Búcsúzik a Puskás Ferenc-, korábban Népstadion. A Vasas ez alkalomból úgy döntött, hogy a Ferencváros elleni mérkőzését itt rendezi meg, megspékelve egy öregfiúk találkozóval. Így a rendezvény a régi idők kettős rangadóira is emlékeztet egyben. Eddig 489 alkalommal játszottunk a Népstadionban, illetve a Puskás Ferenc stadionban. Először 1953-ban, utoljára 2006-ban. A magyar csapatok közül egyértelműen az FTC kötődik a legjobban ehhez az arénához, hiszen míg átépítették az Üllői úti stadiont, addig hosszú éveken át számított az otthonunknak.
Mint ismeretes a Népstadion 1953. augusztus 20-án nyílt meg, és mi is hamar felavattuk, hiszen tíz nappal később ősi riválisunk az MTK, ekkor Vörös Lobogó itt fogadta a Kinizsit. 2-0-ra a Hungária körútiak nyertek. Ezzel a mérkőzéssel megkezdődött a kettős rangadók sorozata is, hiszen a mi meccsünk előtt ugyanitt rendezték a Bp. Dózsa – Csepel találkozót. 60.000 néző volt kíváncsi az első dupla derbire! 20 nappal később a Csepel volt a vendégünk itt, de ekkor sem tudtunk nyerni, 3-3 lett a végeredmény. Góljainkat Hári, Fenyvesi dr. és Rudas szerezte, vagyis Hári László az első gólszerzőnk a Népstadionban! (Az utolsó Lipcsei Péter volt, aki 2006-ban a Vecsésnek lőtte a harmadik gólt.)

November 1-én harmadik nekifutásra végre megszereztük első győzelmünket, ekkor a Postást sikerült legyűrnünk 4-3 arányban. Mátrai triplázott, illetve Fenyvesi dr. talált be. 1954 augusztus 20-a a következő nevezetes dátum, ekkor Esti Kupa döntőt rendeztek a Népstadionban, pont a Kinizsi és a Vasas jutott a fináléba. (Mellesleg ez volt az első Fradi – Vasas meccs az arénában.) A ferencvárosi legények Orosz és Dalnoki találataival, valamint Kontha öngóljával 3-1-re nyertek, és ezzel el is hódították a kupát. 1955-be ugorva az időben, ekkor játszottuk itt az első nemzetközi találkozónkat, az FC Austria ellen, méghozzá a legendás Húsvéti torna keretében. A mérkőzésen 4-2-re (G: Orosz 2, Dalnoki, Budai) diadalmaskodtunk.

Az aréna szerencsét hozott, mert két nappal később Bécsben négy év után ismét megnyertük a tornát. Két esztendő múlva két neves jugoszláv gárda, a Vojvodina és a Partizan legyőzésével újból Húsvéti torna-győztesek lettünk! A következő érdekesebb mérkőzés 1956. szeptember 9-hez fűződik, ekkor a Vasas ellen játszottunk itt bajnoki mérkőzést (2-1-re nyertünk) és Kinizsi néven utoljára szerepeltünk a Népstadionban. A következő meccsen már ismét a régi nevünket használhattuk: 1957. március 31.

FTC – SBTC 3-2. Nem egészen fél évvel később az FTC Ausztráliában túrázott. Közben itthon 1957. augusztus 18-án rendezték az Esti Kupa döntőjét. A nagyok helyett a második csapat lépett pályára, és a kis Fradi legyőzte a bombaerős MTK-t. Ezen a tornán mutatkozott be egyik legendánk, Rákosi Gyula.

Pont ő lőtte az egyik gólt, míg a másikat Simon. 1958-ban újabb kupagyőzelmet arattunk itt, az Alkotmány Kupa került a Fradi birtokába. A tornán a Linzer ASK-t és az Ausriát győztük le. Három nappal később megint zúgott a Kupagyőztes, Kupagyőztes! rigmus az arénában, ugyanis hosszas huzavona után lejátszották az 1956-os (!) MNK-kiírás döntőjét. A fináléba az FTC és a Salgótarján került. A zöldek 2-1-re nyertek és 1944 után végre újra Magyar Kupát, vagyis ekkor már MNK-t nyertünk. 1960. október 12-én itt játszottuk az első nemzetközi kupamérkőzésünket a KEK-ben. Ellenfelünk a Glasgow Rangers volt, s miután Orosz és Friedmanszky góljaival “csak” 2-1-re nyertünk, így nem jutottunk tovább, ugyanis otthon 4-2-re győzött a skót gárda. 1962-ben a Népstadionban nyertünk utoljára Húsvéti tornát, ekkor az FC Austriát győztük le. Aztán 1963-tól 1974-ig állandó otthonunkká vált az aréna miután az Üllői úti pályát életveszélyessé nyilvánították és bontásra ítélték.

