton is deklaráljuk, hogy számunkra – ahogyan eddig, úgy a jövőben is – szeretett klubunkkal kapcsolatban egyetlen vállalható érdek létezik, ez pedig a csapat sikeres szereplése. Ehhez az ismert akadályok remélt elhárulása után saját eszközeinkkel igyekszünk maximálisan hozzájárulni a Ferencvárosi Torna Club hármas jelszavának jegyében.

ERKÖLCS, ERŐ, EGYETÉRTÉS!

Hajrá Fradi!

2010. február 22.

a Cannibals nevében, Balázs;
a Green Monsters nevében, Laci;
a Seven Side nevében, Levi;
a Stormy Scamps nevében, Robi