Nem hiába húzta az időt kilencven percen keresztül.

Ovszijenko kapus néhány bizonytalanság után jól állta a sarat, miként a védősor többi tagja, jobb oldalon Miskolczival, beljebb a fiatal Nánásival, a szintén a védelem tengelyében földön és levegőben magabiztos Kovacseviccsel és a sérüléséből felépült Bosnjakkal a bal odalon. A Fradi támadói láthatóan arra törekedtek, hogy megfélelmítsék, elbizonytalanítsák a hátsó sort és aztán éljenek a lehetőségekkel. Volt is helyzetük Ferencziéknek, de a kapuba nem sikerült betalálniuk.

– Picit nehéz meccs volt, hiszen elég sokan szurkoltak a Fradinak. Igaz három pontért jöttünk, sajnos nem sikerült megszerezni a győzelmet, pedig volt is lehetőségünk. Az én számomra az is jó, hogy nulláztam először a Szpariban, ráadásul a Ferencváros otthonában. Volt néhány meleg helyzet a kapum előtt, sajnos egyszer hibáztam öklözni akartam, de szünetben Téglási Gabival (a Szpari kapusedzője, a szerk.) megbeszéltük a történteket, ő nyugtatott és biztatott, hogy bátran fogjam meg a labdát, nem lesz semmi gond. Hál Istennek így is történt- nyilatkozta a lefújás után Öcsi, azaz Ovszijenkó.

Ami a Szpari támadójátékát illeti, ennek csak elégséges lehet a maximális kalkulusa. Andorka fokozatosan felörlődött, miként Homma és Pákolicz. Nacim sokat robotolt, de igazán veszélyes akciókat nem sikerült kialakítani, ráadásul most a pontrúgások sem sültek úgy, mint a Vasas ellen.

Mindent egybevéve nem rossz eredmény a gól nélküli döntetlen, főként annak tükrében, hogy voltak hiányzók – így kapott például lehetőséget első élvonalbeli meccsére Simon és szintén fiatal Varga is ismét pályára léphetett – de egy pontoktól több kell a cél eléréséhez, a bennmaradáshoz. Szombaton a Kaposvár lesz a vendég, addigra remélhetőleg rendbe jön Davidov, pályára léphet Bouguerra, azaz ütőképesebb csapattal lehet pályára lépni. Addig azonban lesz mér egy fellépés, hiszen szerdán egy órától a Ligakupában a Honvéd lesz a vendég.

Pezsgőt nem bontottak a nyíregyháziak, bár Szentes Lázár vezetőedző a meccs előtt úgy nyilatkozott: ha eljutunk az ellenfél tizenhatosáig, pezsgőt bontunk! Nos, ezt nem azért mondta, mert nem bízott játékosaimban, hanem minden bizonnyal a vb-szerepelésre esélyes, a héten BL-meccset dirigáló Kassai játékvezetőre célzott, akivel még újpesti trénereskedésekor tavaly áprilisban Kaposváron volt afférja.