Alexander Röder, Abdi menedzsere nyilatkozott több internetes oldalnak.

– Váratlanul ért a Ferencváros vezetőinek tájékoztatása, és a játékossal egyetemben igen csalódott is vagyok. Nem tudom, mi az oka a hirtelen döntésnek, erről semmilyen információt nem kaptam. Amíg az okokat nem nevezik meg, kötelesek megengedni Libannak, hogy a csapattal eddzen. Mondják azt, hogy 10-szer késve ment edzésre, vagy akármit, de ez így kevés. Ha ezt nem teszik meg, akkor szerződésszegést követnek el. Megvárjuk, hogyan alakulnak a dolgok, aztán nyilván lépünk.

– A Ferencváros pénteken kettő plusz egy évre szóló szerződéshosszabbítási ajánlatot tett, meg is kaptam a tervezetet, mire mi három nap gondolkodása időt kértünk. Hétfőn jeleztük a vezetők felé, hogy Liban szeretne maradni, de halasszuk el a tárgyalásokat decemberre vagy januárra, mivel a kontraktusa 2012 nyaráig érvényes. Meg akartuk várni, hogyan alakul a sorsa, hiszen korábban azért nem mindig volt kezdő a csapatnál.

– Voltak megkeresések korábban, de mindet lemondtuk, mivel a játékos jól érzi magát a Ferencvárosnál. Akkor sem esünk kétségbe, ha csapatot kell váltani, biztos vagyok benne, hogy lesznek magyar és külföldi csapatok is, amelyek szívesen foglalkoztatják majd Abdit. Az viszont fontos, hogy a Ferencváros jelezze, ingyen elengedi, hiszen ez mindennek az alapja, ha tényleg meg akarnak válni tőle.

pepsifoci.hu

„A klub tegnap tájékoztatott arról, hogy Liban a jövőben nem edzhet együtt az első csapattal, és arról számoltak be nekem, hogy csak a második együttes tréningjeit látogathatja, valamint Orosz Pál vezérigazgató arra kért, hogy keressek neki új klubot”

„Libannak valóban volt egy kis nézeteltérése az egyik csapattársával. Egy kicsit többről volt szó, mint veszekedésről, de utána megbeszélték a dolgokat. Liban kezet nyújtott a másik játékosnak, és tisztázták a helyzetet”

„Nem tudom biztosan, hogy mi állhat a Fradi döntésének hátterében. Elképzelhető, hogy úgy gondolják, Liban nem illik bele a szakmai stáb elképzeléseibe. Ám az is lehet, hogy a klub vezetői csalódottak amiatt, hogy hétfőn visszautasítottuk a szerződéshosszabbításai ajánlatot, amelyet pénteken kaptunk meg. A célunk mindenesetre az volt, hogy Liban maradjon a Fradiban, mivel nagyon jól érezte magát az utóbbi hetekben. Korábban arra kértem az FTC vezetőit, hogy decemberben térjünk vissza az új szerződés aláírásának kérdésére.”

„Természetesen most elkezdek új csapatot keresni a játékosnak, de már korlátozottak a lehetőségeim. Elképzelhető, hogy Görögországban még akad érdeklődő, de az sem zárható ki, hogy visszatér Norvégiába. Németország is szóba jöhet, bár ott már a legtöbb együttes kerete készen van. Azt sem zárnám ki, hogy egy másik magyar klubhoz igazol. Ha azonban nem sikerül új csapatot találni neki, akkor az is megtörténhet, hogy a következő hónapokban a második csapatnál kell kivárnia a téli átigazolási időszakot”

NSO