A somogyi klub vezetője, Illés János nyilatkozott az Üllői129-nek aki elárulta, gyerekkora óta Fradi szurkoló. 

A Rákóczi csütörtökön szurkolói ankéttal készül az NB1-es idény nyitányára, ami akár el is maradhatott volna. A klub ügyvezető elnökét, Illés Jánost arról kérdeztük, mit szól az MLSZ mai döntéséhez, miszerint lesz meccs vasárnap a Rákóczi stadionjában:

– Szerencsénk van, hogy ez nem a mi döntésünk volt. A Ferencváros vezetői szóltak, hogy kérvényezni fogják a halasztást, nem közös megegyezés volt, ők döntöttek így, én tudomásul vettem ezt. Kettős helyzetben vagyunk, mert egyrészt nem bántam volna a halasztást, mivel szakmailag jól jött volna még egy hét felkészülés, de másrészt okozhatott volna ez gondokat is.

A sorsolásunk olyan, hogy az első három fordulóban kupainduló csapatok ellen játszunk. Ha a Fradi kéri a halasztást, és elfogadják, a második fordulóban valószínűleg a Kecskemét is így tett volna, a harmadikban jött volna a Videoton, akik ha továbbjutnak, lehet, megint halasztanak, így az első három fordulóban nem játszottunk volna, ami komoly hátrányt jelentett volna a csapatnak.

Rám nem mondhatja senki, hogy Fradi ellenes vagyok, egyrészt gyerekkorom óta a Fradinak szurkolok, másrészt tavaly, és idén is adtunk játékosokat a fővárosi klubnak, nem beszélve Prukner Lászlóról, aki korábban hosszú évekig edzette a Rákóczit, de talán nem kell megindokolnom, miért nem szeretnénk senkit sem saját terhünkre segíteni.