A fradisták sosem tétlenkednek, ha segíteni kell. Segít játékos, edző, vezető, de segít a szurkoló is. A most elindított akció is szurkolói kezdeményezés.

Aki tegnap televízión nézte futballcsapatunk utolsó meccsét, az a felvezetőben már láthatta Mácsai Rozáliát, aki az akció ötletadója. Rozália Halásztelken él, nagy Fradi szurkoló, emellett közösségi ember is, az Összefogás Halásztelekért Egyesület egyik aktív tagja. Amikor több mint fél esztendeje Devecsert és Kolontárt elöntötte a vörösiszap, családok sorának vált addigi élete pillanatok alatt semmivé. Szerencsére azonban a bajban összefogott az ország, mi sem természetesebb, fradisták is segítettek. A segítség most, ennyi idő után is elkél.

A Merétei család tavaly őszig Devecserben lakott. Tavaly ősz óta nem tudja ott elképzelni az életét, ők azok közé tartoznak, akik lakhelyüktől távol, tán az emlékeket is feledve próbálnak meg új életet kezdeni. A kárpótlásból Kópházán vettek lakást, azt kell igényeik szerint berendezni. Velük találkozott Mácsai Rozália, értük indította az akciót. Az FTC Labdarúgó Zrt-től kapott egy Fradi mezt, amelyet aláíratott immáron bronzérmessé lett csapatunk játékosaival és edzőjével. Emellett a régi legendák közül elérte és aláírásra kérte Albert Flóriánt, Rákosi Gyulát, Nyilasi Tibort, Ebedli Zoltánt, Bánki Józsefet és Lipcsei Pétert. Tette mindezt hetekkel ezelőtt, amikor még messze kérdéses volt, mit ér mai csapatunk játékosainak aláírása. Tegnap kiderült, történeti értéke is lehet.

Mácsai Rozália egyedül kezdte az akciót, azóta az FTC Labdarúgó Zrt-én kívül mellé állt az FTC Baráti Kör, az ulloi129.hu szurkolói portál és a Sport TV is. Az aláírásokkal ellátott kuriózumszámba menő mezt ezúton licitre bocsátja. A bevételt a Sport TV nyilvánossága előtt fogják átadni a Fradisták a Merétei családnak.

Aki teheti, segítsen! Az FTC Baráti Kör megtette az első licitet, 50.000,- Ft-ot kínál a mezért, azzal a megjegyzéssel, hogy amennyiben megnyeri a licitet, a mezt az FTC Múzeumának adományozza.

A licit 2011. május 31-ig tart. A téteket az aukciót bonyolító két oldal, az ftc.hu és az ulloi129.hu email címein lehet megtenni, akiknek a szervezők köszönik a lebonyolításban történő részvételt. A licitálás ideje alatt nyilván közölni fogják a hozzájuk befutó téteket, hogy mindenki képben lehessen. A mez azé lesz, aki 2011. május 31-én éjfélkor a legmagasabb összeget ajánlotta, az összeg pedig a Merétei családé.

Köszönjük! Hajrá Fradi!