Tímár visszatérhet

Tímár visszatérhet

Tímár Krisztián elhagyhatja a Plymouth Argyle-t, amennyiben más klub szerződtetni kívánja. A 29 éves Tímár a tavalyi év játékosa volt a Zarándokoknál, de most Paul Sturrock menedzser várja az ajánlatokat. Tímárt a Manchester United kölcsönjátékosának, Craig Cathcartnak a formája űzte az oldalvonal mellé. Tímár csupán 13-szor volt kezdő a bajnokságban és nyolcszor állt be csereként.

Úgy tudni, Tímár egyre inkább frusztrálttá vált a játéklehetőség hiánya miatt. Sturrocknak csökkentenie kell a keretet, mivel a pénznek szűkében vannak a Home Parkban, így Tímár egyike lehet azoknak a játékosoknak, akiket a Zarándokok menedzsere elengedne megfelelő ajánlat esetén. A budapesti születésű, 190 centi magas magyar válogatott eredetileg nevelőcsapatából, a Ferencvárosból került az Argyle-hoz 2007 januárjában, hogy aztán az év nyarán rendes, két éves szerződést írjon alá.

Az erőteljes középhátvéd hamar nagyon népszerű lett a Zöld Sereg (Green Army, a Plymouth Argyle szurkolóinak beceneve) körében és elnevezték a “Tímárnátornak”. Ebben a (2007-08-as) szezonban az év játékosának is választották az Argyle-nál, épp Halmosit megelőzve.

Sajnos a szezon keserűen végződött, mikor a Wolverhampton Wanderers elleni vereségkor eltört a koponyája. Halmosi ezután 2 millió fontért a Hull Cityhez szerződött, Tímár pedig hosszú távú, 2011-ig szóló szerződést írt alá a Plymouth-szal.

De Tímár a szezon során nem tudta megerősíteni a helyét a kezdőben, amiért Cathcarttal és Mathias Doumbe-vel kellett harcolnia. Utoljára a Swansea elleni 1-0-ás vereségkor kezdett, március 10-én, azóta a padot koptatta, at utolsó kilenc találkozón mindössze egyszer cserélték be.

Tímár Krisztián Fradiba igazolásában alighanem kevesen bíznak, de Ferenczi Pista tavaly pont ugyanígy került átadólistára a Barnsley-nál és az ő szerződtetésében se hittek túl sokan.

(angol lapok alapján)