A Tisztiorvosi hivatal a NOL-hoz eljuts tott közleménye nem mondd ellent a Zrt. álláspontjának, csak félreérti azt.

“„Téves az az információ, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal gátolná vagy nem megalapozott kifogásokkal akadályozná az FTC-pálya területén tervezett stadion, szálloda, iroda- és szórakoztató-központ beruházást. Nincs olyan dokumentum a hivatalunkban, amely aláírásra vár és hátráltatná az ügyet, vagy az építési engedély jogerőre emelkedését, hiszen arra már korábban államigazgatási határozat született. Tény viszont, hogy a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal 2010. április 26-i 50-918/7/2010. iktatószámú határozatában megsemmisítette az első fokú hatóság elvi építési engedélyét és a hatóságot új eljárásra kötelezte. Az új eljárással kapcsolatban az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak nincs információja ” – tudatta az OTH a Népszabadság Online-nal a napokban.

A Ferencváros azonban eddig sem állított mást: az OTH azzal hátráltatta a munkát (amely, az igazsághoz hozzátartozik, a finanszírozás meg nem oldottsága miatt amúgy sem tudna indulni), hogy sikeresen megfellebbezte az engedélyünket, azaz, hogy “a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal 2010. április 26-i 50-918/7/2010. iktatószámú határozatában megsemmisítette az első fokú hatóság elvi építési engedélyét és a hatóságot új eljárásra kötelezte.”

Jelenleg is tárgyalásban vagyunk az OTH-val, ami az ÁNTSZ társintézménye és a telekszomszédunk, hogy megoldjuk az építési engedély körüli problémákat. Az elvi építési engedély kiadásra került, de az OTH fellebbezése után nem emelkedett jogerőre, majd pedig vissza is vonta a hatóság. Ezért vettük fel a kapcsolatot mi is az OTH-val és kezdtük meg a tárgyalásokat. Azt is el kell ismerni, hogy a jelen gazdasági helyzetben nem elvárható, hogy Kevin McCabe saját zsebből betegyen nagyságrendileg negyvenmillió eurót (11.5 milliárd forintot), amennyibe az előzetes tervek szerint a stadion kerülne, ezt banki hitelből is kívánná finanszírozni, mint ahogy – lássuk be – az olvasók nagy többségének is a lakása, háza kölcsönből vásárolt.

– Gerstl Alexander, 2010. aug. 4, Üllői129