Húsz modern kaput kaptak a fiatalok.

A versenysport és az utánpótlás manapság sehol sem lehetne támogatók és szponzorok nélkül. Megszoktuk, hogy multinacionális vállalatok rendre befektetnek a sportágakba későbbi közös sikereket remélve, de ritkán találkozunk olyan egyéni támogatókkal, akik saját pénzüket áldozzák egy számukra fontos dologra.
Pedig, ha sokan követnék példájukat, a magyar sport – és elsősorban az utánpótlás – más színvonalon működhetne. A felsőpakonyi futball klub tulajdonosa, és az FTC jégkorongszakosztályának 10%-os tulajdonosa ugyanis nem csak a felnőtt csapatot támogatja – és Tóth Bence egyéni szponzora –, hanem jelentősen áldoz az utánpótlás-nevelésre is. Vallja, a tehetséges fiataloknak szükségük van a segítségre, hogy sikeressé válhassanak, felfedezzük a bennük rejlő tehetségeket. Gáspár János cége, az Ergofer most 20 görgős acél futballkaput adományozot támogatásként a Ferencváros utánpótlás szakosztálya számára, amely így jelentősen megkönnyíti a fiatal focisták edzéslehetőségeit, javítva a folyamatos bővítésre és fejlesztésre szoruló eszközparkon.

Gáspár János a támogatásról elmondta: „Hosszú évtizedek óta a Fradi iránti érzelmem és kötődésem motivál, hogy tegyek is a csapatért és a Ferencvárosért. Szeretnék a lehetőségeimhez mérten minél jobban támogatni úgy a klubot, a Tóth Bencét egyéni szponzorként, mint az utánpótlást, amely régi szívügyem. Fél évtizede elég sűrűn megjelenek az utánpótlás nevelés házatáján különböző támogatási formákkal, tornák szervezésével, stb. De ez nem minden esetben csak a futball területére igaz, hiszen kézilabdában is volt már Ergofer Kupa, illetve nagy szerepet vállaltam a Barcelona ideérkeztetésében is. Mindenhol ott vagyok, ahol a Fradi megjelenik. Az Ergofer Kft. most van a harmincadik évében, elsősorban fémmegmunkálással és fémszerkezetek gyártásával foglalkozik. Ide tartozik a közvilágítás, acéloszlopok készítése, de jelen vagyunk autópálya-építésnél is, ahol acélszerkezetre van szükség. Ebből adódott, hogy gyártassunk olyan görgős acélkapukat a fiataloknak, amely nagymértékben megkönnyíti majd az edzésmunkájukat. Sheffieldben láttam, hogy ez milyen kényelmes és hasznos, ezért úgy gondoltam, ezzel a húsz darabos kontingenssel segítem meg a kedvenc csapatomat. Ez a súlya miatt nem borulékony, és a kerekek miatt könnyen mozgatható, ezért a kicsiknél különösen jó.

Gáspár János egyben a Felsőpakonyi Ergofer labdarúgó klub tulajdonosa is, amely a napokban már aláírás előtti állapotban van a Ferencvárossal, hogy új belépőként erősítse az FTC szatellitklub-rendszerét. „Nagy öröm számomra, hogy már az aláírás előkészítésén fáradozunk, és azokat a feltételrendszereket beszéljük át, ami nekünk megvan. Továbbá felosztjuk a területeket, hogy más szatellitklubbokkal ne zavarjuk egymás munkáját, hanem inkább erősítsük. Szakmailag mi is merítünk, mert aki a Fradinak nem felel meg, az nálunk megye első osztályban hatalmas segítség lehet. Az a célom, hogy találjon a magyar futball még több Tóth Bencét.”
(FTC Press)