Győzelmünk esetén a tabella élére állhattunk volna, de ha így folytatjuk, most voltunk a legközelebb az első helyhez. 

A mérkőzés öszsefoglalója:

Rémálomszerűen indult a találkozó, Rufino első gólját szörnyű védelmi hiba előzte meg: a védelem megint nem értette meg magát a kapussal, a labda pedig a támadó elé került, akinek nem okozott nehézséget az üres kapuba helyezni. Junior folytatta a parádéját, Rouani elleni szabálytalanságáért büntetőt kapott a Honvéd, amit Hajdú magabiztosan értékesített – tizenöt perc alatt két gólt rúgtak a vendégek. Összezuhant a csapat, csapnivaló volt a játék, egyik csapatrész sem működött, Junior volt a bűnbak, akit Prukner le is cserélt, Kulcsár állt a helyére, aki lendületet hozott a csapatba, de azt is csak a második félidőre. Addigra már három gól, és egy ember volt a hátrány. A védelmünk sehol sem volt, amikor Rouani jó átadást kapott néhány méterre a kapunktól, értékesítette is, a gyengén játszó Stanics ütésért megkapta második sárga lapját, mehetett zuhanyozni. Így ért véget az első félidő.

A második játékrészben egy lendületesebb Fradit láttunk, de a jól védekező, és gusztustalanul fetrengő Honvéd ellen csak egy gólt sikerült lőni, Heinz jó lefordulása után Kulcsár talált be. Azután néma csend, darált a csapat, de ez semmit sem ért, Balog egy hősies becsúszás után megsérült, Rodenbücher állt be a helyére, aki szürke volt, Abdi semmit sem mutatott Maróti helyén, Heinz pedig hiába küzdött, egy fecske nem csinál nyarat.

Simán vitte el a három pontot a Honvéd.

A mérkőzés élő közvetítése:

45.

Vége a mérkőzésnek.

43.

Heinz le tud venni egy beadást a kaputól hat méterre, majd mellé gurít, de les miatt érvénytelen az akció.

37.

Elkezdtünk előre ívelni, hol Tutorics, hol Csizmadia mennek fel azzal a céllal, hogy megtartsák a labdát, kevés sikerrel. Az ellentámadásban Rufino csinál bolondot Csizmadiából, majd a labdát ellövi keresztbe a kapu előtt.

35.

Heinz lapot kapott ütésért, ha jól láttuk, Botist vágta nayakon, ő állítja, ilyet nem tett.

32.

Danilo helyett Bajner áll be, a cserék hoznak némi eseményt a meccsbe, a kispestieknek ez jó, nekünk nem.

30.

Újabb kispesti fetreng, Rufino mutogat, neki nagyon fáj, ápolás jön, amivel megy az idő. Negyed óra maradt.

29.

Csizmadia és Kulcsár összjátéka után egy kispesti védő fejeli kétségbeesetten alapvonal mögé a labdát, sarokrúgás, ám az a kapusé, nem lesz belőle helyzet.

26.

Sadjo le, Horváth Adrián be. Még van húsz percünk, hogy a sírból visszahozzuk ezt a meccset.

24.

Maróti helyett Liban Abdi áll be, Tóth Bence leül a padra, ma nem kap szerepet.

22.

Andrezinho szabálytalansága után Hajdú lőhet szabadrúgást, szerencsénkre kapu fölé helyezett.

21.

Újra erősödő Honvéd rohamokat látunk, a gól utáni jó játék tovatűnt, újra a vendégek kezdenek dominálni a pályán. Rouani lejön, Abass beáll.

17.

Kulcsár kéri a labdát a pálya jobb oldalán, de menetrendszerűen soká kapja.

15.

Kényszerű csere, Balog húzza a lábát, Rodenbücher áll be helyette.

14.

Andrezinho jól játszik, néhány csel után lő, Kemenes véd.

12.

Ranilovic Sadjo elé üti ki a labdát, eddig fetrengett, de most nagyon eleven, kapura lövi első szándékból, nagyon fölé sikerült.

10.

Feltámadtunk, Kulcsár három kispestin fűzi át magát, aztán felrúgja a negyediket, figyelmeztetés. Felébredt a csapat, és a közönség is.

9.

Heinz kiharcol egy szögletet, középre ad, ide-oda pattog a labda, mintha az egyik kispesti kezezett volna, büntető nincs. Sadjo percek óta fetreng.

6.

Heinz ráfordul, lövés helyett középre ad, Kulcsár érkezik, hat méterről a kapuba helyez, gól, 1-3!

