Az orosházi Berta József Labdarúgó Közhasznú Alapítvány az év elején kezdeményezte, hogy Orosházán szobrot állítsanak a nagyszénási születésű, az Orosházi Kinizsiben 1946 és 1952 között futballozó nyolcvanegyszeres válogatott labdarúgónak, a 2002-ben elhunyt Mátrai Sándornak.

Az összefogás eredménnyel járt, május 30-án vasárnap 16 órakor a Mátrai Sándor Stadionban felavatják az egykori kíváló labdarúgó szobrát, a nagyszénási kötődésű Csák Attila szobrászművész alkotását.

Az avatás után 17 órakor az Orosházi Öregfiúk csapata a Ferencváros Öregfiúk ellen barátságos mérkőzésen lép pályára. A zöld-fehérek keretében olyan egykori kíválóságok találhatók, mint Telek András, Keller József, Ebedli Zoltán, Bánki József, Máté János, Limperger Zsolt, Vincze Ottó, Hrutka János, Takács László, Wukovics László, Ifj. Albert Flórián.

A hazai együttes edzője Szűcs Ferenc lesz, aki a szoborállítás egyik kezdeményezője. A keretben többek között ott található Ölei Dezső kapus, Raffai János, Rábai Gábor, Bogdán Gyula, Papp Imre, Lovas Béla, Pisont István, Kvasznovszky József.

(beol)