Egy góllal győztük le a dánokat.

Ferencváros 31–30 (14–12) Viborg
Gólok: Szucsánszki 6, Tomori 6, Szamoránsky 5, Zácsik 5, Zsivkovics 5 (5), Kovacsicz 3, Szarka 1

Telt ház, remek koreográfia és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat Dabason. Sajnos nem tudtuk átmenteni a Zvezda Zvenyigorod és a Dinamo Volgográd elleni kezdést, úgy tűnt, hogy kicsit tanácstalanul játszunk. Ezt a Viborg ki is használta, Skov és Frafjord vezetésével öt gólos előnyre tettek szert, így a kilencedik percben Elek Gábor időt kért. Ennek hatására éledezni kezdtünk és tapadtunk a vendégekre, végül a huszonötödik percben Szucsánszki találatával kiegyenlítettünk, Kovacsicz pedig a vezetést is megszerezte. Végül két gólos vezetéssel mentünk a szünetre, ami talán rosszkor jött a lendületbe jövő csapatunk számára.

A második játékrészt jól kezdtük, egyből sikerült betalálni Szamoránsky révén, majd a következő percekben a két-három gólos különbséget próbáltuk stabilizálni, több-kevesebb sikerrel. Az utolsó hat percben aztán elléphettünk volna a dánoktól. Elléphettünk volna, ha nem szólnak közbe a lengyel játékvezetők nem először és nem is utoljára. Visszavonták Kovacsicz gólját, amivel ötre nőtt volna a különbség, majd Jurack támadó faulttal szerzett gólját érvényesnek ítélték. Igaz, a következő percben megkaptuk az esélyt, amikor végre tiszta emberelőnybe kerültünk, de sajnos ezzel nem tudtunk élni, sőt! A dánok jöttek ki jobban belőle, mivel egyszer bevették a kapunkat. Így következett a végjáték, ahol kicsit fáradtan, kicsit megtörve a hibázások miatt feljött a Viborg. Tomori révén még ismét kettőre nőtt a különbség, amit próbáltunk megtartani, de az utolsó húsz másodpercben kiszórták Cifrát és Szucsánszkit, ennek köszönhetően az utolsó pillanatban Fisker beállítja a végeredményt, 31-30.

Kijelenthető, hogy nem játszottunk jól, a védekezéssel is akadtak problémák, ennek folyományaként pedig a kapusteljesítmény sem lehetett kiemelkedő. Ennek ellenére győztünk, ez mutatja a csapat erejét és azt, hogy egyáltalán nem a földtől elrugaszkodott elképzelés egy esetleges dániai győzelem.

Kitérnék itt az EHF működésére is, amit jól leír az, hogy a KEK címvédő otthonában megeshet egy maihoz hasonló bíráskodás. A lengyel hölgyduó vevő volt a Viborg játékosainak színészkedésére, mellette pedig durva faultjaikat sem torolta meg, példának hoznám itt amikor Gulldén visszarántotta Tomori Zsuzsát a lövő kezénél fogva, akár azonnali kiállítást is megért volna. A passzív játék értelmezésével is gondjuk akadt. Az utolsó percről pedig inkább ne is beszéljünk…

Nyilatkozatok a Nemzeti Sport Onlinetól:
Elek Gábor

Fantasztikus volt hangulat, sajnálom az első tíz és az utolsó öt percet, ugyanis több volt a meccsben. Sajnálom, mert a végén egy előnyt rosszul oldottunk meg, az utolsó egy perccel viszont nem akarok foglalkozni. Több jó egyéni teljesítményre lesz szükség és bizonyos szituációkban jobb helyzetértékelésre.

Martin Albertsen

Ez a mérkőzés tökéletes volt a sportág népszerűsítésére, amelyet a világ hat legjobb csapata közül kettő játszott. Az egygólos vereség kedvező a számunkra. Nagyon gazdag ország lehet Magyarország, mert ennyi pénzt még sehol sem dobtak a nyakamba ezelőtt.

Játékosok véleménye:
Rikke Skov

Örülök, hogy jól ment a játék. Hihetetlen hangulatú és iramú meccs volt, a körülmények kicsit szokatlanok voltak. Biztos vagyok benne, hogy szoros visszavágó vár ránk, de remélem, mi örülhetünk a végén.

Tomori Zsuzsanna

Az egyik szemem sír, a másik nevet: pozitív, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, de sajnálom, hogy a végén csak egy gól maradt az előnyből. Azok után, hogy beutaztuk egész Oroszországot, felelőtlenség volt így elrontani a döntő első, hazai meccsét. Remélem, hogy kinn egy lapátot még rá tudunk tenni, 120 százalék kell mindenkitől, hogy meg tudjuk őket szorítani. Remélhetőleg úgy dől el a párharcunk, mint tavaly, és az egygólos hazai siker elég lesz.

Szamoránsky Piroska

Nem értettem, miért kezdtünk így, a korábbi meccseinken ekkor húztunk el az ellenféltől. Örülök, hogy utána uralni tudtuk a mecset, még ha a végén csak egy góllal nyertünk is.

Kovacsicz Mónika

Nem volt jó a védekezésünk, ezen mindenféleképpen javítanunk kell, mint ahogy a helyzetkihasználáson is. Meglepő volt a kettős emberfogásuk, a visszavágóra ebből is alaposan fel fogunk készülni.