Ezáltal a Népstadionhoz köthető a magyar labdarúgás legnagyobb klubsikere, a Ferencváros VVK-győzelme, hiszen minden ellenfelünk itt lépett pályára ellenünk, mondani sem kell, telt ház előtt! Ezt követően a hetvenes, nyolcvanas években inkább csak kettős rangadókon szerepeltünk a Népstadionban. Aztán 1987 után egyre ritkább vendégek lettünka nemzeti arénában. Magyar és Szuper Kupa döntőkön vettünk részt itt, bajnoki mérkőzésre csak nagy néha került sor. 1996-ban a BVSC fogadott a Népstadionban minket az NB I-ben, 2-1-re nyertünk. Ezután hét éven át nem játszott a Ferencváros az arénában, amelyet közben Puskás Ferencről neveztek el.

2003-ban a DVSC ellen Magyar Kupa döntőt játszottunk itt és nyertünk is a vidékiek ellen. Sajnos két hónappal később a Szuper Kupa finálét már elbuktuk az MTK-val szemben. Újabb győztes MK-döntő következettezúttal a Honvéd volt a szenvedő alany, és mindmáig ez az utolsó Magyar Kupa diadalunk! 2004 őszén a Fradi újabb szép nemzetközi sikert ért el, bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe és két ellenfelünket is a “Puskásban” fogadtuk: a Feyenordot (1-1) és az FC Baselt (1-2). Sajnos ezt követően nagyot fordult a világ: az FTC-t kizárták az első osztályból és 2006-ban a Vecsés, miután a hazai pályáját a rendőrség nem ítélte alkalmasnak, hogy a Ferencvárost ott fogadja, az arénában rendezte a másodosztályú bajnoki meccset. A Fradi Dragóner, Laczkó és Lipcsei góljaival 3-0-ra nyert. Ez volt az egyetlen NB II-es mérkőzésünk a stadionban.

A Vasassal 1954-ben meccseltünk itt először, és a két gárda annyira megszerette az új aréna hangulatát, hogy 1987-ig öt alkalomtól eltekintve rendre itt adott egymásnak randevút. (Az öt közül az egyik a fájó emlékű Üllői úti stadionavató.) Ezt követően már csak egyszer játszott itt egymással a két együttes 1992-ben, mindmáig ez az utolsó Ferencváros – Angyalföld mérkőzés a Népstadionban. Ekkor 1-1-re végeztek a felek. A gólunkat Fodor Imre szerezte. A két gárda 61 alkalommal találkozott a Népstadionban. A mérleg24 győzelem, 18 döntetlen, 19 vereség. A gólarány: 103-97 az FTC javára. Először 1954. december 4-én rendeztek a Népstadionban Vasas – FTC (Kinizsi) bajnoki meccset. Az angyalföldiek pályaválasztása mellett nemes egyszerűséggel 5-1-re kiütöttük őket. Fél év múlva a piros-kékek visszavágtak, akkor 2-1-re nyertek.

Az 1972-es mérkőzésre, mi ferencvárosiak emlékezünk kevésbé szívesen, ekkor a XIII. kerületiek győztek 5-2-re. Érdekesség, hogy 1979-ben a Vasas, majd három esztendővel később a Fradi nyert 5-3-ra. Utolsó győzelmünket 1987. május 2-án arattuk a piros-kékek ellen itt, 3-1-re diadalmaskodtunk. (G: Dzurják 2, Bánki) Aktuális ellenfelünk egy évvel korábban nyert ellenünk utoljára. (1986. október 18., Népstadion: Vasas – FTC 1-0) Augusztus 28-án háromszor is pályára lépett a Fradi a Népstadionban és még veretlenek vagyunk! Kétszer nyertünk, egyszer döntetleneztünk, és pont a Vasas ellen veszítettünk pontot! 1963-ban Albert hiába duplázott, 2-2 lett a végeredmény. A Vasas ellen egyébként nem csak bajnoki meccseket játszottunk a Népstadionban, hanem két kupadöntőt és egy Bajnokok Tornája-találkozót is. Az Esti Kupa-finálét megnyertük, az MNK-döntőt tizenegyesekkel buktuk el ellenük méghozzá 1986-ban. A BT-meccsen 1977-ben 2-1-es vereséget szenvedtünk.

A népstadionbeli gólkirályunk Albert Flórián, aki 1958 és 1974 között 194 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába! Természetesen a Vasas ellen is Albert szerezte a legtöbb gólt a nemzeti arénában, szám szerint: 13-at. Érdekesség, hogy élete első és utolsó meccsén is eredményes tudott lenni a Népstadionban. Az elsőn két gólt is szerzett a DVTK ellen, az utolsón egyet rúgott a Zalaegerszegnek.

Zsiga László, FTC Múzeum