A visszavágóról kérdezte edzőnket az MTI.

„Bár kevés az egygólos előny, amelyet szereztünk, a játék minden elemében tudunk javulni, s ez bizakodásra ad okot” – mondta az MTI-nek a tréner, aki úgy véli, a győri bajnoki finálé szerdai első felvonásán látott támadójátékot és a múlt vasárnapi KEK-csata nagy részében mutatott védekezést kellene ötvöznie együttesének, hogy vasárnap sikerüljön megtartania a minimális előnyét Viborgban.

Elek szerint meglepetés nem érte őt a rivális játékát illetően, de kiemelte, hogy nagyon kevés a lerohanásból szerzett négy gól. Noha a Viborg öt hasonló találata sem sok, szerinte nem szabad ilyen könnyű gólokra lehetőséget adni a dánoknak.

„A visszarendeződésben is javulnunk kell. A Győr és a Viborg ellen ez okozott gondot a végjátékban. Sajnos kevesen vagyunk, ezért ilyenkor plusz energiákat kell mozgósítani. Ebben az segítene a legtöbbet, ha a második félidő második részébe úgy érkeznénk, hogy mi vezetünk” – mondta Elek, aki szerint a legtöbb „tartalék” Zácsikban maradt, mert bár a Viborg és a Győr ellen is legalább ötször volt eredményes, azonban a végén kulcsszituációkban mindkét meccsen többször hibázott, kaput tévesztett, vagy eladta a labdát.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton kel útra, repülővel a svédországi Malmőbe utazik, onnan pedig busszal megy tovább a csapat Viborgba. A KEK-döntő visszavágója vasárnap 16.40 órakor kezdődik, a meccset 31–30-as előnyről kezdi a zöld-fehér alakulat.

NSO / MTI