NB2-es csapatunk idei első felkészülési mérkőzését játszotta tegnap a szintén másodosztályú Vác gárdájával. A fiúk meggyőző játékkal 2-0 arányban győztek, a meccsről és még pár aktuális témáról a vezetőedzőt, Lipcsei Pétert kérdeztük.

„Mivel igen bő játékoskeret állt a rendelkezésemre, így a mérkőzést csupán Fülöp Noel, Tóth Axel és Vattai Balázs játszották végig. A két félidőben így gyakorlatilag két különböző csapat lépett pályára. Ennek ellenére mindkét játékrésszel elégedett lehetek, a fiúk maximálisan betartották, amit kértem tőlük, habár a csúszós talaj néha megnehezítette a dolgunkat. A Vác csapatát is csak dicséret illeti, egy szervezett, jó együttest tudtunk ma két vállra fektetni, akik ráadásul a másodosztály keleti csoportjában is jól szerepelnek. Összességében azt tudom mondani, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.”


Szembetűnő volt, hogy az őszhöz képest, amikor szinte hemzsegtek a külföldiek a csapatban, ma csupán egy brazil próbajátékos, Frizoni képviselte az idegenlégiósokat. Mekkora szerepe van ebben Lipcsei Péternek?

„Én alapvetően nem vagyok az idegenlégiósok ellen. Ha egy külföldi jobb, mint egy a posztján játszó NB2-es magyar játékos, akkor tárt karokkal várjuk. Viszont ha gyengébb, vagy nagyjából azonos szintű, akkor értelem szerűen a magyar játékos élvez prioritást. És ez a világ bármely pontján így működik, nekem elhiheti mindenki, hiszen én is megfordultam már néhány helyen.

A brazil srácra még ősszel figyeltem fel a barcsi vendégjátékunk alkalmával. Technikás, jól bánik a labdával, nekem kifejezetten tetszett a játéka. Ha egy picivel magasabb volna, az még inkább előnyére válhatna. Egy meccs alapján viszont túl sokat még nem lehet megállapítani, így őt továbbra is figyeljük, illetve szeretném, ha Prukner László is megnézné őt játék közben.”


A mai napon vált hivatalossá, hogy Gárdos András másfél plusz egy évre aláírt a Sheffield United csapatához. Te hogyan látod a klubváltást?

Én úgy gondolom, hogyha ilyen fiatalon az ember egy ilyen lehetőséget kap, azt illik kihasználni. András nagyon tehetséges srác, és a hozzáállása, az edzésmunkája itt a Fradiban mindig példaértékű volt. Ha ezt a Sheffieldnél is állandósítani tudja, akkor szép karrier vár rá. Én úgy tudom, hogy egyelőre a United második csapatánál számítanak rá, de bízom benne, hogy idővel följebb fog tudni lépni a ranglétrán. Ha pedig úgy adódik, hogy visszatér a Fradiba, akkor nagyon sok szeretettel várjuk és remélem, hogy egyszer majd az első csapatunk hasznára válhat. Én sok sikert kívánok neki!”

Az elmúlt napokban több helyen is olvasni lehetett, hogy tartod a kapcsolatot, mi több, jó viszonyt ápolsz  José Mourinhoval, a Real Madrid szakvezetőjével, mit lehet tudni erről, ami esetleg számunkra is érdekes lehet?


Igazából ezt a témát a sajtó kissé felfújta. Annyiról van szó, hogy Vincze Ottó barátomon keresztül hosszú évek után ismét felvettük a kapcsolatot és váltottunk néhány e-mailt. Elmeséltem neki, hogy a Ferencváros második csapatának vagyok a vezetőedzője, és megkértem, hogy ha van lehetőség, akkor hadd töltsek el egy hetet a csapatánál. Szeretnék majd megnézni néhány edzést meg esetleg egy meccset. Ő nagyon készséges volt, bízom benne, hogy a közeljövőben ez létre is jöhet, de jelenleg nagyon sok elfoglaltsága van, a Real Madrid például ma is meccset játszik, és én sem tudom itt hagyni egy hétre a csapatomat.