Újabb vereség, most a Honvédtól. A tovább után elolvashatjátok, hogyan.

45 és még valamennyi
Délczeg a meccs végén senkitől sem zavartatva elsétál a kapunkhoz, kicselezi Jovát és begurítja. Nehéz értékelést írni erről a meccsről, mert szeretnék előrelépést látni, és talán van is, de pont az nincs. Nem tudtuk átlépni az árnyékunkat, de láttunk biztató jeleket. Csak az a baj, hogy ez semmit sem ért.

45.
Böde szabadrúgásból kilövi az egyik kispestit a sorfalból, ápolás miatt áll a játék, nem sok van már hátra, még van öt percünk.

44.
Üllői teljesen odavan a csapatért, szerinte lefociztuk a listavezetőt, volt 20 kapuralövésünk és 6 ziccerünk. Szerinem ami rossz, az újracsomagolva is rossz.

39.
Böde valahogy helyzetbe került, kapura is lőtt, én már feltettem a kezem, hogy gól, de valahogy mégsem, mert a gaz kispestiről nem pattant kapura a labda.

38.
A facebook üzenőfalamon több esemény van, mint a pályán.

34.
Somalia helyett Máté áll be, van tíz pere. Üllői szerint jól játszunk, szerintem a PET palackokból nem mezt kellett volna csinálni, hanem bólyákat, és naponta három órát labdával kerülgetni őket. Ti mit gondok, jobbak vagyuk, mit múlt héten?

32.
4900-ra módosították a hivatalos nézőszámmot, amibe alighanem a népligeti buszpályaudvaron várakozókat is beleszámolták.

30.
Unalmas a második félidő, mi nem tudunk, a Honvéd meg nem akar semmi érdekeset csinálni. Ők a kontrákban bízak, mi meg az Isteni gondviselésben.

25.
Vernes a félpályáról ível kapura, Jova kint áll, de sikerül kitolnia a léc alól a labdát.

23.
Ivószünet, kosaras kifejezéssel vége a harmadik negyednek.

22.
Unalmassá vált a meccs, Böde megunta, megiramodott és rövid szóló után kapura lőtt, szöglet lett belőle. Abból meg nem lett semmi.

20.
Jovanovics 17 méterről lő a kapu közepébe. A második félidőre eltűnő Hakola lemegy, Beliczky beáll. Somalia erre megiramodik, és futtában két méterrel a kap mellé lő 12 méterről

16.
Jovanovics sokadik rossz beadását látjuk. A középpályásnak ideje is van, helye is meg is nézi, mit kellene csinálni, de képtelen oda rúgni, ahová szánja a játékszert.

14.
A meccs előtti bizakodás a második félidőre idegességbe csap át, idegesek a szurkolók, a játékosok és maga Moniz is, Iványi most figyelmeztette.

12.
A Honvéd behúzódik, 10 emberrel is kapujuk elé szögezzük az ellenfelet.

8.
Józsi Somalia középreadását lőtte kapura 14 méterről. Jó próblkozás volt!

6.
Zivanovics rángatja az egyik játékosunkat, lapot is kap érte.

4.
Böde felrúgásáért Ingjatovics kap sárga lapot.

2.
Jovanovics áll be Alempijevics helyére.

1.
Nehéz dolgunk lesz a második félidőbe: a Honvédnak elég, ha beállnak kontrázni, előre lövik a labdákat. Vezetnek, mi 10 emberrel játszunk, a védelmünk pedig minden, csak nem betonbiztos. De reméljük a legjobbakat.

45.
Elmaradt a slusszpoén, Böde fejesét Czuczi védeni tudta. Vagy a kapufa volt talán? Innen nem látszott. Az első féldőt egy támadó szellemű Fradi brusztolta végig, három-négy helyzetet kidolgozva, és fejfájást okozva a kispadon hosszú ujjú és hosszú szárú melegítőben idegeskedő új edzőnek: Klein kiállítása miatt 10 emberrel játszik a Fradi a má sodik félidőben és ugyanolyan gólt kaptunk, mint a Dózsa ellen a 94. percben. Szünet, Flo Rida Good Feeling cím dala nem passzol a hangulatomhoz.