4.

Tutorics alászalad a labdának, Rufino egy az egyben a kapussal, de Balog hősiesen becsúszik, nagy csattanás, és lent marad. Nincs gól, de lehet, sérülés igen.

2.

Tóth Bence melegít intenzíven.

1.

Elkezdődött a második negyvenöt perc, az első szörnyű volt.

A második félidő késik, a Honvéd már kint van, a játékvezetői hármas is, a Fradi percekkel a vendégek után jött ki, hatalmas fütty fogadja a játékosokat.

Félidő

A legrosszabb Fradi, amit valaha láttam. Nincs védelem, a középpálya átjáróház, alig tudtunk valamire való akciót kialakítani. Három gólt kaptunk, mindháromért serdülőben leüvöltik a játékosok fejét. Stanics piros lappal kiállt, az egész csapat ideges, szétesett. A Honvéd tudatos, fetrengenek, de bármennyire is ellenszenves, nekik bejön. A piros lapos játékos ezt mondta az Üllői129-nek:

– Nem hiszem el a kiállítást, hozzá sem értem a játékoshoz, nem értem, nem volt jogos.

45.

Csizmadia is besárgul.Botrány vet véget az első félidőnek, valamelyik Honvéd játékos fekszik, Veizer mutogat, a játékosok egymást lökdösik, úgy tűnik, a játékvezető ne mad lapot. Rósa szabálytalan a tizenhatos vonalán, újabb szabadrúgás befelé, de veszélytelen. Rósa és az egyik kispesti akaszkodnak össze, Dénes nem kap lapot, Veizer lefújja az első negyvenöt percet, ami egy – nem tudom szebben leírni – kibaszott rémálom volt.

43.

Másodosztályúznak a kispestiek, Danilo lövését közben Ranilovic vetődve tudja kivédeni.

41.

Stanics üti meg Lojo-t, második sárgával kiállítja Veizer. Azt nem láttuk, hogy tényleg megütötte-e, mindenesetre Lotyó fetreng egy sort.

40.

Heinz elesik a büntetőterületen belül, nincs tizenegyes, újabb szöglet következik. Kemenes úgy jön ki, ahogy azt korábban sosem láttuk tőle, magabiztosan, határozottan, övé a labda.

38.

Heinz harmincról lő, tíz méterrel megy mellé. Hol van az első meccsen látott játékos?

37.

Heinzet rugdossák, amiatt egyre dühösebb, az egész csapat feszült, kaptunk hármat, egyet már cseréltünk, Kulcsárhoz még alig jutott el a labda, pedig a játékos most is kérte azt. Az első két meccsen még döcögött a játék, most teljesen szétesett.

33.

Tutoricsot sokadjára figyelmezteti Veizer, előbb-utóbb lapot fog adni az egyébként idegesen játszó játékosnak. Közben megkapjuk a harmadikat is, a védelmünk úgy rossz, ahogy van. Rouani második gólját senkitől sem zavartatva szerzi, miután társa ugyanúgy tudta hozzá eljuttatni a labdát. 0-3.

29.

Támadunk, Rósa egy reménytelen labdát adott középre, amiből végül nem lett semmi, de legalább küzdött. Beszorul most a Honvéd, Stanics a szűk keresztmetszet, rajta akadnak meg az akciók.

27.

Rósa, Heinz, Andrezinho, csel, lefordul, lő, helyzet. Jövünk fel, most egy középreadást tud Danilo kapura lőni, nagyon mellé ment.

26.

Jean-Baptiste rúgja fel Stanics-ot, bocsánatot kér. Stanics utána kapura lő, Kemenes bravúrral tolja szögletre. Józsi szögletét kifejelik, andrehinho visszaszerzi, de a csel nem sikerül, Sadjo kibikázza.

25.

Junior helyett Kulcsár Dávid áll be. Én remélem, hogy ezt a műbrazilt utoljára láttam Dávid helyén játszani.

24.

Andrezinho kialakítja magának a lövőhelyzetet, de aztán rossz megoldást választ, passzolni akart, de rosszul.

23.

Józsi szabadrúgása épp hogy magas volt a kapu előtt felugró Csizmadiának.

21.

Heinz rúgja fel az egyik kispestit, Veizer figyelmezteti.

19.

Az eladott jegyek alapján hatezer néző van a stadionban.

18.

Takács az alapvonaltól adna középre, megpattan egy lábon, Ranilovic leér a kapuba tartó labdára.

