Rósa Dénes beszél a felkészülés eddigi állomásairól, arról, ő hogyan bírja a kemény munkát, de elmondja azt is, miért más a mostani alapozás, mint a korábbiak voltak.

– Ha elvonatkoztatunk az eddigi eredményeinktől, akkor is azt kell mondjam: jól állunk a csapatépítéssel és erőnlétileg is megfelelő állapotban vagyunk. Mi is érezzük, hogy jó munkát végzünk, de a mester is jelezte több alkalommal, hogy elégedett a hozzáállásunkkal. A múlt héten nagyon fáradtak voltunk, de Bali Péter erőnléti edzőnktől tudom, hogy ez normális, mivel akkor kaptuk a legnagyobb terhelést.
Ez az első olyan felkészülésem, ahol végig kontroll alatt vagyunk tartva. Mindenki a saját pulzusszámának megfelelő, személyre szabott gyakorlatokat végez. Mos nincs olyan például, hogy egy-két “nyúl elöl agarazik”, valaki meg a nyelvét lógatva lohol utánuk, hogy le ne maradjon, mindenki a saját ritmusában fut.
Idén 34 éves leszek, de fizikálisan megfelelő állapotban vagyok. A terhelés ugyanúgy bírom, mint öt vagy tíz éve, annyi a különbség, hogy a regenerálódásom hosszabb időt vesz igénybe. Egyáltalán nem dolgozom kevesebbet, mint fiatalabb koromban, sőt, talán többet…
Lassan azonban már jön az “élesítés”, a pulai edzőtáborban a labdáé lesz a főszerep és erős külföldi csapatok ellen játszunk majd.
(ftc.hu)