Vasárnap kora este felavatták Orosházán a sportkarrierje csúcsaira onnan elinduló, legendás labdarúgó, Mátrai Sándor mellszobrát. Az ünnepség után az FTC és az Orosháza öregfiú csapatai megmérkőztek egymással. Az eredmény 8:4 lett a Fradi javára. A győztes csapatban egy félidőn át Kiss-Rigó László szeged-csanádi római katolikus megyéspüspök őrizte a győztes csapat hálóját.

Dunai Antalnak is voltak személyes benyomásai Mátrai Sándorról

Az orosházi Mátrai Sándor Stadionban népes szurkolói közönség, a Ferencváros és a város öregfiú csapata előtt avatták fel Mátrai Sándor szobrát. Az eseményen jelen volt Mátrai Sándor felesége és fia is. Ugyancsak ott láttuk a város néhány politikusát.
Dunai Antal (sokan Dunai II-ként emlékezhetnek rá), a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai alelnöke is méltatta a névadó képességeit, jelentőségét, majd Nagy Béla a Fradi baráti körének elnökeként emlékezett meg Márai Sándorról. Rudas Ferenc az FTC és a baráti kör elnöksége nevében köszöntötte az eseményt, az azon megjelenteket.

Rudas Ferenc úgy érezte: adósságot törlesztene a szoborállítással

– Valamit talán tudunk törleszteni abból, amit Mátrai Sándor tett a Ferencvárosért – utalt a szoboravatás jelentőségére az egykori játékos.

Megható pillanat: a fiú, a férj ls apa, s a feleség

A szoborról Mátrai Sándor özvegye és fia rántotta le a fehér leplet. A talapzatra több koszorút helyeztek el.

A küzdő felek

Ez után a két öregfiúcsapat kifutott a pályára, s megmérkőzött egymással. (A kezdőrúgást Rudas Ferenc végezte el.) A Ferencváros szemszögéből 8:4-es végeredmény ellenére is elmondható, hogy az orosháziak becsületesen küzdöttek, s időnként tetszetős játékkal lepték meg az ellenfelüket.


Kiss-Rigó László akcióban

Érdemes utalni arra, hogy az FTC kapuját az első félidőben Kiss-Rigó László megyéspüspök őrizte (nem is rosszul), Hegedűs József pedig (akit a legtöbb orosházi nemes egyszerűséggel csak Kacsának szólítana) az első félidőben az orosháziakat, a másodikban a Ferencvárost erősítette.

Hegedűs József törhette a fejét: melyik csapatnak is szurkoljon?!

A Ferencváros csapatában dr. Kiss-Rigó László, Szűcs Mihály, Telek András, Kriston Attila, Kincses Sándor, Horváth Péter, Takács László, Ebedli Zoltán, Nyilas Elek, Máté János, Zombori Zalán, Bánki József, Deszatnik Péter, Rakonczai Imre, Pogány László, Dzurják József, Koch Róbert, Tubak Iván, Hegedűs József, Barát Dániel, Maruska Vitalij kapott szerepet.

Orosháza színeiben Tóth István, Kucsera Gábor, Csilek András, Raffai János, Rábai Gábor, Füredi János, Ugró Kálmán, Papp Imre, Bogdán Gyula, Lovas Béla, Szegi Mihály, dr. Kalmár Mihály, dr. Lehóczky Tamás, Lehóczky György, Nagy II. „Egér”, Sárközi Sándor, Tóth Zoltán, Lipováczi Gábor, Fekete Tibor, Szénási József és Hegedűs József kapott lehetőséget.

Az avatás résztvevői átsétáltak a lelátóra
(hir6)

Hírdetés