Fizetnie kell a Fradi labdarúgócsapatának, ha pályára akar lépni az Albert-stadionban. A Blikk információi szerint a zöld-fehéreknek már 2011 nyarától bérelniük kellene azt a létesítményt, amelyben 1974. május 19., a legutolsó átépítés óta játsszák mérkőzéseiket.

Néhány hónapja még reménykedtek a zöld-fehérek, hogy lesz új stadionjuk, a csapat nemzetközi porondra lép, most már a túlélés a fő feladat. Kevin McCabe (63) a csapat és az Üllői úti stadion 6+2 hektáros terület tulajdonosa ugyanis meg szeretne szabadulni a focistáktól. A válság az ő érdekeltségeit is érintette, és a jelek szerint a Ferencvároson spórolni, vagy akár keresni is akar! Az Albert stadion és a székház fenntartási költsége havonta 10-12 millió, míg a labdarúgó zrt.-é 100-120 millió forint. Ha az üzletember eladja a labdarúgó zrt.-ben lévő 95 százalékos érdekeltségét, akkor majd az új tulajdonos pénzeli a csapatot, ráadásul McCabe cégétől csak pénzért veheti igénybe a stadiont!
– A mostani szerződési feltételek szerint bérelnie kell a Fradinak a stadiont a jövőben – közölte a megdöbbentő tényt Kubatov Gábor (44), az FTC elnökségi tagja, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országos pártigazgatója a csütörtöki rendkívüli közgyűlés után.

Hogy ez miként lehetséges, azt szerettük volna megtudni Rieb Györgytől (53), a Fradi korábbi elnökétől, ő tudhatja, mit tartalmaz a szerződés, de vasárnap nem értük utol.
McCabe 2008. áprilisában, amikor megkötötte a szerződést a klub akkori vezetőivel, azt vállalta, hogy két évig finanszírozza a labdarúgó zrt-t. Ez is utal arra, hogy a csapatot illetően nem tervezett hosszú távra… Pedig korábban ígért mindent, amikor pályázott a Fradi ingatlanjára, az állam által kiírt nyílt tender feltételeit elfogadta. Azt is vállalta, hogy a tulajdonos nem rakhatja ki a szakosztályokat az Üllői úti létesítményből, és 25 évig (!) biztosítania kell a klub számára a stadion használatának lehetőségét, valamint az FTC ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges irodákat. Ehhez képest állítólag már a bérleti díjat is megszabta, hogy a nyártól mennyit fizessen a csapat, ha továbbra is az Üllői úton akar játszani.

McCabe múlt csütörtökön meg akarta szünteni a labdarúgó zrt.-t, azt most egyelőre talán ő sem képes megmondani, mi lesz, ha jön egy új tulajdonos, vagy ha vissza kerül a futballcsapat az anyaegyesülethez. Lehet, talán csak egyet tud biztosan: pénzt akar kifacsarni a Fradiból.
(Blikk)