“Száz kisleány egy gólra vár, száz csókot ád majd a győztes meccs után.” Horváth Anna, az FTC középpályásának, Tóth Bencének barátnője jól ismeri a Fradi-induló minden sorát.

Pénteken az Újpest ellen 1-0-ra megnyert találkozó után sem maradt el a győztesnek járó csók. Tóth Bence kedvese a lelátóról szurkolt szerelmének és a Ferencvárosnak, ám a középpályásnak tizenkétezer drukker között is sikerült megtalálnia Annát.

– Fantasztikus hangulat volt, minden fradistának olyan érzése volt, mintha kisütött volna a nap – mesélte Tóth Bence. – Felállva ünnepeltek bennünket, így elég nehezen találtam meg Annát. Azt tudtam, hogy a családi szektorban ül a barátainkkal. Szerencsére elkezdtek integetni nekem, így könnyebb volt kiszúrni őt a tömegben.

A játékos odarohant barátnőjéhez, az Újpest ellen viselt mezét nekiadta, s begyűjtötte a megérdemelt csókot.

– Nem számítottam arra, hogy kirohan hozzám a szerelmem, kicsit zavarba is jöttem – nevetett Anna, aki két és fél éve jár a futballistával. – Ez volt az első alkalom, hogy mérkőzésen a kerítésen keresztül váltottunk csókot. Nem voltam mostanában meccsen, örülök, hogy a lilák elleni találkozóra kimentem. Vártam a rangadót, és boldog vagyok, hogy Bencéék győztek.

A Fradi középpályása szerencsésnek mondhatja magát, hiszen barátnőjétől nem áll távol a futball. Anna bátyja, Horváth Dávid (26) évekig az FTC játékosa volt, így a család élete a labdarúgás körül forgott.

– Ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsak a pályán, kell a nyugodt háttér. Az én életemben Anna a biztos pont. Előfordult már, hogy viccesen tanácsot is adott nekem, ami bejött, ugyanis pont akkor gólt rúgtam. Azóta mindig mond valamit a mérkőzések előtt – árulta el Tóth, aki úgy érzi, azzal, hogy legyőzték a nagy riválisukat, lekerült a teher a vállukról.

– Az őszi 6-0-s vereséget követően szinte kötelező volt a siker. A bajnokságban két vesztes meccs után nyertünk rangadót, ami erőt ad nekünk – jegyezte meg Tóth.
(Pataki Nóra/Blikk)