43.
Lemásoljuk a Dózsa meccs végét. Jön egy beadás a szélről, az afrikai egyedül marad a kapu előtt, és belövi. 0-1…

42.
Kispesten baj van a zenekoktatással is: huhogni azt tudnak, de hogy mit énekelnek, azt a XVI-osban sem érteni. Ki tudja, lehet, a Kodály módszer a hibás.

39.
Jova kiszalad a kapujából, de elugrik a labda alatt, Klein felrúgja a vendégek támadóját, kiállítják, és tizenegyest kap a Honvéd. Ivancsics kihagyja, mert Jova kivédte! Kivédte! A vendégszurkolók feje nem csak a nap miatt vörös…

36.
Kispesten baj van a közoktatással is: a négy afrikaival érkező vendégek szurkolói rendületlenül huhognak Somalia minden helyzete után.

35.
Somalia kap remek kiugratást, kicselezi a védőt, de hosszan tolja meg, így a kapus védeni tud.

34.
Józsi beadását Grúz félfordulattal akarta kapura lőni. Nem kellett volna, eltörte a labdát.

32.
Somalia kapura kötörja a labdát, az egyik védő hátrafelé csúszva, fejjel állítja meg a labdát a gólvonalon. Óriási helyzet volt!

30.
Szasza megkéri a vendégeket, hogy “az intelligencia szintjüknek megfelelően” szurkoljanak, a mieinket pedig arra, hogy a saját csapatunknak szurkoljanak, ne a “messzi földről jött Piroskáknak”

28.
Értem én a támadó szellemet, és az új edzőt is, de tény, hogy közel fél óra alatt mindössze egyszer találtuk el a kaput.

25.
Rövid szünet után folytatódik a találkozó.

22.
A kispesti vendégszektorban nagyobb melleket látok, mint a Hooters-ben. Ivószünet van. Tudtátok, hogy üllői129 lassan fél éve nem iszik alkoholt?

20.
Az egyik vendégjátékos a nagy melegben felmászott Grúz hátára, de a bíró szerint a mi játékosunk tehetett erről is, lapot adott érte.

18.
Böde lábára tartottak rá, ezért szabadrúgáshoz jutunk a kaputól 20 méterre, majdnem középen. Józsi a sorfalba lövi.

15.
Vernes remek szabadrúgással veszélyeztetett, a labdában volt erő, és pont kilőtte vele a Green Monsters drapi második S betűjét.

12.
Somalia ápolása miatt áll a játék, Baráth sárga lapot is kapott érte. A szabadrúgás veszélyes lehetett volna, de Kleinnek magas volt a beadás.

8.
A Honvéd ultrái pont szemben vannak a nappal, nagy részük félmeztelen. Elnézve őket, jó példát mutatnak arra, miért van szükség a gyerekeknél heti öt tornaórára. Hogy felnőtt korukra ne nézzenek ki így…
Extra kalciumot a XIX. kerületbe!

6.
Támadó szellemben kezdünk, az 5. percben Hakola már a második szögletünket rúgja, sajnos ebből nem lett lövés.

2.
Cukics remek lövéssel veteti észre magát, Czuczi bravúrral védett. A szögletből is lehetett volna lövés, de Grúz luftot rúgott.

1.
Nagyon kevesen vagyunk, nagy jóindulattal mondjunk 4000 nézőt, de ebbe már beleszámoltam a stadion felett elrepülő galambokat is. j

16:15
Rekkenő hőségben vonulnak be a csapatok, mi a fehér-zöld felsőnkben, a vendégek piros-feketében játszanak ma.
Mindenkit megnyugtatok, a bíró fekete rövidnadrágban van, a mieink fehéret hordanak, Somaliától nem fogadunk el ma kifogást, gólt kell lőnie.

A kezdőrúgás előtt megszólal a Himnusz

16:12
Szasza alakít: a vendégszurkolókat arra kéri, hogy “mindenféle érthetetlen szövegekkel” ne zavarják meg a mérkőzést.

16:10
Öt kispesti drapi lóg fejjel lefelé a Tábor előtt.

16:05
Moniz a kezdőkörből vezeti a bemelegítést. Amíg Bobby a rövidnadrágjáról volt híres, új edzőnk addig hosszú melegítőben és hosszú ujjú felsőben, keresztbefont karral nézi legényeit.

16:00
A billentyűzet mögött zadir izzad, de kit fog ez érdekelni, ha ma három ponttal gazdagodunk.