NévtelenÉrtjük mi, hogy igyekszik szimpatikusnak tűnni a szurkolói előtt, és azt is, hogy most jön rá, rosszak a szabályok. De talán Ön, mint egy nagy múltú klub tulajdonosa, elolvashatta volna azt a pár sort, melyet bátorkodunk figyelmébe ajánlani.

Különösen azért, mert Ön a Tulajdonosi Tanács elnöke. Arról is kár volna beszélni, hogy miért mondhatja azt az MLSZ, hogy a Fradin múlik az Önök szurkolóinak péntek esti programja. Mert a szabály az szabály még akkor is, ha azt a Kisteleki István által vezetett, labdarúgó szövetségnek nevezett kompánia gyakran semmibe sem nézi. S talán nem a Fradit kellene támadni, és tág szemekkel nagyokat csodálkozni az áldatlan állapotokon, mikor a szabályzat – szó szerint – így szól:

A Fegyelmi szabályzat 10.paragrafusának 4/e pontja:

Hazai sportrendezvény (mérkőzés) nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartásának előírása. A sportlétesítménybe a következő személyek léphetnek be:

Sportszervezetenként 40 fő, futsal mérkőzés esetán 25 fő – (játékosok, vezetők, kísérők, stb.); a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni.

Játékvezető, játékvezető asszisztensek és a tartalék játékvezető; játékvezető- és szövetségi ellenőr(ök); a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet; a mérkőzés lebonyolításához előírt rendezői gárda; a mérkőzés lebonyolításához előírt orvosi gárda (mentő gk+személyzet); illetve média képviselői előzetes akkreditáció (képviseleti megbízás) alapján léphetnek be a stadionba.

A fenti személyek névsorát , illetve az akkreditációs (képviseleti) listát a mérkőzés megkezdése előtt a szövetségi ellenőrnek át kell adni.

Ezek alapján nem volt valós kérdés, hogy kik léphetnek be a stadionba, mert sem az MLSZ-nek, sem a sportszervezeteknek nincs lehetősége mérlegelni a beléptetést illetően. Hisztizni, ökölbe szorított kézzel az eget fenyegetni lehet, csak nem érdemes.

(kép: origo.hu)