Az FTC-Orangeways csapata már Bukarestben volt, mikor tudomásukra jutott, hogy a Steaua csarnokában nincs jég.

A bukaresti jégcsarnok fagyasztó berendezésének meghibásodása miatt elmarad a – magyar idő szerint – 18 órára kiírt Steaua Bucuresti-Ferencváros MOL Liga jégkorong-mérkőzés.

Csabai Gábor, az FTC-Orangeways szakosztályvezetője feldúltan értékelte a bukaresti eseményeket:  “Kedd óta tudják, hogy nincs jég, de nem szóltak nekünk. Pedig a román szövetség főtitkárával napok óta beszélek telefonon, egy szóval nem jelezte, hogy probléma lehet a mérkőzés megrendezésével. Ma reggel kilenckor értesültem arról, hogy nem lesz meccs. Ukrán csatárunkat, Vitalij Gavriljukot hívták a Steaua ukrán légiósai, és ők mondták neki. Ezután érdeklődésemre a Steaua is arról tájékoztatott, hogy nincs jég, ezért csapatunk elindult a vasárnapi mérkőzés helyszínére, Csíkszeredába” – mondta Csabai a jégkorongblog.hu oldalnak.
Jánosi Csaba, az FTC csatára az MTI-nek elmondta, rossz, hogy rengeteget kellett utazni feleslegesen: “Már eljöttünk Bukarestből, és tartunk Csíkszereda felé. Így még hosszabb az út, hogy közben még megjártuk a román fővárost is.”

Elképzelhető, hogy mivel a bukarestiek nem értesítették időben a riválist a problémáról, és nem kértek időpont-módosítást, ezért a mérkőzés három pontja az Ferencvárosé lesz.

(telesport.hu)