szurkolokA ZTE elleni sikerrel akarja kezdeni élvonalbeli szereplését a zöld-fehér klub. Három év hosszú böjtje után ma visszatér az FTC labdarúgócsapata az NB I-be – írja a Blikk.

A zöld-fehéreket több mint egymilliárd forintos tartozás miatt 2006. július 25-én zárták ki az élvonalból. Utolsó meccsüket az első osztályban 1155 napja, 2006. június 2-án a Sopron ellen játszották (1-1 lett a végeredmény). Lipcsei Péter (37), a Fradi rutinos focistája bízik benne, hogy a csapata ZTE elleni visszatérése fantasztikusra sikerül. – Három évvel ezelőtt képtelen voltam felfogni, hogy kizártak minket – emlékezett vissza Lipcsei, aki pályára lépett Sopronban.

– El sem tudtam képzelni, hogyan játszunk majd az NB II-ben. Aztán tessék, három év lett belőle. Nehéz időszak volt ez. Most már csak arra gondolok, hogy újra NB I-esek vagyunk. Biztosan jó hangulatban játsszuk majd a ZTE elleni meccsünket. Sok nézőt és Fradi-győzelmet remélek. Lipcsei szerint a három év alatt sok minden változott a klubnál.

Az angol tulajdonos, Kevin McCabe (60) érkezésével megoldódtak az anyagi problémák. A futballistáknak már nem a pénz csúszásával, csak a játékkal kell foglalkozniuk. A keret is kicserélődött, a Fradihoz az elmúlt egy év alatt több légiós csatlakozott. Mire lesz képes ez a csapat az NB I-ben? – Az majd elválik a mérkőzések során. Egy biztos, győzelemre törő, sikerre éhes csapatunk van – jelentette ki Dragóner Attila (34), az FTC védője.

– Nem szabad a ZTE-meccsnél tovább terveznünk. Nagyon jó rivális ellen térünk vissza, de győzelemmel szeretnénk kezdeni a szezont.
Dragóner 1891 napja nem játszott NB I-ben, 2004. május 27-én az FTC-vel ünnepelte az együttes 28. bajnoki aranyát, majd külföldre igazolt. Akkor tért vissza a klubhoz, amikor kizárta az NB I-ből a csapatot a labdarúgó-szövetség.
– A múlttal már nem foglalkozom. Csak előre tekintek. Szeretném, ha a visszatérésünk sikeres lenne. Telt házat várok a szombati mérkőzésre. A szurkolóink is tudják, hogy szükségünk van rájuk, velük még erősebbek vagyunk – mondta Dragóner.

(Blikk)