17.

Csizmadia szabadrúgása jön 24 méterre a kaputól, három fős a sorfal, középen nagy a tömörülés. Csizi rátekerte, Kemenes magabiztosan fogta, ettől függetlenül ez legalább kapura ment.

15.

Újabb hatalmas Honvéd helyzet marad ki, a megpattanó lövés a kapu mellett hagyta el a játékteret, a védelmünk már verve volt. Teljesen megzavarodtunk, a csapat megroppant a két gyors gól miatt – volt ilyen tavaly is, Győrben, akkor simán kikaptunk.

14.

Józsi rúghat szögletet, kifejelik, a kipattanót Andrezinho gyűjti össze, Junior eladja. Ez az ember egy tragédia, mindenki mondhat amit akar.

13.

A büntetőt Hajdú a balra vetődő Ranilovic mellett magabiztosan gurítja a jobb sarokba. 0-2.

12.

Junior vállal megdolgozza Rouanit, Veizer spori befújja a büntetőt a Honvédnak.

10.

Szép összjáték után Rósa lőtt kapura, Kemenes lábbal védett, les is volt, kapuskirúgás következik.

8.

Újabb hatalmas védelmi hiba után megszerzi a vezetést a Honvéd, Rufino passzol az üres kapuba. A kapus kijött, Junior elfejelte a labdát a szögletzászló felé rosszul, pont a csatárhoz, aki bepasszolta a labdát. Hidegzuhany, 0-1.

6.

Labdát szereztünk a tizenhatosunk előtt, Heinz vezette végig a pályán a labdát, későn indított, visszaértek a védők.

5.

Cséke rúgja fel Heinzet, Csizmadia bikázza rá a szabadrúgást a térfél közepéről, de a sorfalat találja telibe.

3.

Andrezinho játszott össze Heinz-el, a cseh lágyan játszotta volna vissza a labdát a tizenhatoson belülre, ám ez nem volt pontos.

1.

Elkezdődött a mérkőzés, a Springer-szobor felé támadunk az első negyvenöt percben.

17:32

Bevonulnak a csapatok, a Monsters koreográfiával készült, konfettiket dobáltak a levegőbe, ami nagyon szépen nézett ki.

17:25

Itt nemhogy tízezer ember nem lesz, de össze kell kapnunk magunkat, hogy elnyomjuk az egyébként korrekten szurkoló Honvéd ultrákat.

17:21

Művelődési műsorunk következik: a két tábor válogatott szidalmakkal illeti egymást, azon vitatkoznak, ki a senki.

17:17

A mérkőzés egyik érdekessége, hogy visszatér Kemenes Szabolcs, aki korábban őrízte a Fradi hálóját is – akkor nem volt a közönség kedvence, meglátjuk, ma mit produkál.

17:10

Időjárás jelentésünk következik: az idő meleg és szottyos, ami baba ha nővel vagy, de a stadionban kib@szás… (Robin Williams, Jó reggelt, Vietnam)

17:08

Még most sem vagyunk sokan, alig kétezer ember van a stadionban húsz perccel a találkozó kezdete előtt.

17:05

A kezdőcsapatunk:

Ranilovic – Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior – Andrezinho, Józsi, Maróti, Stanic – Rósa – Heinz. A kispadon Mester, Abdi, Rodenbücher, Schembri, Tóth Bence, Stockley, és Kulcsár Dávid ülnek.

16:46

Kalandos út volt befelé. Ennyi rendőrt utoljára talán a Dózsa ellen láttam az Üllői út környékén. A rendőrök elfoglalták szinte a teljes parkolót, persze úgy álltak be, hogy az átlagember helyet ne találjon magának, hogy állna a gumibot bele abba, amelyik nem tanult meg parkolni, csak püffeszkedik a robotzsaru egyenruhájában. Megszállták a székház környékét, mindent lezártak, semmit sem tudnak, csak állnak buta fejjel, hiába mutogatja nekik az ember a kártyáját, csak néznek bambán. A felüljáró mellett teljesen le van zárva, a székház előtt szintén, aki esetleg most indul, az feltétlenül a Nagyvárad tér felől jöjjön ha az egyik, és a Gyáli út felől, ha a másik lelátóra szándékozik leülni.

Várhatóan sokan leszünk, az aluljáró teljesen le van zárva, a Szöglet előtt, a kereszteződésben, mindenhol huszan-harmincan állnak begubózva, az idő esőre áll, könnyen lehet, hogy megázik a fakabát.